Επιστημονικά Νέα

Έρευνα Πανεπιστήμιο Τέξας: Η παραλλαγή του κορωνοϊού του Η.Β κυκλοφόρησε πιθανώς μη ανιχνευμένη στις ΗΠΑ για μήνες

Έρευνα Πανεπιστήμιο Τέξας: Η παραλλαγή του κορωνοϊού του Η.Β κυκλοφόρησε πιθανώς μη ανιχνευμένη στις ΗΠΑ για μήνες

"Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της εργαστηριακής παρακολούθησης", δήλωσε ο Meyers, στο δελτίο ειδήσεων που δημοσιεύτηκε στο Eurekalert.org. "Η ταχεία και εκτεταμένη αλληλουχία των δειγμάτων ιών είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη ανίχνευση και παρακολούθηση νέων παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία."

Έρευνα Πανεπιστήμιο Τέξας: Η παραλλαγή B.1.1.7 πιθανότατα έφτασε σε 15 άλλες χώρες προτού εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πιο μεταδοτική παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα έφτασε στις Η.Π.Α. μήνες πριν την ανακάλυψή της, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση από ερευνητές. Στην πραγματικότητα, η παραλλαγή B.1.1.7 πιθανότατα “εξαπλώθηκε σιωπηλά” σε 15 άλλες χώρες πριν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο του 2020.

“Μέχρι τη στιγμή που μάθαμε για την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου τον Δεκέμβριο, είχε ήδη σιωπηλά εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε η Lauren Ancel Meyers, διευθύντρια της Κοινοπραξίας επί του Μοντέλου COVID-19  στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν, και καθηγήτρια ολοκληρωμένης βιολογίας. σε ένα δελτίο ειδήσεων που δημοσιεύτηκε στο Eurekalert.org.

“Υπολογίζουμε ότι η παραλλαγή B.1.1.7 πιθανότατα έφτασε στις ΗΠΑ έως τον Οκτώβριο του 2020, δύο μήνες πριν να γνωρίσουμε ότι υπήρχε.”

Η ομάδα Συνεργασίας επί του Μοντέλου COVID-19  του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Austin, η οποία δημοσίευσε μια πρώιμηέκδοση των ευρημάτων της στο περιοδικό Αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες Emerging Infectious Diseases, ανέλυσε δεδομένα από 15 χώρες και υπολόγισε την πιθανότητα οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο να διέδωσαν την παραλλαγή σε αυτές τις περιοχές μεταξύ 22 Σεπτεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου 2020.

Η ημερομηνία του Σεπτεμβρίου επιλέχθηκε καθώς, σύμφωνα με τα δεδομένα, η παραλλαγή Β.1.1.7 εντοπίστηκε σε δείγματα που είχαν αρχικά συλλεχθεί στο Κεντ στις 20 Σεπτεμβρίου και στο Λονδίνο στις 21 Σεπτεμβρίου.

Βασίστηκαν στην εκτίμηση της «μεταβαλλόμενης αναλογίας λοιμώξεων» που οφείλεται στην παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην κινητικότητα του πληθυσμού από το Ηνωμένο Βασίλειο σε καθεμία από τις 15 χώρες, στοιχεία των οποίων αντλούσαν από το Facebook Δεδομένα για το καλό Data for Good.

“Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου (ένα μήνα μετά την πρώτη ανίχνευση της παραλλαγής στο Ηνωμένο Βασίλειο), η πιθανότητα μία (1) από τις 15 χώρες να πήραν μία 1 εισαγόμενη παραλλαγή από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τουλάχιστον 50%, εκτός από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και μέχρι την 1η Νοεμβρίου, αυτό το όριο κινδύνου ξεπέρασε όλες αυτές τις χώρες “, έγραψαν οι ερευνητές. Χρησιμοποιώντας αυτές τις προβλέψεις, η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χώρες με σημαντική μετακίνηση πληθυσμού από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πιθανό να είχαν ανιχνεύσει περιπτώσεις της παραλλαγής μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2020.

“Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της εργαστηριακής παρακολούθησης”, δήλωσε ο Meyers, στο δελτίο ειδήσεων που δημοσιεύτηκε στο Eurekalert.org. “Η ταχεία και εκτεταμένη αλληλουχία των δειγμάτων ιών είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη ανίχνευση και παρακολούθηση νέων παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία.”

Η ομάδα κυκλοφόρησε επίσης μια νέα ηλεκτρονική αριθμομηχανή που προοριζόταν να καθορίζει τον αριθμό των δειγμάτων ιών που πρέπει να προσδιορίζονται με αλληλουχία προκειμένου να εντοπίζονται νέες παραλλαγές όταν εμφανίζονται για πρώτη φορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 51.000 κρούσματα κατεγράφησαν χθες στη χώρα

Η βρετανική μετάλλαξη του Covid-19 κυριαρχεί στο Βέλγιο

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ επιβεβαιώνει τη μετάλλαξη της Βρετανίας ως πιο θανατηφόρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.

Πώς οι κρεατοελιές μετατρέπονται σε μελάνωμα

Μελάνωμα κρεατοελιές: Οι κρεατοελιές και τα μελανώματα είναι και οι δύο όγκοι του δέρματος που προέρχονται από το ίδιο κύτταρο που ονομάζεται μελανοκύτταρο. Πώς μια κρεατοελιά μπορεί να εξελιχθεί σε μελάνωμα;

Το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων θα έλεγαν ψέματα για τον εμβολιασμό τους

ΗΠΑ κορωνοϊός εμβόλιο: Σχεδόν το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις ΗΠΑ θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να παραποιήσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους ή να κατασκευάσουν έγγραφα για διάφορους λόγους.  

Πρωτοποριακή συσκευή μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης στα κάτω άκρα

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση: Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση συμβαίνει όταν σχηματίζεται θρόμβος αίματος σε μια φλέβα, συνήθως στο πόδι και μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές όπως η πνευμονική εμβολή. 

Μελέτη δείχνει πώς η βιταμίνη D θα μπορούσε να σταματήσει τη φλεγμονή των πνευμόνων στη νόσο COVID-19

Βιταμίνη D: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια μορφή βιταμίνης D θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής των πνευμόνων στον COVID-19, ωστόσο, προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην λαμβάνουν περισσότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης D με την ελπίδα να αποτρέψουν τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Βοηθώντας τους άλλους, κάνετε καλό στην υγεία σας

Βοήθεια υγεία: Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς μεταξύ 34 και 84 ετών. Οι θετικές κοινωνικές σχέσεις συσχετίστηκαν με χαμηλότερη φλεγμονή μόνο μεταξύ των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι ήταν διαθέσιμοι να παρέχουν κοινωνική υποστήριξη στην οικογένεια και τους φίλους.

Μόλις 30% των συμβουλευτικών κέντρων για παιδιά στην Ιαπωνία έχουν σαφείς οδηγίες κατά της κακοποίησης

Ιαπωνία: Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν τεθεί προσωρινά υπό προστασία παιδικών συμβουλευτικών κέντρων έχουν πέσει θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων και οι ειδικοί ζητούν τη θέσπιση σαφών κανόνων για να διατηρείται η κατάλληλη απόσταση μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών.