Επιστημονικά Νέα

‘’Λουκέτο’’ έβαλαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας σήμερα

‘’Λουκέτο’’ έβαλαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας σήμερα

 

 

 Oι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας ,ΙΚΑ και ιδιωτικοί κατέβηκαν όλοι στο δρόμο καθώς και τα Φαρμακεία είναι κλειστά .

Οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται σήμερα με μεγάλη δυσκολία καθώς με προσωπικό ασφαλείας  λειτουργούν τα  Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, εξυπηρετώντας μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Τόσο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Κλειστά σήμερα τα Φαρμακεία και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ σχετικό κάλεσμα απηύθυνε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Μεταξύ των περιοχών που σήμερα οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία είναι Αθήνα, Πειραιάς, Ημαθία, Ροδόπη, Κοζάνη, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Καβάλα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αιγιαλεία.  Στις κινητοποιήσεις θα λάβουν μέρος και οι γιατροί του ΙΚΑ, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΙΚΑ), ενώ σχετική απόφαση έλαβε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Υγείας (ΟΣΝΙΕ), που καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία. Αύριο κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει και το αναπηρικό κίνημα καθώς και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, που θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξάνονται τα επίπεδα κατάθλιψης σε ασθενείς με καρκίνο προστάτη

Ποια παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε σοβαρότερη επιπλοκή της COVID

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι στάσεις μας απέναντι στη γήρανση, μπορεί να επηρεάσουν το πώς μεγαλώνουμε

Γήρανση: Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το σώμα και το μυαλό τους θα τους προδώσει με την πάροδο των χρόνων μπορεί να δημιουργούν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη.

Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την αρχή της πανδημίας ξεκίνησε μία προσπάθεια ενημέρωσης του ιατρικού κόσμου αλλά και του κοινού της χώρας, για θέματα που σχετίζονται με τη βαθύτερη γνώση της βιολογίας της νόσου COVID-19 και την αντιμετώπισή της.