Επιστημονικά Νέα

Φλεγμονή νόσος ασθένεια: Μελέτη εντοπίζει πιθανό νέο στόχο

Φλεγμονή νόσος ασθένεια: Μελέτη εντοπίζει πιθανό νέο στόχο

Η φλεγμονή είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού μας στη μόλυνση, δήλωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Masters.

Φλεγμονή νόσος ασθένεια: Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε μια φαρμακευτική ουσία που μπλοκάρει μια κρίσιμη φλεγμονώδη οδό, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για μια νέα θεραπεία για ένα πλήθος ασθενειών – συμπεριλαμβανομένου του COVID-19. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του WEHI, Seth Masters και η ερευνητική του ομάδα ανακάλυψαν ότι η ένωση θα μπορούσε να αποτρέψει την ανοδική ρύθμιση του CD14, μιας βασικής φλεγμονώδους πρωτεΐνης. Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο EBioMedicine.

Στόχευση φλεγμονής

Η φλεγμονή είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού μας στη μόλυνση, δήλωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Masters. “Στην αρχή, σας βοηθά να καταπολεμήσετε τη λοίμωξη – αλλά η υπερβολική φλεγμονή συνδέεται με μια σειρά από χρόνιες και οξείες ασθένειες”, είπε. Σε μια ιογενή νόσο όπως το COVID-19, ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν υπερβολική φλεγμονή – που ονομάζεται καταιγίδα κυτοκίνης – η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο. Ο αποκλεισμός της οδού CD14 μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα πολλών ασθενειών και ενδεχομένως να σώσει ζωές. Η ομάδα εστίασε την έρευνά τους σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD14, η οποία βρίσκεται σε ορισμένα φλεγμονώδη ανοσοκύτταρα που ονομάζονται μακροφάγα.

“Η δουλειά του CD14 είναι να ανιχνεύει μόλυνση, βοηθώντας στην ανάφλεξη της φλεγμονής για την απομάκρυνση ενός παθογόνου. Αλλά γνωρίζουμε ότι η ποσότητα του CD14 αυξάνεται στα μακροφάγα καθώς εξελίσσεται η φλεγμονή, δυνητικά εκτός ελέγχου, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα για λοιμώξεις ή άλλες ασθένειες “Είπε ο αναπληρωτής καθηγητής Masters.

“Η ομάδα μας χρησιμοποίησε την τεχνολογία CRISPR για να αναζητήσει γονίδια που βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων CD14. Βρήκαμε πολλά πραγματικά ενδιαφέροντα γονίδια που ήταν κρίσιμα – και όταν απενεργοποιήσαμε αυτά τα γονίδια, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη φλεγμονή που προκαλείται από το CD14 να κατακλύσει το σώμα. αναστολέας που μοιάζει με φάρμακα μπλοκάρει την πρωτεΐνη που παράγεται από ένα από αυτά τα γονίδια. Βρήκαμε ότι αυτή η ένωση θα μπορούσε να εμποδίσει την αύξηση του CD14 και την επακόλουθη φλεγμονή στο εργαστήριο, η οποία είναι απίστευτα ελπιδοφόρα », δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Masters.

Ζωτικό πρώτο βήμα για μια θεραπεία

Ο αναπληρωτής καθηγητής Masters είπε ότι η ανακάλυψη μιας πιθανής αντιφλεγμονώδους ένωσης άνοιξε τις πόρτες για νέες αντιφλεγμονώδεις θεραπείες.

“Εάν αυτή η ένωση μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο, θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών φλεγμονωδών ασθενειών. Ωστόσο, μόλις διατεθεί, το φάρμακο θα ήταν μόνο ευεργετικό για τον περιορισμό της σοβαρής φλεγμονής. Η φλεγμονή είναι μια κρίσιμη διαδικασία για την καταπολέμηση πολλών μολυσματικός, επομένως πρέπει μόνο να χρησιμοποιήσουμε ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο για τις πιο σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή μορφές φλεγμονής », δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Masters. “Το επόμενο βήμα αυτής της έρευνας θα ήταν να δούμε αν αυτός ο υποψήφιος για φάρμακα δούλεψε ενάντια σε συγκεκριμένες ασθένειες σε προ-κλινικές δοκιμές. Υπάρχει μεγάλη ελπίδα ότι αυτή η έρευνα θα μετατραπεί μια μέρα σε μια αποτελεσματική θεραπεία για φλεγμονώδεις ασθένειες.”

Η έρευνα υποστηρίχθηκε από το Viertel Senior Medical Research Foundation Fellowship (SLM), το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Βικτώριας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύμπτωμα ασθενών covid-19 ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της νόσου

Μελέτη για τη σχέση καρδιακής ανεπάρκειας και κορωνοϊού

Διαβήτης και υπέρταση αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επιπλοκών covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη αποκαλύπτει το γενετικό υπόβαθρο για το ύψος της φωνής

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι παραλλαγές του ABCC9 σχετίζονται με υψηλότερο ύψος φωνής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι ίδιες παραλλαγές της αλληλουχίας συνδέονται, επίσης, με υψηλότερη σφυγμική πίεση, έναν παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου, αναδεικνύοντας τους δεσμούς μεταξύ του ύψους της φωνής και των χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την υγεία.

Η μακρά COVID μπορεί να προκληθεί από τον ιό που παραμένει στο σώμα. Ακολουθούν τα επιστημονικά δεδομένα

Ενώ οι προαναφερθείσες μελέτες παρέχουν αρχικές ενδείξεις για την παραμονή του SARS-CoV-2 πολύ καιρό μετά την αρχική μόλυνση, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να αποδειχθεί πειστική σχέση μεταξύ του παραμένοντος ιού και της μακροχρόνιας COVID.

H περίοδος των διακοπών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά σας

Διακοπές καρδιά: Η περίοδος των διακοπών και των γιορτών μπορεί να είναι μια εποχή για κέφι, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη, είναι μια περίοδος αιχμής για τα περιστατικά καρδιακής προσβολής.

Πώς συνδέεται η αϋπνία με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου;

Αϋπνία εγκεφαλικό: Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της αϋπνίας και της προτεραιότητας στις υγιεινές συνήθειες ύπνου για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού.

Η αναγνώριση της αιτίας της μυοκαρδιοπάθειας στα παιδιά είναι το κλειδί για αποτελεσματική θεραπεία

"Το μέλλον είναι ελπιδοφόρο, καθώς οι περιορισμοί στο μέγεθος του δείγματος και τη χρηματοδότηση στις παιδιατρικές κλινικές δοκιμές αντιμετωπίζονται τώρα με τη χρήση δικτύων μάθησης που περιλαμβάνουν πολλά κέντρα παιδιατρικής μυοκαρδιοπάθειας", δήλωσε ο Lipshultz.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η αλωπεκία;

Ανδρική αραίωση μαλλιών: Η ανδρική αραίωση είναι μια σταδιακή διαδικασία τριχόπτωσης που συνήθως ξεκινά στη δεκαετία των 30, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και νωρίτερα.