Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός Παιδιά: Έρευνα υποστηρίζει ότι δεν εξαπλώνεται στα σχολεία

Κορωνοϊός Παιδιά: Έρευνα υποστηρίζει ότι δεν εξαπλώνεται στα σχολεία

Κορωνοϊός Παιδιά: Μια μελέτη σε δύο σχολεία των ΗΠΑ υποστηρίζει το επιχείρημα ότι τα παιδιά δεν διαδίδουν κορωνοϊό στο σχολείο όταν λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις. Από 3.500 μαθητές, μόνο 234 μολύνσεις από κορωνοϊό τεκμηριώθηκαν κατά το φθινόπωρο, ανέφεραν οι ερευνητές σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Μόνο το 9% των μαθητών που έφεραν νέες μολύνσεις στο σχολείο μολύνουν άλλους, διαπίστωσαν οι ερευνητές. “Δεν υπήρχαν αποδείξεις μετάδοσης μαθητή σε δάσκαλο ή δάσκαλο σε μαθητή σε κανένα από τα δύο σχολεία”, έγραψαν. Από όσα γνωρίζουμε, αυτή είναι η μόνη, περιεκτική και μακροπρόθεσμη μελέτη που δοκίμασε όλους τους μαθητές του K-12″ δήλωσε ο Δρ Darria Long του Πανεπιστημίου του Τενεσί του Τμήματος Επείγουσας Ιατρικής.

Η ομάδα μελέτησε δύο ανεξάρτητα σχολεία K-12, που δεν κατονομάστηκαν. Το ένα περιγράφηκε ως νοτιοανατολικό και ένα στο μέσο του Ατλαντικού. Κάθε σχολείο ακολούθησε τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απόστασης και της χρήσης μάσκας. Επίσης, εφάρμοσαν “επιθετικές” πολιτικές εργαστηριακού ελέγχου.

Οι υπάλληλοι του σχολείου πραγματοποίησαν εντοπισμό επαφών με κάθε θετική περίπτωση. «Το μολυσμένο άτομο και εκείνα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ή όπου μπορεί να προσδιοριστεί μια πιθανή παραβίαση προστατευτικών μέτρων εξετάστηκαν και τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα και να αναφέρουν τυχόν συμπτώματα», έγραψαν οι ερευνητές. “Καθώς τα ποσοστά της κοινότητας αυξήθηκαν το φθινόπωρο, τα σχολεία δοκίμαζαν πιο συγκεκριμένα πληθυσμούς, όπως αθλητές, πιο συχνά. Έλεγξαν επίσης ολόκληρο τον σχολικό πληθυσμό μετά το διάλειμμα των Ευχαριστιών. Αξιωματούχοι ενθάρρυναν επίσης τους γονείς να αναφέρουν τυχόν αποτελέσματα των δοκιμών που αποκτήθηκαν εκτός του σχολείου.

Σε ένα σχολείο, το 4,9% των μαθητών, της σχολής και του προσωπικού είχαν θετική δοκιμή και από την άλλη, μόλις το 2% το έκαναν. “Εβδομήντα δύο τοις εκατό των περιπτώσεων μετάδοσης στο Σχολείο Α συσχετίστηκαν με τη μη συμμόρφωση με τους κανόνες που αφορούσαν σχολικές μάσκες. Από γνωστές πηγές εκτός πανεπιστημιούπολης, οι κυριότερες που εντοπίστηκαν ήταν η οικογενειακή έκθεση, συμπεριλαμβανομένων των αδελφών που επέστρεφαν από το κολέγιο. πάρτι και άλλες συγκεντρώσεις “, έγραψαν. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας του CDC έδειξε επίσης ότι με τις σωστές προφυλάξεις, τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυστηρότερο lockdown στην Αττική - Τι ισχύει από σήμερα για λιανεμπόριο - σχολεία

Χαρδαλιάς: «Επανέρχονται τα μέτρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα SMS στις κόκκινες περιοχές»

Ανοίγουν την Δευτέρα Γυμνάσια και Λύκεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυξάνονται τα επίπεδα κατάθλιψης σε ασθενείς με καρκίνο προστάτη

Καρκίνος προστάτη κατάθλιψη: Η κατάθλιψη σε ασθενείς με καρκίνο είναι ιδιαίτερα κακή καθώς σχετίζεται με ασθενείς που έχουν χειρότερα αποτελέσματα καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της χειρότερης συνολικής επιβίωσης.

Ποια παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε σοβαρότερη επιπλοκή της COVID

Κορωνοϊός παιδιά: Στη νέα μελέτη, τα παιδιά με χρόνιες παθήσεις είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να είχαν σοβαρή επιπλοκή συγκριτικά με τα παιδιά που δεν είχαν χρόνια προβλήματα υγείας. Αυτές οι χρόνιες παθήσεις περιελάμβαναν καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, γαστρεντερικές διαταραχές και νευρολογικές παθήσεις, μεταξύ άλλων.

Οι στάσεις μας απέναντι στη γήρανση, μπορεί να επηρεάσουν το πώς μεγαλώνουμε

Γήρανση: Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το σώμα και το μυαλό τους θα τους προδώσει με την πάροδο των χρόνων μπορεί να δημιουργούν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη.