Επιστημονικά Νέα

Κλιματική Αλλαγή ΗΠΑ: Οι αλλεργίες στο φθινόπωρο θα είναι σε πλήρη ισχύ φέτος, λένε οι ειδικοί

Κλιματική Αλλαγή ΗΠΑ: Οι αλλεργίες στο φθινόπωρο θα είναι σε πλήρη ισχύ φέτος, λένε οι ειδικοί

ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής-και της ξηρασίας στη Δύση-έχει επεκτείνει την εποχή της γύρης, σπρώχνοντας τις ημερομηνίες πρώτου παγετού.

Κλιματική Αλλαγή ΗΠΑ: Οι αλλεργίες του φθινοπώρου συχνά προκαλούνται από το φυτό αμβροσία και τη μούχλα. Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, εκατομμύρια Αμερικανοί φέρονται να αναμένουν ότι η φθινοπωρινή περίοδος αλλεργιών θα είναι σε πλήρη ισχύ φέτος. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της AccuWeather, οι αλλεργίες στην πτώση συχνά προκαλούνται από το φυτό αμβροσία και την παρουσία μούχλας. “Οι αλλεργίες στο φθινόπωρο προκαλούνται συνήθως από την αμβροσία και η γύρη από αυτούς τους τύπους φυτών που είναι κοινά στη Βόρεια Αμερική μπορεί να ταξιδέψει όσο ο άνεμος τη μεταφέρει”, έγραψε ο AccuWeather. “Μια άλλη αιτία αλλεργιών πτώσης είναι η μούχλα, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί σε σωρούς από υγρά φύλλα”. Το Philadelphia Inquirer δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα φυτά αμβροσίας αναμένεται να παράγουν γύρη για να βασανίζουν τους κατοίκους τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η αμερικανική κοινή αμβροσία (Ambrosia artemisiifolia) προκαλεί αλλεργίες. “Σε απόλυτα συμπτωματικό συγχρονισμό με την εποχή των τυφώνων, αυτή είναι η περίοδος αιχμής για την αμβροσία”, έγραψε η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής-και της ξηρασίας στη Δύση-έχει επεκτείνει την εποχή της γύρης, σπρώχνοντας τις ημερομηνίες πρώτου παγετού.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι οι μεταβολές στα πρότυπα βροχοπτώσεων, περισσότερες μέρες χωρίς παγετό, οι θερμότερες εποχιακές θερμοκρασίες του αέρα και περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια της περιόδου γύρης, το πώς η γύρη επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία και το πόσο δημιουργούνται φυτά γύρης.

Το Ragweed είναι ένας από τους υψηλότερους ρύπους της γύρης και ο κύριος ένοχος για τις αλλεργίες της φθινοπωρινής σεζόν. Περίπου 23 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από τον πυρετό σανό που προκαλείται από αμβροσία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAII). Τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη γύρη περιλαμβάνουν φτέρνισμα, συμφόρηση, καταρροή, κρίσεις άσθματος και κόκκινα, υδαρή ή με φαγούρα μάτια.

Άλλες συνθήκες όπως η κακή ποιότητα του αέρα – συμπεριλαμβανομένης της αφθονίας του καπνού από πυρκαγιές – και η ενεργός τροπική περίοδος θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις συνθήκες τόσο για εκείνους με προϋπάρχουσες συνθήκες όσο και για εκείνους χωρίς. Τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες στη γύρη συνιστάται να αποφεύγουν να αγγίζουν τα μάτια τους όταν είναι έξω, να πλένουν τα χέρια τους όταν επιστρέφουν μέσα, να κάνουν ντους και να αλλάζουν τα ρούχα τους, να διατηρούν τα παράθυρα κλειστά, να χρησιμοποιούν φίλτρα υψηλής απόδοσης, να παρακολουθούν τις προβλέψεις γύρης και να παίρνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα. Οι γιατροί έχουν επίσης πάρει οδηγίες  να συνεργάζονται με έναν πιστοποιημένο αλλεργιολόγο, σύμφωνα με το Yahoo Life.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προκαλεί τις φθινοπωρινές αλλεργίες;

Σημάδια που φανερώνουν την ανάγκη αποτοξίνωσης

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία μας το Φθινόπωρο;

Υγιεινές φθινοπωρινές τροφές για τέλειο σώμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν ο τρόπος ζωής έχει ισχυρό αντίκτυπο στην αντίσταση στην ινσουλίνη και στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2

Στη συνέχεια, οι ερευνητές σκοπεύουν να διερευνήσουν πώς οι αλλαγές στην καθημερινή δραστηριότητα και την καθιστική ζωή επηρεάζουν τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών και μεταβολικών νοσημάτων και τον μεταβολισμό, συγκρίνοντας δύο ομάδες σε μια μελέτη παρέμβασης μεγαλύτερης διάρκειας.

Πώς να λαμβάνετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σας

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένες έρευνες που συνιστούν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις όμως ίσως να χρειάζεται η πρόσληψη περισσότερων γραμμαρίων πρωτεΐνης ημερησίως συγκριτικά με όσους τη λαμβάνουν από το κρέας.

Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο αυξάνει την εγκεφαλική ροή αίματος και βελτιώνει τη γνωστική απόδοση σε ηλικιωμένους ενήλικες με προβλήματα μνήμης

«Χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα», είπε, «προτού προταθεί η συγκεκριμένη θεραπεία σε άτομα με Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας».

Μελετούν ξανά τις νυχτερίδες για να βρουν πιθανή σύνδεση με τον κορωνοϊό

Οκταμελής ομάδα του IPC συγκεντρώνει δείγματα από νυχτερίδες και καταγράφει τα είδη τους, το φύλο, την ηλικία και άλλες λεπτομέρειες για αυτές επί μία εβδομάδα. Αντίστοιχη έρευνα διεξάγεται και στις Φιλιππίνες

"Έκκληση για αντικειμενική, ανοιχτή και διαφανή επιστημονική συζήτηση σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2" σε άρθρο του The Lancet

Μια έρευνα που διεξήχθη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον ιό έλαβε πολύ έλεγχο για τα μη καταληκτικά αποτελέσματα τον Μάρτιο και η Κίνα απέρριψε μια δεύτερη φάση έρευνας για την προέλευσή του.

O ρόλος του μικροβιώματος του εντέρου στην απώλεια βάρους σύμφωνα με έρευνα

"Τουλάχιστον, αυτή η εργασία μπορεί να οδηγήσει σε διαγνωστικά για τον εντοπισμό ατόμων που θα ανταποκριθούν καλά σε μετριοπαθείς αλλαγές υγιεινού τρόπου ζωής και εκείνων που μπορεί να απαιτήσουν πιο δραστικά μέτρα για να επιτύχουν απώλεια βάρους"