Γυναικολογία

Νέα μελέτη για το αυξημένο σάκχαρο νηστείας στις έγκυες γυναίκες

Νέα μελέτη για το αυξημένο σάκχαρο νηστείας στις έγκυες γυναίκες

Οι έγκυες γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη και έχουν αυξημένα επίπεδα σακχάρου νηστείας είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν επιπλοκές από όσες έχουν μόνο αυξημένα επίπεδα γλυκόζης μετά το γεύμα, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα. Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα σακχάρου νηστείας στο αίμα τους βρέθηκαν να έχουν 1,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ενώ είχαν υψηλότερη πιθανότητα να χρειαστούν καισαρική τομή ή να είχαν πρόωρο τοκετό.

Tα μεγάλα μωρά κινδυνεύουν από επιπλοκές κατά τη γέννηση και από παχυσαρκία αργότερα στη ζωή τους. Επίσης, η υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ασκήσει επιπλέον στρες στην καρδιά και στα νεφρά της μητέρας. Οι ερευνητές εξέτασαν τα ιατρικά αρχεία για πάνω από 250.000 εγκυμοσύνες στην Αλμπέρτα μεταξύ 2008 και 2014. Σχεδόν 13.000 από τις μητέρες διαγνώστηκαν με διαβήτη κύησης. Από αυτές, περίπου 4.000 είχαν αυξημένα επίπεδα σακχάρου νηστείας (πάνω από 5.3 mmol / L), ενώ οι άλλες είχαν μεν φυσιολογικό σάκχαρο νηστείας αλλά αυξημένα επίπεδα σακχάρου ύστερα από δοκιμασία ανοχής γλυκόζης από του στόματος.

Η δοκιμασία ανοχής στη γλυκόζη (καμπύλη σακχάρου) είναι μια εξέταση κατά την οποία καταναλώνεται μια ποσότητα γλυκόζης, συνήθως 50 ή 75 γραμμαρίων, και ακολούθως γίνονται μετρήσεις ώστε να διαπιστωθούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Η καμπύλη σακχάρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση του προδιαβήτη, του διαβήτη και του διαβήτη κύησης.

Σχεδόν όλες οι έγκυες γυναίκες στην Αλμπέρτα υποβάλλονται σε μια διαδικασία δύο σταδίων για διαβήτη κύησης. Η πρώτη δοκιμή, η οποία διεξάγεται μεταξύ 20 και 24 εβδομάδων εγκυμοσύνης, είναι μια 50 γραμμαρίων δοκιμασία ανοχής γλυκόζης από το στόμα, που λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αν το σάκχαρο του αίματος της γυναίκας είναι υψηλότερο από 7,8 mmol / L μία ώρα αργότερα, γίνεται ένα δεύτερο τεστ αίματος μετά από 12 ώρες νηστείας, συνήθως το πρωί, και στη συνέχεια λήψη 75 γραμμαρίων γλυκόζης και περισσότερα τεστ αίματος μία και δύο ώρες αργότερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λόγοι αποτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Institute of Life Embryotools : Γέννηση παιδιού με μεταφορά μητρικής Ατράκτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές; (ιδανικές στάσεις)

Πολλές είναι οι έγγυες γυναίκες που κατά την διάρκεια του σεξ αποφεύγουν την σεξουαλική επαφή λόγω φόβου μήπως προκαλέσουν κάποια διαταραχή στην εγκυμοσύνη ή και στο ίδιο το έμβρυο. Η σεξουαλική δραστηριότητα, όμως, δεν αποτελεί απειλή για μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.

Ανακαλύφθηκε παράγοντας που μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας

Οι γυναίκες που στα αρχικά στάδια της κύησης έχουν χαμηλά επίπεδα μαγγανίου στον οργανισμό τους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης μιας σοβαρής επιπλοκής μετέπειτα, της προεκλαμψίας. Η προεκλαμψία που εκδηλώνεται στο 2-8% των κυήσεων παγκοσμίως, είναι απόρροια της υπέρτασης μπορεί να προκαλέσει οργανική ανεπάρκεια στη μητέρα και το κύηση, πρόωρο τοκετό και θνησιγένεια, μεταξύ άλλων. Παράγοντες […]

Ποια είναι τα οφέλη από το κολύμπι για τη μέλλουσα μαμά;

Το κολύμπι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές άθλησης και τα οφέλη, ιδιαίτερα για το σώμα, είναι πολλά. Το κολύμπι είναι ασφαλές και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί βέβαια να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Μάλιστα, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο. Πώς; Προσφέρει χαλάρωση Το κολύμπι […]

Και όμως, τα ωάρια κάνουν τις δικές τους επιλογές

Μια νέα σουηδοβρετανική επιστημονική έρευνα δείχνει για πρώτη φορά ότι τα ωάρια χρησιμοποιούν αυτά τα σήματα για να «διαλέξουν» από ποια σπερματοζωάρια θα γονιμοποιηθούν. Διαφορετικά ωάρια γυναικών προσελκύουν διαφορετικά σπερματοζωάρια – και όχι κατ’ ανάγκη του συζύγου ή του συντρόφου τους. Οι άνθρωποι και ιδίως οι γυναίκες αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια για να διαλέξουν […]