Επιστημονικά Νέα

Γέννηση παιδιού: Πώς η γέννηση ενός παιδιού μπορεί να προκαλέσει ιατρικό χρέος;

Γέννηση παιδιού: Πώς η γέννηση ενός παιδιού μπορεί να προκαλέσει ιατρικό χρέος;

Γέννηση παιδιού: Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που ζουν στις γειτονιές με το χαμηλότερο εισόδημα, επτά έως 12 μήνες μετά τον τοκετό, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα συσσώρευσης ιατρικού χρέους.

Το να φέρνεις ένα νέο μωρό στον κόσμο είναι μια σημαντική περίσταση γεμάτη χαρά και προσμονή. Ωστόσο, για πολλούς νέους γονείς, μπορεί επίσης να επιφέρει ένα απροσδόκητο βάρος: ιατρικό χρέος. Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Michigan Medicine ρίχνει φως στην ανησυχητική τάση των γυναικών μετά τον τοκετό να έχουν περισσότερες πιθανότητες να συσσωρεύσουν ιατρικό χρέος σε σύγκριση με τις έγκυες γυναίκες. Αυτό το φαινόμενο υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του κόστους υγειονομικής περίθαλψης και των οικονομικών δυσκολιών που σχετίζονται με τον τοκετό.

Γέννηση παιδιού και ιατρική κάλυψη

Η μελέτη, η οποία ανέλυσε συλλογές μεταξύ μιας ομάδας περισσότερων από 14.000 εγκύων γυναικών και 12.000 γυναικών μετά τον τοκετό με εμπορική ασφάλιση, αποκάλυψε τις ανισότητες. Η επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Michelle Moniz, μαιευτήρας/γυναικολόγος στο Γυναικείο Νοσοκομείο Von Voigtlander του Πανεπιστημίου του Michigan Health, εξέφρασε την ανησυχία του για την οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν αυτές οι οικογένειες. «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι το τρέχον κόστος πριν και μετά τον τοκετό είναι αντικειμενικά μεγαλύτερο από ό,τι μπορούν να αντέξουν οικονομικά πολλές εμπορικά ασφαλισμένες οικογένειες, οδηγώντας σε ιατρικό χρέος», είπε ο Δρ Moniz.

Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που ζουν στις γειτονιές με το χαμηλότερο εισόδημα, επτά έως 12 μήνες μετά τον τοκετό, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα συσσώρευσης ιατρικού χρέους. Οι έγκυες γυναίκες σε γειτονιές χαμηλού εισοδήματος αντιμετωπίζουν επίσης σημαντικό ιατρικό χρέος, όπως και οι γυναίκες μετά τον τοκετό σε άλλες κοινωνικοοικονομικές κατηγορίες. «Το να έχουν απλήρωτους ιατρικούς λογαριασμούς δεν ήταν μόνο πολύ πιο συχνό μεταξύ των ατόμων μετά τον τοκετό, αλλά πιο συχνό μεταξύ των πιο ευάλωτων κοινωνικοοικονομικά ατόμων», σημείωσε ο Δρ Moniz.

Διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στον υψηλότερο κίνδυνο ιατρικού χρέους για τα άτομα μετά τον τοκετό. Αυτά περιλαμβάνουν το κόστος που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη φροντίδα μετά τον τοκετό και τη φροντίδα του νεογνού. Επιπλέον, τα έξοδα φροντίδας και οι πιθανές μειώσεις στα κέρδη μετά τον τοκετό επιδεινώνουν την οικονομική πίεση.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής καλούνται να εξετάσουν στρατηγικές που μειώνουν ή εξαλείφουν τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης από την τσέπη τους για τη μητρική και βρεφική φροντίδα. Τα πιθανά μέτρα περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπτώσεων για νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα ή την παροχή προεκπιπτόμενης κάλυψης που απαλλάσσει τα έξοδα για υπηρεσίες όπως προγεννητικές επισκέψεις, υπερηχογράφημα, νοσηλεία τόσο για γονείς όσο και για βρέφη και φροντίδα μετά τον τοκετό.

Ο Δρ Moniz τόνισε τις εκτεταμένες συνέπειες της οικονομικής δυσπραγίας στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της καθυστερημένης ή καθυστερημένης υγειονομικής περίθαλψης, των διαταραχών της διάθεσης, ακόμη και της θνησιμότητας μεταξύ των ενηλίκων. Το βάρος του ιατρικού χρέους δεν πρέπει να είναι αυτό που θυμούνται οι νέοι γονείς για μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή τους. Απαιτούνται προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι οι οικογένειες μπορούν να υποδεχθούν τα νεογέννητά τους χωρίς το πρόσθετο άγχος των απλήρωτων ιατρικών λογαριασμών και της οικονομικής δυσφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το κάπνισμα επηρεάζει τις εγκύους και την υγεία των εμβρύων

Τι να κάνετε όταν βρίσκεστε σε τοκετό;

7 λόγοι για τους οποίους πέφτουν τα μαλλιά σας όταν τα αγγίζετε

Πώς τα βρεφικά κύτταρα στο σώμα της μητέρας συμβάλλουν στις μελλοντικές εγκυμοσύνες της;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νιώθεις πάντα ζεστός; Ποιες είναι οι υποκείμενες ιατρικές παθήσεις που μπορεί να είναι η αιτία;

Θερμοκρασία σώματος: Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως υποκείμενες ασθένειες που θα μπορούσαν επίσης να ρυθμίσουν και να αυξομειώσουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Πιο ακριβή παιδιατρικά εγκεφαλικά οργανοειδή

Ανάπτυξη εγκεφάλου: Το νέο οργανοειδές φλοιού που παρήγαγαν αντιπροσωπεύει τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε πολλαπλές πτυχές: το σχήμα του, την αρχιτεκτονική του οργάνωση και πολλές ιδιότητες των κυττάρων τους.

Δύο πολύ συχνά συμπτώματα που προκαλούνται από λίπος στο συκώτι

Λίπος συκώτι: Ενώ η λιπώδης νόσος του ήπατος συνδέεται συνήθως με κοιλιακή δυσφορία, μπορεί να σας εκπλήξει όταν μάθετε ότι τα σημάδια αυτής της πάθησης μπορεί να εκδηλωθούν σε απροσδόκητες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του θώρακα και του μαστού.