Επιστημονικά Νέα

Ισπανία: Διαδήλωση κατά της άμβλωσης

Ισπανία: Διαδήλωση κατά της άμβλωσης

Στους δρόμους βγήκαν δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνοντας το Σάββατο στη Μαδρίτη προκειμένου να ζητήσουν από την ισπανική κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της στο να περιορίσει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Με γενικότερο σύνθημα «Κάθε ζωή μετράει» οι Ισπανοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κατά μήκος της πρωτεύουσας, ενώ άρχισαν να σφυρίζουν αποδοκιμαστικά και να γιουχάρουν όταν πέρασαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Όσοι κάνουν αμβλώσεις, είναι δολοφόνοι» φώναζαν ορισμένοι.

«Ναι στην ζωή, όχι στην άμβλωση» φώναζαν άλλοι.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι είχε υποσχεθεί πριν από την εκλογή του το 2011 να καταστήσει αυστηρότερο το νομικό πλαίσιο για την άμβλωση, όμως απέσυρε το νομοσχέδιο αυτό το Σεπτέμβριο εξαιτίας των σφοδρών επικρίσων ακόμα και στο εσωτερικό του ίδιου του κόμματος.

Η υπαναχώρηση αυτή πυροδότησε την οργή πολλών υποστηρικτών του, που απειλούν ότι δεν θα τον ψηφίσουν στις επόμενες γενικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν το Δεκέμβριο του 2015.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση: Ποια τα συμπτώματα & η θεραπευτική της αντιμετώπιση;

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου - Ποια είναι τα συμπτώματα του IBS;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αισιόδοξη σκέψη συνδέεται με χαμηλότερες γνωστικές ικανότητες

Αισιοδοξία εγκέφαλος: Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι είχαν υψηλότερη γνωστική ικανότητα παρουσίασαν 22% αύξηση στην πιθανότητα «ρεαλισμού» και 35% μείωση στην πιθανότητα «ακραίας αισιοδοξίας».

Γιατί τα παιδικά τραγούδια στα μωρά τα βοηθούν να μάθουν τη γλώσσα

Βρεφική ανάπτυξη: Η φωνητική κωδικοποίηση στα μωρά εμφανίστηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής, ξεκινώντας με τους ήχους των χειλιών (π.χ. d για το «μπαμπά») και τους ρινικούς ήχους (π.χ. m για τη «μούμια»), με το «διάβασμα» σταδιακά να φαίνεται περισσότερο όπως αυτή των ενηλίκων. 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έγκυες γυναίκες για τις κολπικές κράμπες

Εγκυμοσύνη κράμπες: Τα ταξίδια εγκυμοσύνης μπορεί να φαίνονται διαφορετικά για διαφορετικές γυναίκες, όσον αφορά το είδος των εμπειριών που έχουν. Για πολλές, η περίοδος κύησης είναι ομαλή.

Τι είναι η γάγγραινα και γιατί έχει σχεδόν εξαλειφθεί;

Γάγγραινα ορισμός: Η μειωμένη παροχή αίματος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό ή μόλυνση. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε ορισμένες καταστάσεις όπως ο διαβήτης, η υπέρταση κ.λπ. που επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος.

Τα εργαστήρια φέρνουν επανάσταση στις εξετάσεις για τον καρκίνο του πνεύμονα

Καρκίνος πνεύμονα: Οι εργαστηριακές εξετάσεις αναλαμβάνουν το κεντρικό στάδιο επειδή στον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC), η ιστολογία του όγκου, η μοριακή υπογραφή και η κατάσταση της PD-L1 καθοδηγούν την επιλογή θεραπείας.