Επιστημονικά Νέα

Ινδία: Επανασχεδιάζουν τα προφυλακτικά για να… πουλήσουν!

Ινδία: Επανασχεδιάζουν τα προφυλακτικά για να… πουλήσουν!

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού προσπαθούν να εξαλείψουν στην Ινδία, κάνοντας πιο… σέξι τα κουτιά των προφυλακτικών, έτσι ώστε να προσελκύσουν τους… πελάτες!

Μπορεί ο ρυθμός ανάπτυξης του πληθυσμού να έχει πέσει στο 1,24% σε σχέση με την περασμένη δεκαετία, όμως το πρόβλημα του υπερπληθυσμού παραμένει. Μέχρι το 2025 υπολογίζεται πως η Ινδία θα ξεπεράσει την Κίνα σε πληθυσμό αγγίζοντας τον αστρονομικό αριθμό των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων.

Οι Αρχές προσπαθούν να βρουν τρόπους για να μειώσουν τον ρυθμό αύξησης του πληθυσμού. Γι’ αυτό και τώρα επικεντρώνονται στην διαφοροποίηση των συσκευασιών των προφυλακτικών!

Αυτό που σκέφτονται στην Ινδία, είναι ν’ αντικαταστάσουν την εντελώς βαρετή λευκή συσκευασία με τα πολλά γράμματα και να χρησιμοποιήσουν εικόνες ελκυστικών γυναικών ή ανδρών για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πελατών.

Η κυβέρνηση μοιράζει 650 εκατομμύρια προφυλακτικά κάθε χρόνο στο πλαίσιο της εν λόγω καμπάνιας, προκειμένου να βάλει το ασφαλές σεξ στη ζωή των Ινδών.

«Τα κυβερνητικά προφυλακτικά είναι μια αηδία», λέει ο Βινόντ Ποντάρ, οδηγός ταξί στο Νέο Δελχί. «Χρειαζόμαστε και αισθητική αλλαγή αλλά και ποιοτική».

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση γίνεται αντιληπτό πως είναι και ποιοτικό. Τα προφυλακτικά που προσφέρει η κυβέρνηση έναντι περίπου 3 αμερικανικών σεντς δεν είναι και ιδιαίτερα ασφαλή. Την ίδια ώρα, άλλη γνωστή εταιρία προσφέρει προφυλακτικά ανώτερης ποιότητας στην τιμή των 20 σεντς, κάτι που δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση τους Ινδούς χρήστες.

Έτσι λοιπόν μέσα στους επόμενους μήνες η κρατική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο θα εξετάσει συγκεκριμένες εικόνες μέσω έρευνας που θα προσελκύουν το κοινό, έτσι ώστε ν’ αυξηθούν οι πωλήσεις και κατά συνέπεια οι ασφαλείες συνευρέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πονάει το σώμα μας καθώς μεγαλώνουμε;

Πώς επηρεάζει ο διαβήτης τύπου 1 τη σχολική επίδοση των παιδιών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι πιο αποτελεσματική την αυγή, διαπιστώνει μελέτη

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να επιβεβαιώσουν και να βελτιώσουν αυτά τα πρώτα ευρήματα μέσω κλινικών μελετών. Ωστόσο, η ίδια η ιδέα ότι μια θεραπεία μπορεί να γίνει πιο ισχυρή ανάλογα με την ώρα της ημέρας ανοίγει κάποιες εκπληκτικές δυνατότητες.

Πώς επηρεάζεται ο σίδηρος από την ηλικία;

Σίδηρος: Η κατανόηση του τοπίου της γονιδιακής έκφρασης κατά τη διάρκεια της συσσώρευσης σιδήρου που σχετίζεται με την ηλικία μπορεί να μας βοηθήσει να αποσαφηνίσουμε τις μοριακές οδούς και τις πιθανές προληπτικές στρατηγικές κατά των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Πώς σχετίζεται το αλκοόλ με την άνοια;

Άνοια: Τις τελευταίες δεκαετίες, ο εκτιμώμενος παγκόσμιος επιπολασμός της άνοιας έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, από 20,2 εκατομμύρια το 1990 σε 57,4 εκατομμύρια το 2019.

Η σοβαρή COVID-19 σχετίζεται με μοριακές υπογραφές γήρανσης στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Στη συνέχεια, οι ερευνητές συνέκριναν τα δείγματα εγκεφάλου από τους ασθενείς με COVID-19 που ελήφθησαν για μια άλλη ομάδα ανθρώπων που είχαν πεθάνει από άλλες αιτίες, μερικοί από τους οποίους ήταν σχετικά νέοι και μερικοί από τους οποίους ήταν άνω των 71 ετών.

Πώς διατηρήθηκε η πρόληψη του HIV κατά τη διάρκεια της πανδημίας

HIV: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.471.614 τεστ HIV, σε 190.955 άτομα συνταγογραφήθηκε προφύλαξη από την προέκθεση (PrEP) και 8.438 άτομα έλαβαν διάγνωση μόλυνσης από τον ιό HIV κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Μία νέα ανακάλυψη έρχεται στο φως για τις επιληπτικές κρίσεις

Επιληψία: Οι επιληπτικές κρίσεις φαίνεται να ωθούν τους εγκεφάλους των ποντικών να παράγουν περισσότερη μυελίνη, το μονωτικό στρώμα γύρω από τα νευρικά κύτταρα, ανακάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.