Επιστημονικά Νέα

Επιστήμη ΗΠΑ: Δείχνει την COVID-19 πιθανότατα κατασκευασμένη στο εργαστήριο με δύο αποδεικτικά στοιχεία

Επιστήμη ΗΠΑ: Δείχνει την COVID-19 πιθανότατα κατασκευασμένη στο εργαστήριο με δύο αποδεικτικά στοιχεία

"Η παρουσία της διπλής αλληλουχίας CGG είναι ισχυρή ένδειξη για το μάτισμα των γονιδίων και η απουσία διαφορετικότητας στο δημόσιο ξέσπασμα υποδηλώνει επιτάχυνση της λειτουργίας", έγραψαν. "Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν το συμπέρασμα ότι ο ιός αναπτύχθηκε σε εργαστήριο."

Επιστήμη ΗΠΑ: Η «καταδικαστική» επιστήμη δείχνει την COVID-19 πιθανότατα κατασκευασμένη στο εργαστήριο: Οι ειδικοί Δρ. Steven Quay και Richard Muller επεσήμαναν δύο βασικά αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό, ο οποίος αυξάνεται όλο και περισσότερο. Οι ΗΠΑ απαιτούν απαντήσεις από την Κίνα σχετικά με τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου. Ο πρώην αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA), Matthew Shoemaker, συμμετέχει στο “Fox News Live” για να συζητήσει την έρευνα για την άγνωστη προέλευση της COVID-19

Η «καταδικαστική» επιστήμη προτείνει έντονα ότι η COVID-19 είναι ένα τεχνητό τέρας, βελτιστοποιημένο σε εργαστήριο για μέγιστη μολυσματικότητα πριν χτυπήσει το εξωτερικό σε καταστροφικό αποτέλεσμα, ανέφεραν οι δύο ειδικοί την Κυριακή.

Γράφοντας σε ένα κομμάτι γνωμοδότησης για το The Wall Street Journal, ο Δρ Steven Quay και ο Richard Muller επεσήμαναν δύο βασικά αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό, ο οποίος έχει κερδίσει όλο και περισσότερη υποστήριξη αφού εδώ και πολύ καιρό χλευάζεται περισσότερο από την κερδοσκοπία. Το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο σχετίζεται με τη φύση της έρευνας κέρδους – λειτουργίας, κατά την οποία μικροβιολόγοι τροποποιούν το γονιδίωμα ενός ιού για να αλλάξουν τις ιδιότητές του, όπως για να το καταστήσουν πιο μεταδοτικό ή πιο θανατηφόρο.

Από τα 36 πιθανά ζευγώματα γονιδιώματος που μπορούν να παράγουν δύο αμινοξέα αργινίνης στη σειρά – που έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της θνησιμότητας ενός ιού – αυτό που χρησιμοποιείται συνήθως στην έρευνα κέρδους – λειτουργίας είναι το CGG-CGG, ή το διπλό CGG, έγραψε ο Quay και ο Muller.

«Η ακολουθία επιλογής είναι το διπλό CGG», έγραψε ο Quay, ο ιδρυτής της Atossa Therapeutics, και ο Muller, πρώην κορυφαίος επιστήμονας στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Berkeley, ο οποίος διδάσκει τώρα φυσική στην πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϋ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. “Αυτό συμβαίνει επειδή είναι άμεσα διαθέσιμο και βολικό και οι επιστήμονες έχουν μεγάλη εμπειρία να το εισαγάγουν”, έγραψαν.

“Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της αλληλουχίας διπλού CGG σε σύγκριση με τις άλλες 35 πιθανές επιλογές: Δημιουργεί ένα χρήσιμο φάρο που επιτρέπει στους επιστήμονες να παρακολουθούν την εισαγωγή στο εργαστήριο.”

Το ζευγάρι σημείωσε ότι η αλληλουχία διπλού CGG δεν βρέθηκε ποτέ φυσικά σε ολόκληρη την ομάδα κορωνοϊών που περιλαμβάνει CoV-2, η οποία προκαλεί την COVID-19.

Όμως, αυτό που οι Quay και Muller αποκαλούσαν «καταδικαστικό γεγονός», βρέθηκε στο CoV-2.

“Οι υποστηρικτές ζωονοσολογικής προέλευσης πρέπει να εξηγήσουν γιατί ο νέος κορωνοϊός, όταν μεταλλάχθηκε ή ανασυνδυάστηκε, επέλεξε τον λιγότερο αγαπημένο του συνδυασμό, το διπλό CGG”, έγραψαν. “Γιατί αναπαράγει την επιλογή που θα έκαναν οι ερευνητές για το κέρδος της λειτουργίας του εργαστηρίου; “Τουλάχιστον, αυτό το γεγονός – ότι ο κορωνοϊός, με όλες τις τυχαίες δυνατότητές του, πήρε τον σπάνιο και αφύσικο συνδυασμό που χρησιμοποιούν οι  ερευνητές – υπονοεί ότι η κορυφαία θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού πρέπει να είναι εργαστηριακή απόδραση.”

