Γυναικολογία

Δυτ.Βιρτζίνια:Απαγόρευση αμβλώσεων μετά τις 20 εβδομάδες

Δυτ.Βιρτζίνια:Απαγόρευση αμβλώσεων μετά τις 20 εβδομάδες

Στην ρεπουμπλικανικά ελεγχόμενη Δυτική Βιρτζίνια, η νομοθεσία πλέον προχώρησε και επίσημα σε απαγόρευση των αμβλώσεων μετά τις 20 εβδομάδες κύησης, παρακάπτοντας το βέτο που ασκήθηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας, συμπράττοντας έτσι με τις υπόλοιπες 11 πολιτείες που ακολουθούν αυτό το νόμο.

Η ψηφοφορία της Γερουσίας με 27-5 ψήφους, αποφάσισε να μην λάβει υπόψιν το βέτο του δημοκρατικού κυβερνήτη Earl Ray Tomblin, ο οποίος από την πλευρά του εξέφρασε τις συνταγματικές του ανησυχίες αναφορικά με καταστάσεις κυήσεων όπου τα έμβρυα δεν είναι βιώσιμα.

Ένας εκπρόσωπος για Tomblin δήλωσε πως ο κυβερνήτης ήθελε την απαγόρευση αυτή να στοχεύει σε μια μεταγενέστερη περίοδο κύησης με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας. Παρ’ όλα αυτά, νόμος τίθεται σε ισχύ στις 26 Μαΐου.

Από την πλευρά της, η ομάδα υπεράσπισης δήλωσε πως οι αμβλώσεις μετά από 20 εβδομάδες είναι σπάνιες και συνήθως πραγματοποιούνται λόγω κινδύνων για την υγεία της μητέρας. Πέρυσι, οκτώ αμβλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Βιρτζίνια μετά το πέρας του διαστήματος των 20 εβδομάδων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς αναπτύσσεται ένα μωρό μέσα στη μήτρα - στάδια ανάπτυξης από τη σύλληψη έως τη γέννηση

Λόγοι αποτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Institute of Life Embryotools : Γέννηση παιδιού με μεταφορά μητρικής Ατράκτου

Institute of Life Embryotools :Ένα ακόμα παιδί γεννήθηκε με τη μέθοδο της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου στο πλαίσιο της κλινικής έρευνας που διεξάγει η επιστημονική ομάδα της Institute of Life και της Embryotools στην Ελλάδα.

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές; (ιδανικές στάσεις)

Πολλές είναι οι έγγυες γυναίκες που κατά την διάρκεια του σεξ αποφεύγουν την σεξουαλική επαφή λόγω φόβου μήπως προκαλέσουν κάποια διαταραχή στην εγκυμοσύνη ή και στο ίδιο το έμβρυο. Η σεξουαλική δραστηριότητα, όμως, δεν αποτελεί απειλή για μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.

Ανακαλύφθηκε παράγοντας που μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας

Οι γυναίκες που στα αρχικά στάδια της κύησης έχουν χαμηλά επίπεδα μαγγανίου στον οργανισμό τους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης μιας σοβαρής επιπλοκής μετέπειτα, της προεκλαμψίας. Η προεκλαμψία που εκδηλώνεται στο 2-8% των κυήσεων παγκοσμίως, είναι απόρροια της υπέρτασης μπορεί να προκαλέσει οργανική ανεπάρκεια στη μητέρα και το κύηση, πρόωρο τοκετό και θνησιγένεια, μεταξύ άλλων. Παράγοντες […]

Ποια είναι τα οφέλη από το κολύμπι για τη μέλλουσα μαμά;

Το κολύμπι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές άθλησης και τα οφέλη, ιδιαίτερα για το σώμα, είναι πολλά. Το κολύμπι είναι ασφαλές και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί βέβαια να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Μάλιστα, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο. Πώς; Προσφέρει χαλάρωση Το κολύμπι […]