Επιστημονικά Νέα

ΕΣΥ Βρετανία: Χορήγηση στατινών σε ασθενείς covid-19 ως μέρος δοκιμής

ΕΣΥ Βρετανία: Χορήγηση στατινών σε ασθενείς covid-19 ως μέρος δοκιμής

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι στατίνες θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από κορωνοϊό ή σύνδεση με αναπνευστήρα.

ΕΣΥ Βρετανία: Οι γιατροί του ΕΣΥ του Ηνωμένου Βασιλείου θα δώσουν στους ασθενείς Covid στατίνες και φάρμακα για την αρτηριακή πίεση με την ελπίδα ότι θα αποδείξουν ότι θα σώσουν ζωές ως μέρος μιας νέας δοκιμής. Οι νοσοκομειακοί ασθενείς Covid πρέπει να λαμβάνουν στατίνες και φάρμακα αρτηριακής πίεσης μετά την έξοδο σε νέα δοκιμή. Οι γιατροί ελπίζουν ότι τα κοινά φάρμακα θα μπορούσαν να σώσουν ζωές, με χιλιάδες Βρετανούς που είναι γνωστό ότι πέθαναν μετά την έξοδό  τους από θαλάμους. Οι γιατροί του ΕΣΥ Βρετανίας θα δοκιμάσουν τα δύο φάρμακα σε 2.600 ασθενείς με μακρά Covid τα επόμενα τρία χρόνια. Τα στοιχεία του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής Office for National Statistics δείχνουν ότι ένας στους δέκα ασθενείς με κορωνοϊό πεθαίνει εντός έξι μηνών από την απελευθέρωσή του από θαλάμους. Και τρεις στους δέκα πρέπει να ξαναμπούν μετά από επιπλοκές, όπως δυσκολίες στην αναπνοή και προβλήματα με το ήπαρ και τα νεφρά.

Στους μισούς από τους εθελοντές θα προσφερθεί apixaban – διαθέσιμο με ιατρική συνταγή ως Elquis, ένα φάρμακο αραίωσης του αίματος που χορηγείται σε επιζώντες από εγκεφαλικό επεισόδιο. Και το άλλο μισό θα πάρει ατορβαστατίνη, φάρμακο που προκαλεί χοληστερόλη – και πωλείται στο φαρμακείο για £ 12 ως Lipitor. Θα αρχίσουν να προσλαμβάνουν ασθενείς στην τριετή δοκιμή – που ονομάζεται ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Covid – την επόμενη εβδομάδα. Διευθύνεται από το Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust, το Cambridge University και το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Μελέτες έχουν δείξει ότι η Covid μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θρόμβωσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικά επεισόδια ή καρδιακές προσβολές.

Το Imperial College Healthcare, στο Λονδίνο, προσφέρει ήδη apixaban σε ασθενείς που έχουν επιβιώσει από τον ιό και φεύγουν από το νοσοκομείο. Ένα φυλλάδιο από το νοσοκομείο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αναφέρει: «Η εμπειρία μας με τη μόλυνση από κορωνοϊό έχει δείξει ότι αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβου αίματος στις φλέβες». Προσθέτουν: «Αυτό μπορεί να είναι σοβαρό εάν ο θρόμβος μετακινηθεί στους πνεύμονες και μπλοκάρει τα αιμοφόρα αγγεία του πνεύμονα, προκαλώντας πνευμονική εμβολή (απόφραξη στους πνεύμονες).» Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι στατίνες θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από κορωνοϊό ή σύνδεσης με αναπνευστήρα. Μια κινεζική μελέτη ανέφερε ότι τα φάρμακα που προκαλούν χοληστερόλη, που κοστίζουν πένες, θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο κατά 45%. Οι γιατροί είναι απελπισμένοι για περισσότερα όπλα στο οπλοστάσιό τους για τη θεραπεία της Covid και τις συνέπειες της νόσου. Μόνο η tocilizumab, το sarilumab και η δεξαμεθαζόνη έχουν εγκριθεί για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από δοκιμές που διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ασθενείς Covid.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς αντιμετωπίζει το ΕΣΥ της Αγγλίας τους αρνητές εμβολίου σε νοσοκομεία

Σε απόγνωση στη Μ. Βρετανία εκατομμύρια μη covid ασθενών λόγω της πανδημίας

Εφαρμογή σε κινητό για απόδειξη εμβολιασμού εξετάζουν βρετανικό σύστημα υγείας

Σε ασθενοφόρα μετατρέπονται τα λεωφορεία στο Λονδίνο

Η Μ. Βρετανία επενδύει στις ιατρικές τεχνολογίες του Ισραήλ

Το Ηνωμένο Βασίλειο υστερεί από άλλα πλούσια κράτη σε υγεία και φροντίδα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Nέα μελέτη των CDC για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων covid που αναπτύχθηκαν με τη μέθοδο mRNA

Οι ερευνητές στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer πέτυχε πτώση 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις από κορωνοϊούς.

Έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού ζητούν 18 επιστήμονες από όλον τον κόσμο με ανοιχτή επιστολή

"Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις υποθέσεις τόσο για τις φυσικές όσο και για τις εργαστηριακές διαρροές έως ότου έχουμε επαρκή δεδομένα. Μια σωστή έρευνα θα πρέπει να είναι διαφανής, αντικειμενική, βασισμένη σε δεδομένα, να περιλαμβάνει ευρεία εμπειρογνωμοσύνη, να υπόκειται σε ανεξάρτητη εποπτεία και να είναι υπεύθυνη να ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο των συγκρούσεων. ενδιαφέροντος."

Η απότομη αύξηση της πίεσης του αίματος με κάθε καρδιακό παλμό αναγκάζει τον εγκέφαλο να πάλλεται

Εγκέφαλος βίντεο: Οι τεχνικές λεπτομέρειες της μεθόδου παρουσιάζονται σε δύο δημοσιεύσεις στις επιθεωρήσεις Brain Multiphysics και Magnetic Resonance in Medicine. Η κλαστική μαγνητική τομογραφία δίνει εικόνες δύο διαστάσεων, ωστόσο η ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, την Κλινική «Όρος Σινάι» και άλλα αμερικανικά ιδρύματα μπόρεσε να συνδυάσει αλλεπάλληλες λήψεις, τραβηγμένες από διαφορετική οπτική γωνία, για να δημιουργήσουν βίντεο τριών διαστάσεων. Ήδη οι ερευνητές χρησιμοποιούν την τεχνική 3D αMRI για τη μελέτη της διάσεισης και της υδροκεφαλίας, ενώ ελπίζουν να την αξιοποιήσουν στο μέλλον για τη μέτρηση της ενδοκρανιακής πίεσης, η οποία για να μετρηθεί απαιτεί σήμερα τη δημιουργία μιας οπής στο κρανίο.

Διάστημα : Υπάρχουν ηφαίστεια στους πλανήτες

Διάστημα : Αν και μπορεί να είναι απειλή για την ανθρώπινη ζωή, τα ηφαίστεια μπορεί επίσης να είναι και ο λόγος για την ύπαρξή μας. Τα υποβρύχια ηφαίστεια δημιουργούν θερμές πηγές που ονομάζονται υδροθερμικοί αεραγωγοί, που ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να είναι εκεί που ξεκίνησε η ζωή στη Γη.

Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια απελευθερώθηκαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ

Μεταδοτικές ασθένειες: Έπειτα από μια δεκαετία προσπαθειών για την εξασφάλιση άδειας από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), η βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Oxitec ξεκίνησε τη δοκιμή στα τέλη Απριλίου με στόχο να μειώσει τον πληθυσμό του Aedes aegypti, ενός είδους κουνουπιού που ενοχοποιείται για κρούσματα δάγκειου και κίτρινου πυρετού τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μαγνητικό πεδίο γης : Οι καρχαρίες το χρησιμοποιούν για την πλοήγηση τους στην θάλασσα

Μαγνητικό πεδίο γης οι καρχαρίες, δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από το σώμα τους - και το μαγνητικό πεδίο της Γης, αφού ορισμένοι καρχαρίες μπορούν να διαβάσουν το πεδίο της Γης σαν χάρτη και να το χρησιμοποιήσουν για να πλοηγηθούν στις ανοιχτές θάλασσες. 

Η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει περιπτώσεις βλεννομυκητίασης

Πιστεύεται ότι αυτή η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις περιπτώσεις βλεννομυκητίασης. Ο διαβήτης μειώνει την ανοσολογική άμυνα του σώματος, ο κορωνοϊός την επιδεινώνει και, στη συνέχεια, τα στεροειδή που βοηθούν στην καταπολέμηση της Covid-19 ενεργούν σαν να προστίθενται καύσιμα στη φωτιά», λέει ο Δρ Nair.