Επιστημονικά Νέα

HIV: Πώς διατηρήθηκε η πρόληψη του HIV κατά τη διάρκεια της πανδημίας

HIV: Πώς διατηρήθηκε η πρόληψη του HIV κατά τη διάρκεια της πανδημίας

HIV: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.471.614 τεστ HIV, σε 190.955 άτομα συνταγογραφήθηκε προφύλαξη από την προέκθεση (PrEP) και 8.438 άτομα έλαβαν διάγνωση μόλυνσης από τον ιό HIV κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η υπηρεσία πρόληψης και φροντίδας του HIV ήταν ανθεκτική κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και οι υπηρεσίες ανέκαμψαν εν μέρει το 3ο τρίμηνο (3ο τρίμηνο) του 2020 μετά από πτώση στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 2 Δεκεμβρίου των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων των Η.Π.Α. και Πρόληψη Νοσηρότητας και Θνησιμότητας Εβδομαδιαία Έκθεση.

Πρόληψη του HIV

Σημειώνοντας ότι ο στόχος της ομοσπονδιακής πρωτοβουλίας Ending the HIV Epidemic in the United States είναι να μειωθούν οι νέες μολύνσεις HIV κατά 90 τοις εκατό έως το 2030, η Karen W. Hoover, M.D., από το CDC στην Ατλάντα, και οι συνεργάτες της εξέτασαν τον αντίκτυπο του COVID- 19 πανδημία σχετικά με τη χρήση υπηρεσιών πρόληψης και φροντίδας του HIV και τα αποτελέσματα του HIV. Οι αλλαγές σε αυτά τα μέτρα αξιολογήθηκαν από το 2019 έως το 2021.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.471.614 τεστ HIV, σε 190.955 άτομα συνταγογραφήθηκε προφύλαξη από την προέκθεση (PrEP) και 8.438 άτομα έλαβαν διάγνωση μόλυνσης από τον ιό HIV κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, σημειώθηκε μείωση 32, 6 και 26 τοις εκατό στις δοκιμές HIV που πραγματοποιήθηκαν, στα άτομα που συνταγογραφήθηκαν PrEP και στα άτομα που έλαβαν διάγνωση HIV, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου, παρατηρήθηκαν μερικές επαναλήψεις. Κατά τη διάρκεια της περιόδου της μελέτης, το ποσοστό των ατόμων που συνδέονταν με τη φροντίδα του HIV, ο αριθμός των συνταγογραφούμενων αντιρετροϊκών θεραπειών και η αναλογία με τεστ κατασταλμένου ιικού φορτίου μεταξύ αυτών που εξετάστηκαν παρέμεινε σταθερή.

«Το σύστημα υπηρεσιών πρόληψης και φροντίδας του HIV ήταν ανθεκτικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19», γράφουν οι συγγραφείς. «Αν και οι υπηρεσίες τεστ HIV και PrEP διακόπηκαν την άνοιξη του 2020, αυτές οι υπηρεσίες άρχισαν να ανακάμπτουν μέχρι το καλοκαίρι του 2020».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα εξέλιξη στην έρευνα του εμβολίου για τον HIV

75% των Αυστραλών που ζουν με HIV αναφέρουν καλή ποιότητα ζωής

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε το τέλος της επιδημίας του HIV/AIDS μέχρι το 2030

Η Παγκόσμια Ημέρα AIDS είναι αφορμή μνήμης αλλά και διεκδικήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.

Γιατί πρήζονται τα άκρα μας;

Οίδημα: Τα συμπτώματα του οιδήματος μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του μεγέθους ή πρήξιμο του ιστού.

Πρόβλεψη άνοιας με χρήση χαρακτηριστικών νευρωνικών δικτύων

Άνοια: Η ήπια γνωστική εξασθένηση μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα της νόσου του Αλτσχάιμερ, της νόσου των εγκεφαλικών μικρών αγγείων, της άνοιας με σώματα Lewy ή άλλων νευρογνωστικών διαταραχών.

Πειραματικό εμβόλιο για τον θανατηφόρο ιό Marburg προστατεύει από τη μόλυνση με μία μόνο δόση

Το πειραματικό εμβόλιο, εν τω μεταξύ, το οποίο μελετάται στο εργαστήριο του Hunegnaw και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών, θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση πολλαπλών στόχων - ένα εμβόλιο για περιοχές που κινδυνεύουν από επιδημίες Μάρμπουργκ και την ανάπτυξη εμβολίου σε περίπτωση που ο ιός χρησιμοποιηθεί σε μια πράξη βιοτρομοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι εστιάζουν πιο πολύ σε άμεσους παρά σε μακροπρόθεσμους στόχους υγείας

Εργαζόμενοι:  Είναι πιο αποφασισμένοι να εργαστούν για τους άμεσους στόχους υγείας τους, όπως ο πόνος στην πλάτη ή στις αρθρώσεις, παρά μακροπρόθεσμους στόχους υγείας, όπως η διαχείριση του διαβήτη ή της υπέρτασης.

Μικρή μελέτη δείχνει ότι το αντιελονοσιακό μονοκλωνικό αντίσωμα υπόσχεται την πρόληψη της ελονοσίας

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι απαιτείται πρόσθετη έρευνα για να διερευνηθεί κατά πόσον το CIS43LS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μακροχρόνια προστασία και για να καθοριστεί η βέλτιστη δοσολογία στα παιδιά της Αφρικής. Επιπλέον, η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να αξιολογήσει κατά πόσον τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για την προστασία των εγκύων γυναικών.