Επιστημονικά Νέα

Επιστήμονες : Με την βοήθεια μελέτης συνδέουν τα εμβόλια με τον αυτισμό

Επιστήμονες : Με την βοήθεια μελέτης συνδέουν τα εμβόλια με τον αυτισμό

Επιστήμονες : Μία νέα μελέτη, προσπαθεί να αποδείξει ότι τα εμβόλια μπορούν να οδηγήσουν το άτομο σε αυτισμό.

Μια νέα μελέτη που συνδέει το αλουμίνιο στα εμβόλια με τον αυτισμό βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης. Οι επιστήμονες έχουν επικρίνει σκληρά τη μεθοδολογία της έρευνας και λένε ότι βρήκαν ακόμη και ψεύτικα δεδομένα. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Inorganic Biochemistry, έχει πλέον υποχωρήσει .

Δύο από τους συγγραφείς της μελέτης, Christopher Shaw, PhD, και Lucija Tomljenovic, PhD, είχαν προηγουμένως ένα άλλο έγγραφο σχετικά με τις ασθένειες που σχετίζονται με το εμβόλιο που έχουν αποσυρθεί σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά.

Πως το εμβόλιο οδηγεί σε αυτισμό

  • Στην εφημερίδα, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας το είπαν αυτό ανοσοενισχυτικά αλουμινίου (πρόσθετα σε ένα εμβόλιο που βοηθούν στην παραγωγή ισχυρότερης ανοσολογικής απόκρισης) που εγχέονται σε ποντίκια θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ανάπτυξη αυτισμού, αλλάζοντας την ανοσολογική απόκριση του εγκεφάλου.
  • Οι συγγραφείς της μελέτης γράφουν ότι η επίδραση των ανοσοενισχυτικών αλουμινίου στην ανοσοαπόκριση είναι «η διακοπή των φυσιολογικών νευροαναπτυξιακών οδών με αποτέλεσμα αυτιστική συμπεριφορά».

Οι κριτικές
  • Οι επικριτές ανέφεραν ότι οι ερευνητές της μελέτης ένεσαν το ανοσοενισχυτικό αλουμινίου κάτω από το δέρμα των ποντικών, κάτι που δεν συνάδει με τον τρόπο χορήγησης εμβολίων στον άνθρωπο. Έγχονται σε μυϊκό ιστό.
  • Ένας blogger , είπε ότι οι μέθοδοι μέτρησης ορισμένων βιολογικών δεικτών ήταν αρχαίες, αποκαλώντας την τεχνική «πολύ παλιά, πολύ αδέξια».
  • Αν τα δεδομένα υποβλήθηκαν σε χειραγώγηση και κατασκευάστηκαν εικόνες, τότε το έγγραφο πρέπει να αποσυρθεί και το UBC πρέπει να πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με ερευνητικό παράπτωμα από το εργαστήριο

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

  • Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, ανακάλεσε δύο από τις δημοσιεύσεις τους που συνδέουν ανοσοενισχυτικά αλουμινίου σε εμβόλια με αυτισμό και σημείωσε αρκετές ανησυχίες σχετικά με τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων «λανθασμένων υποθέσεων σχετικά με γνωστές συσχετίσεις αλουμινίου με νευρολογικές ασθένειες»
  • Τόσο η μελέτη για το Gardasil όσο και η νέα έρευνα για ανοσοενισχυτικά αλουμινίου έλαβαν χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Οικογένειας .

Ακολουθεί βίντεο για τον αυτισμό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστήμονες : Εντοπίζουν την βασική αιτία της Ινομυαλγίας

Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονών

Ο καφές θα μπορούσε να δράσει προληπτικά κατά της αρρυθμίας σύμφωνα με νέα μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η άσκηση προστατεύει την καρδιά μέσω μίας διαδικασίας γνωστής ως ισχαιμικής προετοιμασίας

Αθλητισμός: Μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν ότι η ισχαιμική προετοιμασία φαίνεται να προστατεύει την καρδιά εάν συμβεί έμφραγμα αργότερα, μειώνοντας τη βλάβη έως και 50%.

Νέα έρευνα εντοπίζει την πιθανή αιτία της νόσου Αλτσχάιμερ, παρέχοντας δυνατότητες για νέα θεραπεία

Αλτσχάιμερ: "Ενώ τώρα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, το αποτέλεσμα της μελέτης δείχνει ότι η αφθονία των τοξικών πρωτεϊνικών εναποθέσεων στο αίμα θα μπορούσε δυνητικά να αντιμετωπιστεί μέσω της διατροφής ενός ατόμου και ορισμένων φαρμάκων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν συγκεκριμένατα τα επίπεδα λιποπρωτεΐνης-αμυλοειδούς, μειώνοντας τον κίνδυνο ή επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ", είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής John Mamo από το Πανεπιστημίο Curtin.

Τι είναι η ειδική μάσκα που φοράει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι προσφέρει η χρήση της μάσκας στους ασθενείς με εγκαύματα στο πρόσωπο. Επί πόσες ώρες την ημέρα και πόσο καιρό συνήθως χρησιμοποιείται. Τι λένε οι ειδικοί στην αποκατάσταση εγκαυμάτων. Με το πρόσωπό της καλυμμένο με μια ειδική, λευκή, πλαστική μάσκα εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου, […]

H μεγαλύτερη στον κόσμο δοκιμή εξέτασης αίματος για την ανίνευση 50 τύπων καρκίνου ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προηγούμενη έρευνα σε όγκους σε στάδιο 1 έως 3 διαπίστωσε ότι η εξέταση Galleri εντόπισε το 67% μιας δωδεκάδας προκαθορισμένων καρκίνων που ευθύνονται για περίπου τα δύο τρίτα των θανάτων από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και περίπου το 41% όλων των καρκίνων.

H απεικόνιση αμφιβληστροειδούς ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ

Αλτσχάιμερ: Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η παρουσία κηλίδων αμφιβληστροειδούς στα μάτια συσχετίζεται με σαρώσεις εγκεφάλου που δείχνουν υψηλότερα επίπεδα εγκεφαλικού αμυλοειδούς. Το εύρημα υποδηλώνει ότι η μη επεμβατική απεικόνιση αμφιβληστροειδούς μπορεί να είναι χρήσιμη ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ.

Μηδενικός ο κίνδυνος αυτόματων αποβολών από τα mRNA εμβόλια λένε ερευνητές

Τα δεδομένα αυτά συνηγορούν υπέρ του ότι ο εμβολιασμός των εγκύων πριν την σύλληψη ή κατά την κύηση δεν αυξάνει τον κίνδυνο των αυτόματων αποβολών πέρα από το αναμενόμενο και υποστηρίζουν την ασφάλεια των mRNA εμβολίων.

Οι συνήθειες άσκησης της μητέρας επηρεάζουν την πνευμονική λειτουργία του βρέφους

Εγκυμοσύνη: "Στη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι τα μωρά που γεννήθηκαν από αδρανείς μητέρες ήταν πιο πιθανό να ανήκουν στην ομάδα με τη χαμηλότερη πνευμονική λειτουργία σε σύγκριση με τα μωρά που γεννήθηκαν από ενεργές σωματικά μητέρες", σημειώνει η παιδίατρος, Δρ Hrefna Katrin Gudmundsdottir.