Joe Concha: Τα αμφιλεγόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Fauci θα πρέπει να «αυξάνουν το γονίδιο της περιέργειας σε κάθε δημοσιογράφο»

Πρόσφατα αποκαλυφθέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Dr. Anthony Fauci, τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα των μεταδοτικών ασθενειών του έθνους, δείχνουν ότι είχε προειδοποιηθεί ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 ότι ο ιός μπορεί να έχει «κατασκευαστεί»

Σε ακρόαση της Γερουσίας τον περασμένο μήνα, ο Fauci παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσε να είναι σίγουρος ότι το Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan στην Κίνα – το έθνος από το οποίο ξεκίνησε η COVID-19 στα τέλη του 2019 – δεν έλαβε επιχορήγηση 600.000 δολαρίων από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας προς έρευνα κέρδους-λειτουργίας.

Ο δηλωμένος σκοπός της επιχορήγησης ήταν να καθοριστεί εάν οι κορωνοϊοί θα μπορούσαν να μεταδοθούν από νυχτερίδες στον άνθρωπο, ένα σενάριο που προτάθηκε ευρέως ως η προέλευση της COVID-19.

Πέρα από τα εμφανή σημάδια της μηχανικής κέρδους-λειτουργίας, οι Quay και Muller έγραψαν στο περιοδικό ότι τα στοιχεία “πιο συναρπαστικά είναι οι δραματικές διαφορές στη γενετική ποικιλομορφία της CoV-2, σε σύγκριση με τους κορωνοϊους που είναι υπεύθυνοι για τον SARS και τον MERS.” Οι SARS και MERS, οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν ότι είναι φυσικής προέλευσης, “εξελίχθηκαν γρήγορα καθώς εξαπλώθηκαν στον ανθρώπινο πληθυσμό, έως ότου κυριαρχούσαν οι πιο μεταδοτικές μορφές”, έγραψε το ζευγάρι. Αντίθετα, η COVID-19 αποδείχθηκε εξαιρετικά μεταδοτική από το σημείο που εντοπίστηκε για πρώτη φορά.

«Αυτή η πρώιμη βελτιστοποίηση είναι άνευ προηγουμένου και υποδηλώνει μια μακρά περίοδο προσαρμογής που προηγήθηκε της δημόσιας εξάπλωσής της», έγραψαν οι Quay και Muller.

“Η επιστήμη γνωρίζει έναν μόνο τρόπο που θα μπορούσε να επιτευχθεί: προσομοίωση της φυσικής εξέλιξης, ανάπτυξη του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα έως ότου επιτευχθεί το βέλτιστο. Αυτό ακριβώς γίνεται στην έρευνα κέρδους-λειτουργίας”.

Τα δύο αποδεικτικά στοιχεία οδήγησαν τον Quay και τον Muller στο συμπέρασμα ότι η πιθανότητα να κατασκευαστεί η COVID-19 πρέπει να θεωρηθεί ως η κορυφαία θεωρία.

“Η παρουσία της διπλής αλληλουχίας CGG είναι ισχυρή ένδειξη για το μάτισμα των γονιδίων και η απουσία διαφορετικότητας στο δημόσιο ξέσπασμα υποδηλώνει επιτάχυνση της λειτουργίας”, έγραψαν.

“Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν το συμπέρασμα ότι ο ιός αναπτύχθηκε σε εργαστήριο.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απειλές θανάτου στο μέιλ του πρώην επικεφαλής των CDC για τη θεωρία διαρροής του κορωνοϊού από το εργαστήριο της Wuhan

H πιθανότητα διαρροής του κορωνοϊού κατά λάθος από το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν έχει αποκτήσει αυξανόμενη αξιοπιστία τις τελευταίες εβδομάδες.

Έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού ζητούν 18 επιστήμονες από όλον τον κόσμο με ανοιχτή επιστολή

Το νομοσχέδιο Hawley-Braun θα ανάγκαζε τον Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει τη διαρροή πληροφοριών Wuhan coronavirus

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανοίγει ξανά τις υποθέσεις για την προέλευση του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σήψη μετά από αισθητική επέμβαση σε 29χρονη γυναίκα

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες.

Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Η δημοσίευση της εφημερίδας του Δρ. Bloom θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη συνεργασία από την Κίνα στην παγκόσμια προσπάθεια εντοπισμού της πηγής του SARS-CoV-2.

Μπορούν τα αμυλούχα σνακ να βλάψουν την υγεία της καρδιάς;

Διατροφή Καρδιά: Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μετά από οποιοδήποτε γεύμα συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις κι άλλες αιτίες.

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Νέα έρευνα συνδέει την κοιλιακή παχυσαρκία με ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη

Καρκίνος Παχυσαρκία: Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου μεταξύ των Καναδών ανδρών και η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο. Η κοιλιακή παχυσαρκία φαίνεται να σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης επιθετικού καρκίνου του προστάτη σύμφωνα με νέα έρευνα από το INRS (Institut National de la Recherche Scientifique).