Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Εμβολιασμός Κορωνοϊός: Ανάπτυξη νέου μη ενέσιμου εμβολίου

Εμβολιασμός Κορωνοϊός: Ανάπτυξη νέου μη ενέσιμου εμβολίου

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα διαδερμικά επιθέματα-εμβόλια είναι ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος χορήγησης εμβολίων, ενώ επίσης έχουν το πλεονέκτημα ότι επιτρέπουν τη χορήγηση μικρότερων δόσεων, έχουν χαμηλό κόστος παραγωγής και εύκολη διανομή.

Εμβολιασμός Κορωνοϊός: Ερευνητές στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, το οποίο έχει τη μορφή «έξυπνου»… τσιρότου.

Το εμβόλιο αυτό θα μπορεί επίσης στη συνέχεια να μετρά την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, παρακολουθώντας τις ανοσιακές αντιδράσεις του οργανισμού του εμβολιασθέντος.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Καινοτόμων Υλικών του ουαλικού Πανεπιστημίου του Σουάνσι, με επικεφαλής τον δρ Σαντζίβ Σάρμα, ειδικό στην βιοϊατρική μηχανική, ανέφεραν ότι το επίθεμα διαθέτει μικροβελόνες μήκους ενός χιλιοστού που μεταφέρουν με μη επεμβατικό τρόπο το εμβόλιο στο σώμα. Μεταξύ άλλων, είναι ιδανικό για όσους φοβούνται υπερβολικά τις κανονικές βελόνες και τις ενέσεις.

Η διαδικασία

Τα τσιρότα θα στερεώνονται στο δέρμα έως 24 ώρες και θα παρακολουθούν ορισμένους βιοδείκτες ανοσίας (ανοσοσφαιρίνες) στο δέρμα. Τα εν λόγω επιθέματα, που διαθέτουν μικροσκοπικές βελόνες με πολυανθρακικό ή πυρίτιο, μοιάζουν με τα τσιρότα νικοτίνης για όσους προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα ή με τα τσιρότα για την παρακολούθηση του σακχάρου στους διαβητικούς.


Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα διαδερμικά επιθέματα-εμβόλια είναι ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος χορήγησης εμβολίων, ενώ επίσης έχουν το πλεονέκτημα ότι επιτρέπουν τη χορήγηση μικρότερων δόσεων, έχουν χαμηλό κόστος παραγωγής και εύκολη διανομή.

Ένα πρωτότυπο του επιθέματος αναμένεται να είναι έτοιμο έως τον Μάρτιο και στη συνέχεια οι Βρετανοί επιστήμονες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου. Εκτιμούν, σύμφωνα με το BBC, ότι το «τσιρότο» θα είναι εμπορικά διαθέσιμο σε τρία χρόνια και θα μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά και για άλλες νόσους πέρα από την Covid-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτοποριακό επίθεμα αντικαθιστά τις ενέσεις

Οι Ποδολόγοι συστήνουν Hansaplast

Τα υποκατάστατα νικοτίνης δεν βοηθούν τους καπνιστές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και υψηλότερος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων

Τα ζαχαρούχα ποτά παραμένουν η κύρια διαιτητική πηγή προστιθέμενων σακχάρων σε πολλούς πληθυσμούς, συμβάλλοντας στην αύξηση βάρους, στις καρδιαγγειακές παθήσεις και στον κίνδυνο διαβήτη.

Αμοιβάδα που κατατρώγει τον εγκέφαλο

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η αυξημένη χρήση θερμών πηγών και πισίνων ανεβάζουν τη θερμοκρασία του νερού και ευνοούν την ανάπτυξη της Naegleria fowleri. Επιπλέον, η αδυναμία ή η ελλιπής συντήρηση και χημική επεξεργασία του νερού σε πισίνες και άλλους χώρους αναψυχής αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Κορωνοϊός: Νέα παράλλαξη «Nimbus»

Η παραλλαγή Nimbus χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες μεταλλάξεις στα πρωτεϊνικά της στοιχεία, που μπορεί να επηρεάζουν την διαπερατότητα του ιού και την ικανότητά του να διαφεύγει από την ανοσολογική άμυνα.

Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλεί εφιάλτες

Οι ερευνητές  εξέτασαν την πιθανή συσχέτιση μεταξύ πεπτικών διαταραχών και διαταραχών του ύπνου, ειδικά εφιαλτών. Τα ευρήματά τους βασίζονται σε μελέτες που περιελάμβαναν άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, τα οποία ανέφεραν ότι συχνά βιώνουν εφιάλτες ή διαταραχές στον ύπνο.

Σπάνιες μπλε πρωτεΐνες από μικρόβια προσαρμοσμένα στο κρύο

Οι κρυοροδοψίνες είναι μια ομάδα πρωτεϊνών που βρίσκονται σε μικροοργανισμούς που αγαπούν το κρύο. Έχουν την αξιοσημείωτη ικανότητα να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν την κυτταρική ηλεκτρική δραστηριότητα. 

Νευρικό σύστημα: Πώς να το ενισχύσετε με φυσικό τρόπο;

Πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, αυτοί οι δύο διατροφικοί σύμμαχοι συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, στην πνευματική διαύγεια και στην προστασία από την κόπωση.

Close Icon