Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός εντερικό μικροβίωμα: 3 μεταβολίτες στο εντερικό μικροβίωμα θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2

Κορωνοϊός εντερικό μικροβίωμα: 3 μεταβολίτες στο εντερικό μικροβίωμα θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2

Κορωνοϊός εντερικό μικροβίωμα: Μπορεί το ανθρώπινο μικροβίωμα να παράγει μεταβολίτες, ή μικρά μόρια, που αναστέλλουν την ανάπτυξη του ιού SARS-CoV-2;

Οι επιστήμονες έχουν βρει ορισμένους μεταβολίτες στο ανθρώπινο μικροβίωμα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιβραδύνουν τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα μικροβίωμα που περιλαμβάνει χιλιάδες μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια, μύκητες και ιούς, που συνυπάρχουν φυσικά στο σώμα. Μια ομάδα επιστημόνων αποφάσισε να μελετήσει εάν τα βακτήρια από το ανθρώπινο μικροβίωμα θα μπορούσαν να αναστείλουν τον ιό SARS-CoV-2. Εντόπισαν τρεις βακτηριακούς μεταβολίτες από το ανθρώπινο μικροβίωμα που ανέστειλαν τη μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτοί οι φυσικοί βακτηριακοί μεταβολίτες μοιάζουν με φάρμακα που έχει εγκρίνει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και που η κλινική έρευνα διερευνά ως θεραπείες για τον COVID-19, την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) ή και τα δύο.Οι άνθρωποι συνυπάρχουν με διάφορα μικρόβια που ζουν και ευδοκιμούν στο σώμα, αλλά δεν προκαλούν βλάβη. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί ακόμη και να αντλούν οφέλη από την παρουσία τους. Το σώμα φιλοξενεί αυτούς τους μικροοργανισμούς στο δέρμα, στους αεραγωγούς και σε όλο το γαστρεντερικό σωλήνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ ενδιαφέρθηκαν ήδη για τα μικρά μόρια που παράγουν τα βακτήρια και την επίδρασή τους στα κύτταρα ξενιστές του σώματος και στους συνκατοικούντες οργανισμούς του μικροβιώματος. Έτσι, όταν η πανδημία έπληξε τη Νέα Υόρκη, θέλησαν να μελετήσουν τις αλληλεπιδράσεις του ιού SARS-CoV-2 με το ανθρώπινο μικροβίωμα. Οι επιστήμονες έθεσαν το εξής ερώτημα: Μπορεί το ανθρώπινο μικροβίωμα να παράγει μεταβολίτες, ή μικρά μόρια, που αναστέλλουν την ανάπτυξη του ιού SARS-CoV-2; Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό mSphere, ο Δρ. Frank J. Piscotta συνεργάστηκε με τον Δρ. Sean F. Brady και μια ομάδα χημικών, μοριακών βιοφυσικών και ιολόγων του Πανεπιστημίου Rockefeller για να αντιμετωπίσουν αυτό το περίπλοκο ερώτημα.

3 βακτήρια μπορεί να μειώσουν τη μόλυνση από ιούς

Αν και χιλιάδες διαφορετικά βακτήρια σχηματίζουν το ανθρώπινο μικροβίωμα, οι ερευνητές επέλεξαν να μελετήσουν μια διαφορετική, αντιπροσωπευτική ομάδα 50 βακτηρίων. Το έκαναν αυτό απομονώνοντας βακτηριακές ενώσεις και δοκιμάζοντας τις αντιικές ιδιότητές τους σε εργαστηριακές καλλιέργειες κυττάρων. Οι ερευνητές εντόπισαν 10 βακτήρια που μείωσαν την ιογενή μόλυνση από τον SARS-CoV-2 κατά 10%. Στη συνέχεια βελτίωσαν αυτήν την ομάδα ώστε να περιλαμβάνει μόνο βακτήρια των οποίων οι μεταβολίτες ανέστειλαν την ανάπτυξη του ιού κατά περισσότερο από 90%.

Οι ερευνητές εντόπισαν τρεις κύριους μεταβολίτες με δράση κατά του SARS-CoV-2:

  • μια πυραζίνη που BIP
  • έναν αγωνιστή υποδοχέα 5-υδροξυτρυπταμίνης (5-HTR)
  • μια ένωση που ονομάζεται IPA

Εξ αυτών, το IPA έδειξε την ευρύτερη αντιική δράση. Η τρυπταμίνη κατά προτίμηση ανέστειλε τους κοροναϊούς και το BIP είχε παρόμοιο, ελαφρώς πιο περιορισμένο φάσμα σε σύγκριση με το IPA. Μεταξύ άλλων σημαντικών ευρημάτων, οι ερευνητές του Rockefeller αναγνωρίζουν ότι, εξ όσων γνωρίζουν, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που εντοπίζει συγκεκριμένα μόρια με αντιική δράση που έχει παραγάγει το ανθρώπινο μικροβίωμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς σχετίζεται ο ιός HIV με το μικροβίωμα;

Μόρια στο έντερο που σχετίζονται με τη διατροφή συνδέεονται με κίνδυνο θανατηφόρου καρκίνου προστάτη

Μικροβίωμα εντέρου LOVEphage: Επιστήμονες ανακαλύπτουν νέο εντερικό ιό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται περισσότερες μέρες ασθενείας

Covid-19 burnout: Υπάρχει πραγματική ανησυχία ότι οι δάσκαλοι που προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για τους μαθητές τους θα εξοντώσουν τους εαυτούς τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πορεία.

Πότε θα σταματήσει το μωρό μου να κλαίει τόσο πολύ;

Καμπύλη κλάματος: Το κλάμα είναι μια από τις πρώτες μορφές επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους. Η γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη του βρέφους διεγείρεται όταν οι γονείς αντιδρούν κατάλληλα στα σήματα του παιδιού. 

Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να μειώσει την ποσότητα του ύπνου ετησίως

Ποιότητα ύπνου: Στην τρέχουσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπό κανονικές συνήθειες διαβίωσης, οι άνθρωποι φαίνονται πολύ καλύτεροι στο να προσαρμόζονται σε ψυχρότερες εξωτερικές θερμοκρασίες από ό,τι πιο ζεστές συνθήκες.

Νέα στοιχεία για την καταπολέμηση των θανατηφόρων βακτηρίων

Βακτηριακές λοιμώξεις: Η ομάδα ανακάλυψε ότι το Clostridium septicum μπορεί να σκοτώσει γρήγορα τα κύτταρα απελευθερώνοντας μια τοξίνη που δρα σαν σφυρί ανοίγοντας τρύπες στην επιφάνεια του κυττάρου.

Οι επιδόσεις των μαθητών της Βιρτζίνια υποχωρούν μετά το κλείσιμο της COVID, σύμφωνα με έκθεση

Οι γονείς της Βιρτζίνια απογοητεύτηκαν με μια πληθώρα ζητημάτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των εντολών μάσκας, του κλεισίματος σχολείων, του ακατάλληλου περιεχομένου μαθημάτων και αμφιλεγόμενων θεμάτων όπως η ρητορική των φύλων και η κριτική θεωρία των φυλών και έφεραν την απογοήτευσή τους στις κάλπες στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Πιθανή ανακάλυψη μηχανισμού πίσω από τα μυστηριώδη συμπτώματα της COVID-19

Κορωνοϊός: Μπορούμε να δούμε ότι η πρωτεΐνη ακίδας, όταν επηρεάζεται από το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να παράγει αμυλοειδείς δομές και ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει δυνητικά την πήξη του αίματός μας.