Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Καρδιά ταξίδι: Ταξιδεύοντας με ασφάλεια ακόμη και αν υποφέρετε από καρδιακές παθήσεις

Καρδιά ταξίδι: Ταξιδεύοντας με ασφάλεια ακόμη και αν υποφέρετε από καρδιακές παθήσεις

Καρδιά ταξίδι: Το ταξίδι με καρδιακή νόσο απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και προφυλάξεις για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία.

Το ταξίδι με καρδιακή νόσο απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και προφυλάξεις για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία. Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές για ένα ασφαλές ταξίδι. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, πριν προγραμματίσετε οποιοδήποτε ταξίδι. Συζητήστε το δρομολόγιο του ταξιδιού σας, τον τρόπο μεταφοράς και τις δραστηριότητες που σκοπεύετε να αναλάβετε. Ο γιατρός σας μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας σας και να παράσχει συγκεκριμένες συστάσεις ή περιορισμούς.

Μεταφέρετε τα απαραίτητα φάρμακα: Βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονη προμήθεια όλων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων σας. Τοποθετήστε τις στις χειραποσκευές σας για να μην τις χάσετε εάν οι παραδοτέες αποσκευές σας είναι άστοχες. Είναι επίσης συνετό να έχετε μαζί σας ένα αντίγραφο των συνταγών σας και μια επιστολή από το γιατρό σας που να αναφέρει λεπτομερώς την κατάστασή σας και τα φάρμακά σας.

Ιατρική ταυτοποίηση: Φορέστε ένα βραχιόλι ιατρικής ειδοποίησης ή έχετε στο πορτοφόλι σας μια κάρτα που αναφέρει την καρδιακή σας κατάσταση, τυχόν αλλεργίες και στοιχεία επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης. Αυτό μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επιλέξτε Κατάλληλους Προορισμούς: Επιλέξτε προορισμούς με καλές ιατρικές εγκαταστάσεις και αποφύγετε απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Λάβετε υπόψη το κλίμα, το υψόμετρο και τη διαθεσιμότητα επιλογών υγιεινής διατροφής στον προορισμό σας.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας: Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς, ζητήστε ένα κάθισμα στο διάδρομο για ευκολότερη πρόσβαση στο μπάνιο και για περιστασιακές βόλτες για την αποφυγή θρόμβων αίματος. Για μεγάλες βόλτες με αυτοκίνητο, προγραμματίστε τακτικά διαλείμματα για να τεντώσετε και να μετακινηθείτε. Αποφύγετε την ανύψωση βαρών ή τις επίπονες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να καταπονήσουν την καρδιά σας.

Μείνετε ενυδατωμένοι και τρώτε υγιεινά: Πίνετε άφθονο νερό και διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή. Αποφύγετε το υπερβολικό αλκοόλ και την καφεΐνη, που μπορεί να επιδεινώσουν τις καρδιακές παθήσεις. Επιλέξτε υγιεινά για την καρδιά γεύματα και σνακ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Παρακολουθήστε την υγεία σας: Παρακολουθήστε τα συμπτώματά σας και έχετε ένα σχέδιο για τη διαχείριση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν. Φέρτε ένα φορητό πιεσόμετρο ή οποιαδήποτε άλλη απαραίτητη ιατρική συσκευή για να παρακολουθείτε την κατάστασή σας.

Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης: Γνωρίστε τη θέση του πλησιέστερου νοσοκομείου ή ιατρικού κέντρου στον προορισμό σας. Έχετε ένα σχέδιο για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών επικοινωνίας για τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα, μπορείτε να απολαύσετε ένα ασφαλές και χωρίς ανησυχίες ταξίδι, ακόμη και με καρδιακή πάθηση. Δώστε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλειά σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ταξίδια σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί η υπερτασική καρδιακή νόσος να οδηγήσει σε μια σειρά από άλλες καρδιαγγειακές επιπλοκές;

Κίνδυνος καρδιακών παθήσεων σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες

Μπορεί η χρόνια κόπωση των μητέρων να υποδηλώνει σιωπηλή καρδιακή νόσο

Γιατί ο θυμός είναι κακός για την καρδιά σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς πέφτει η γλυκοζυλιωμένη και γιατί είναι επικίνδυνη για το ζάχαρο 

Γλυκοζυλιωμένη: Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι σταθερά υψηλά, όπως συμβαίνει στον μη ελεγχόμενο διαβήτη, περισσότερα μόρια γλυκόζης συνδέονται με την αιμοσφαιρίνη για να σχηματίσουν γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη.

Παγκόσμια Ημέρα Λευκής 25 Ιουνίου - Πρόεδρος της ΕΔΑΕ :Έχουν αναπτυχθεί και εγκριθεί νέες καινοτόμες θεραπείες

Η 25η Ιουνίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση για τη λεύκη, στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, αλλά και στην αποδοχή και αποστιγματοποίησή της. Στην Ευρώπη, ο επιπολασμός της λεύκης εκτιμάται στο 1%1, ενώ στη χώρα μας υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 100.000 ασθενείς. H λεύκη είναι μια χρόνια, επίκτητη δερματική […]

Γιατί η διαστολή των ματιών μας μειώνεται με την ηλικία;

Όραση: Ο κακός φωτισμός ή οι έντονες αντιθέσεις μεταξύ φωτός και σκότους μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα των ηλικιωμένων να αντιδρούν στην καθημερινή ζωή, με αποτέλεσμα αρνητικό αντίκτυπο στον ρυθμό ύπνου-εγρήγορσης. 

Ανθυγιεινές πρακτικές που πρέπει να σταματήσετε για να διατηρήσετε τα νεφρά σας

Καρκίνος νεφρού: Ο καρκίνος του νεφρού είναι μια σοβαρή κατάσταση υγείας και ορισμένες ανθυγιεινές πρακτικές μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της ασθένειας.

Τα υπέρβαρα κορίτσια και οι νεαρές γυναίκες έχουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού καθώς μεγαλώνουν

Εγκεφαλικό υπέρβαρες: Στην πραγματικότητα, ο κίνδυνος εγκεφαλικού ήταν 1,41 φορές υψηλότερος για τις υπέρβαρες γυναίκες και 2,2 φορές υψηλότερος για τις παχύσαρκες γυναίκες σε σύγκριση με εκείνες που είχαν υγιές βάρος.

Αναφυλαξία: Μια σοβαρή και δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση

Αναφυλαξία: Η αναφυλαξία είναι μια σοβαρή και δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση που μπορεί να συμβεί μέσα σε δευτερόλεπτα ή λεπτά από την έκθεση σε ένα αλλεργιογόνο.

Close Icon