Επιστημονικά Νέα

Κλιματική Αλλαγή ΗΠΑ: Οι αλλεργίες στο φθινόπωρο θα είναι σε πλήρη ισχύ φέτος, λένε οι ειδικοί

Κλιματική Αλλαγή ΗΠΑ: Οι αλλεργίες στο φθινόπωρο θα είναι σε πλήρη ισχύ φέτος, λένε οι ειδικοί

ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής-και της ξηρασίας στη Δύση-έχει επεκτείνει την εποχή της γύρης, σπρώχνοντας τις ημερομηνίες πρώτου παγετού.

Κλιματική Αλλαγή ΗΠΑ: Οι αλλεργίες του φθινοπώρου συχνά προκαλούνται από το φυτό αμβροσία και τη μούχλα. Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, εκατομμύρια Αμερικανοί φέρονται να αναμένουν ότι η φθινοπωρινή περίοδος αλλεργιών θα είναι σε πλήρη ισχύ φέτος. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της AccuWeather, οι αλλεργίες στην πτώση συχνά προκαλούνται από το φυτό αμβροσία και την παρουσία μούχλας. “Οι αλλεργίες στο φθινόπωρο προκαλούνται συνήθως από την αμβροσία και η γύρη από αυτούς τους τύπους φυτών που είναι κοινά στη Βόρεια Αμερική μπορεί να ταξιδέψει όσο ο άνεμος τη μεταφέρει”, έγραψε ο AccuWeather. “Μια άλλη αιτία αλλεργιών πτώσης είναι η μούχλα, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί σε σωρούς από υγρά φύλλα”. Το Philadelphia Inquirer δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα φυτά αμβροσίας αναμένεται να παράγουν γύρη για να βασανίζουν τους κατοίκους τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η αμερικανική κοινή αμβροσία (Ambrosia artemisiifolia) προκαλεί αλλεργίες. “Σε απόλυτα συμπτωματικό συγχρονισμό με την εποχή των τυφώνων, αυτή είναι η περίοδος αιχμής για την αμβροσία”, έγραψε η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής-και της ξηρασίας στη Δύση-έχει επεκτείνει την εποχή της γύρης, σπρώχνοντας τις ημερομηνίες πρώτου παγετού.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι οι μεταβολές στα πρότυπα βροχοπτώσεων, περισσότερες μέρες χωρίς παγετό, οι θερμότερες εποχιακές θερμοκρασίες του αέρα και περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια της περιόδου γύρης, το πώς η γύρη επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία και το πόσο δημιουργούνται φυτά γύρης.

Το Ragweed είναι ένας από τους υψηλότερους ρύπους της γύρης και ο κύριος ένοχος για τις αλλεργίες της φθινοπωρινής σεζόν. Περίπου 23 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από τον πυρετό σανό που προκαλείται από αμβροσία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAII). Τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη γύρη περιλαμβάνουν φτέρνισμα, συμφόρηση, καταρροή, κρίσεις άσθματος και κόκκινα, υδαρή ή με φαγούρα μάτια.

Άλλες συνθήκες όπως η κακή ποιότητα του αέρα – συμπεριλαμβανομένης της αφθονίας του καπνού από πυρκαγιές – και η ενεργός τροπική περίοδος θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις συνθήκες τόσο για εκείνους με προϋπάρχουσες συνθήκες όσο και για εκείνους χωρίς. Τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες στη γύρη συνιστάται να αποφεύγουν να αγγίζουν τα μάτια τους όταν είναι έξω, να πλένουν τα χέρια τους όταν επιστρέφουν μέσα, να κάνουν ντους και να αλλάζουν τα ρούχα τους, να διατηρούν τα παράθυρα κλειστά, να χρησιμοποιούν φίλτρα υψηλής απόδοσης, να παρακολουθούν τις προβλέψεις γύρης και να παίρνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα. Οι γιατροί έχουν επίσης πάρει οδηγίες  να συνεργάζονται με έναν πιστοποιημένο αλλεργιολόγο, σύμφωνα με το Yahoo Life.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προκαλεί τις φθινοπωρινές αλλεργίες;

Σημάδια που φανερώνουν την ανάγκη αποτοξίνωσης

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία μας το Φθινόπωρο;

Υγιεινές φθινοπωρινές τροφές για τέλειο σώμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο ήπατος που σχετίζεται με το NASH

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αποδυναμώνουν τη λειτουργία του εντερικού φραγμού, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση και τη συσσώρευση λιποτεϊχοϊκού οξέος στο ήπαρ. Το συσσωρευμένο λιποτεϊχοϊκό οξύ διεγείρει τη διάσπαση της πρωτεΐνης γαδερμίνης D, σχηματίζοντας πόρους της κυτταρικής μεμβράνης, όπου οι παράγοντες SASP IL-1β και IL-33 απελευθερώνονται από τα ηπατικά αστερικά κύτταρα. Η IL-33 ενεργοποιεί τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα που καταστέλλουν την ανοσολογική απόκριση, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καρκίνου.

Οι πολιτικοί ζουν περισσότερα χρόνια από τον γενικό πληθυσμό

Νέα μελέτη: Μεγάλο το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ομάδων ελίτ και γενικού πληθυσμού. Νέα μελέτη, διαπιστώνει ότι από τον 20ο αιώνα, οι πολιτικοί έχουν αυξανόμενο πλεονέκτημα επιβίωσης συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία ο μέσος πολίτης είχε 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο από ό,τι ένας πολιτικός της ίδιας ηλικίας και φύλου.

Η μέτρηση γλυκόζης συμβάλλει στην ανίχνευση των αντισωμάτων του κορωνοϊού

Covid-19: Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο προσδιορισμός πρωτεΐνης αντισώματος-ινβερτάσης που βασίζεται σε μετρητή γλυκόζης θα μπορούσε να ανιχνεύσει με ακρίβεια τα αντισώματα IgG κατά του SARS-CoV-2 και η απόδοσή του ήταν συγκρίσιμη με τα εμπορικά διαθέσιμα ELISA.

Ουσιαστικός ο ρόλος του λίπους στην ανάπτυξη καρκινικού όγκου

Καρκίνος: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και του MIT αποκαλύπτουν γιατί τα καρκινικά κύτταρα συχνά αναγκάζονται να εισαγάγουν λίπος για να αναπτυχθούν. Το εύρημά τους θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης του όγκου.

Ποιες είναι οι αιτίες της υπομελάγχρωσης;

Υπομελάγχρωση: . Η υπομελάγχρωση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα όλων των φυλών, αλλά μπορεί να είναι πιο αισθητή σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα λόγω της αντίθεσης μεταξύ του φυσικού χρώματος του δέρματος και των λευκών κηλίδων.

Εξέταση αίματος θα μπορούσε να διαγνώσει το Πάρκινσον

Νόσος του Πάρκινσον: Μια ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου του Κιέλου ανέπτυξε μια μέθοδο που εντοπίζει αξιόπιστα τις πρωτεϊνικές αλλαγές στο αίμα που είναι χαρακτηριστικές της νόσου του Πάρκινσον.