Επιστημονικά Νέα

Εμβόλιο το μέλλον στον όγκο εγκεφάλου;

Εμβόλιο το μέλλον στον όγκο εγκεφάλου;

Εμβόλιο που παρέχει μερική προστασία από τους καρκινικούς όγκους στο κεφάλι ποντικιών παρασκεύασαν επιστήμονες. 

Το εμβόλιο, που λειτουργεί με ενίσχυση του ανοσοποιητικού ώστε να επιτίθεται σε αλλοιωμένα καρκινικά κύτταρα, ανέπτυξε ευρευνητική ομάδα από το National Centre for Tumour Diseases στη Χαϊδελβέργη. Η πρωτοποριακή αυτή προσέγγιση βασίζεται στην φυσική ικανότητα ορισμένων ασθενών με όγκους στον εγκέφαλο να ανταποκρίνονται μέσεω του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να σταματήσει την εξάπλωση του όγκου. Τα πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι ένα εμβόλιο μπορεί να ενισχύσει αυτή τη φυσική αντίσταση του οργανισμού.

Βέβαια, η μέθοδος έχει προς το παρόν δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια, αλλά η ερευνητική ομάδα έχει κάνει αίτηση για δοκιμές σε ανθρώπους, χαρακτηρίζοντας την προσέγγιση αυτή ”συναρπαστική”. Οι δοκιμές ενδέχεται να ξεκινήσουν του χρόνου στη Γερμανία. 

Η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να χρησιμοποιήσει την ανοσοποιητική προσέγγιση στη μάχη κατά του καρκίνου, με πολλά υποσχόμενα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Λόγοι αποτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχει άμυνα κατά της μόλυνσης του κορωνοϊού;

Μέτρα πρόληψης καρκίνου μαστού

Υπολογίζεται ότι μία στις δέκα γυναίκες έχει πιθανότητες να τον εκδηλώσει, με τον αριθμό των ετήσιων κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο να υπερβαίνει τα 1,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Τροφές που ανακουφίζουν από τον πόνο

Επανεξέτασαν προϋπάρχουσες έρευνες από διάφορα εργαστηριακά πειράματα υπό διαφορετικές συνθήκες και κατέληξαν σε 33 τροφές που αποδεδειγμένα μειώνουν τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου.

Νέα γονίδια που σχετίζονται με τον κορωνοϊό "κλειδί" για μελλοντικές θεραπείες

Για τη μελέτη, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια οθόνη σε ολόκληρο το γονιδίωμα μιας γραμμής κυττάρων πράσινου πιθήκου, τα οποία είναι πιο πιθανό να πεθάνουν μετά από έκθεση σε SARS-CoV-2 από ό, τι οι κυτταρικές σειρές που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Νέος χάρτης του ανοσοποιητικού τοπίου στον καρκίνο του παγκρέατος

Οι καρκίνοι του παγκρέατος δεν ήταν ευαίσθητοι στη θεραπεία του ανοσοποιητικού συστήματος, και εκείνοι από εμάς στον τομέα προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε είναι γιατί αυτό που κάνει αυτόν τον καρκίνο τόσο διαφορετικό

Δείτε ροφήματα και ποτά που προστατεύουν από την άνοια

Ρόφημα Άνοια: Ο κίνδυνος ανάπτυξης άνοιας αυξάνεται με τη γήρανση και η νόσος είναι εξαιρετικά συχνή στις μεγάλες ηλικίες. Εκτιμάται ότι 2% των ανθρώπων ηλικίας 65-74 έχει άνοια, ποσοστό που ανεβαίνει στο 19% για τις ηλικίες 75-84 και στο 42% για τους άνω των 85 ετών. Οι αιτίες της νόσου Aλτσχάιμερ, που είναι η συχνότερη […]