Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Γιατί κρυώνω μετά από κάθε γεύμα;

Γιατί κρυώνω μετά από κάθε γεύμα;

Το αίσθημα κρύου μετά από ένα γεύμα είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους, και συνήθως σχετίζεται με τη διαδικασία της πέψης

Το αίσθημα κρύου μετά από ένα γεύμα είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους, και συνήθως σχετίζεται με τη διαδικασία της πέψης και τον τρόπο που το σώμα κατανέμει την ενέργεια.

Όταν καταναλώνουμε ένα γεύμα, το σώμα μας αρχίζει τη διαδικασία της πέψης, η οποία απαιτεί αρκετή ενέργεια. Για να υποστηριχθεί αυτή η διαδικασία, περισσότερο αίμα κατευθύνεται προς το πεπτικό σύστημα, και έτσι μπορεί να μειωθεί η ροή αίματος προς άλλα μέρη του σώματος, όπως τα άκρα. Αυτή η αλλαγή στη ροή του αίματος μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα κρύου, καθώς τα άκρα μας λαμβάνουν λιγότερη θερμότητα.


Επιπλέον, αν το γεύμα είναι πολύ βαρύ ή πλούσιο σε λιπαρά, το σώμα καταβάλλει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για την πέψη, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο αισθητή αυτή η αλλαγή στη ροή του αίματος και η αίσθηση κρύου.

Ακόμη, η θερμοκρασία του φαγητού που καταναλώνουμε μπορεί να παίξει ρόλο. Αν το φαγητό ή τα ποτά που έχουμε καταναλώσει είναι κρύα, αυτό μπορεί να επηρεάσει προσωρινά την εσωτερική θερμοκρασία του σώματός μας και να μας κάνει να αισθανόμαστε κρύο.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στο αίσθημα κρύου μετά από ένα γεύμα είναι η χαμηλή αρτηριακή πίεση ή τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, που μπορεί να επηρεάσουν την κυκλοφορία και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Σε γενικές γραμμές, το αίσθημα κρύου μετά από ένα γεύμα δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας. Ωστόσο, αν συμβαίνει συχνά ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για περαιτέρω αξιολόγηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Θυρεοειδής: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ενδεδειγμένη διατροφή

Ποια η σύνδεση μεταξύ άγχους και θυρεοειδούς;

8 συνήθειες που θα προστατεύσουν την υγεία του θυροειδούς σας

Οδηγός επιβίωσης για όσους έχουν ορθοστατική υπόταση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διαβήτης: Είναι η χορτοφαγική διατροφή μια ισχυρή επιλογή για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2;

Ενισχύοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μειώνοντας το υψηλό σάκχαρο στο αίμα και μειώνοντας τη φλεγμονή, αυτή η δίαιτα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε άτομα που αναζητούν τρόπους πρόληψης του διαβήτη ή βελτίωσης της υγείας τους.

Ηπατογενής διαβήτης: Οι επικίνδυνες παγίδες που τον διαχωρίζουν από τους κλασικούς τύπους της νόσου 

Ο ηπατογενής διαβήτης συχνά σχετίζεται με σοβαρές ηπατικές παθήσεις, όπως κίρρωση, ηπατική ανεπάρκεια και ηπατίτιδα, και χαρακτηρίζεται από δυσκολία στη ρύθμιση του σακχάρο.

Τι ευθύνεται για την απότομη αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου της σκωληκοειδούς απόφυσης 

Η σύνδεση μεταξύ τρόπου ζωής, περιβάλλοντος και αύξησης των περιστατικών καρκίνου της σκωληκοειδούς απόφυσης υπογραμμίζει την ανάγκη για υγιεινές συνήθειες και περιβαλλοντική προστασία.

Ποιος παράξενος καρκίνος έχει τετραπλασιαστεί στους νέους;

Καρκίνος νέοι: Ένας από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου είναι η λοίμωξη από τον ιό ανθρώπινης θήλωσης (HPV), ο οποίος είναι γνωστός ότι προκαλεί και κονδυλώματα και καρκίνους γεννητικών οργάνων.

Close Icon