Επιστημονικά Νέα

CDC Koρωνοϊός: Ποιες παραλλαγές COVID-19 κυκλοφορούν στις ΗΠΑ;

CDC Koρωνοϊός: Ποιες παραλλαγές COVID-19 κυκλοφορούν στις ΗΠΑ;

Το CDC σημείωσε πολλές άλλες, που σήμερα ταξινομούνται ως παραλλαγές ενδιαφέροντος (VOI), αλλά σημειώνει ότι υπάρχει περιορισμένη επικράτηση ή επέκταση στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες. Οι παραλλαγές Eta, Iota, Kappa και Zeta εμπίπτουν στην κατηγορία VOI.

CDC Koρωνοϊός: Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας παροτρύνουν τους Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού να αναζητήσουν ένα εμβόλιο εν μέσω ανησυχίας σχετικά με την παραλλαγή Delta, η οποία εξαπλώνεται γρήγορα σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ. Οι δόσεις προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο προστασίας έναντι παραλλαγών από μία, αλλά η συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσε πρόσφατα ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να προβλέψουν εάν, πότε ή ακόμη και ποιος μπορεί να χρειαστεί μια ενδεχόμενη αναμνηστική λήψη. Το CDC παρακολουθεί αρκετές παραλλαγές που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, στις οποίες δόθηκαν πρόσφατα ονόματα ελληνικού αλφαβήτου για ευκολότερη αναγνώριση.

Εδώ είναι μια ματιά σε ό, τι γνωρίζουμε για κάθε μία:

Alpha: Η παραλλαγή Alpha, η οποία αναφέρεται επίσης ως παραλλαγή B.1.1.7 και αρχικά εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναγνωρίστηκε στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2020. Κατατάσσεται ως Variant of Concern (VOC) από το CDC και εκτιμάται ότι είναι περίπου 50% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος SARS-CoV-2 που ανιχνεύτηκε στις ΗΠΑ και έχει τη δυνατότητα αυξημένης σοβαρότητας αλλά έχει ελάχιστη επίδραση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Beta: Η παραλλαγή Beta, η οποία αναφέρεται επίσης ως παραλλαγή B.1.351 και αρχικά εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου 2021.

Κατατάσσεται ως VOC από το CDC και εκτιμάται να είναι περίπου 50% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος SARS-CoV-2 που εντοπίστηκε στους αξιωματούχους Υγείας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι μειώνει σημαντικά την επίδραση ορισμένων θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων, αλλά παραμένει ευαίσθητη σε άλλες. Μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Delta: Η παραλλαγή Delta, η οποία αναφέρεται επίσης ως παραλλαγή B.1.617.2 και αρχικά εντοπίστηκε στην Ινδία, αναγνωρίστηκε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2021. Κατατάσσεται ως VOC από το CDC και έχει δείξει αυξημένη μεταδοτικότητα και τη δυνατότητα μείωσης της αποτελεσματικότητας των μονοκλωνικών αντισωμάτων και των εμβολίων.

Gamma: Η παραλλαγή Gamma, που αναφέρεται επίσης ως παραλλαγή P.1, εντοπίστηκε αρχικά στη Βραζιλία και αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2021. Κατατάσσεται ως VOC από το CDC και μειώνει σημαντικά την επίδραση ορισμένων θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων , αλλά παραμένει ευαίσθητη σε άλλες. Μπορεί επίσης να μειώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Epsilon: Οι παραλλαγές Epsilon, που αναφέρονται επίσης ως παραλλαγές B.1.427 και B.1.429, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια τον Φεβρουάριο του 2021. Οι παραλλαγές φέρουν την ονομασία VOC από το CDC και σχετίζονται με περίπου 20% αύξηση της μεταδοτικότητας και μείωση της αποτελεσματικότητας ορισμένων θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων. Συνδέονται επίσης με μειωμένη αποτελεσματικότητα εμβολίου.

Το CDC σημείωσε πολλές άλλες, που σήμερα ταξινομούνται ως παραλλαγές ενδιαφέροντος (VOI), αλλά σημειώνει ότι υπάρχει περιορισμένη επικράτηση ή επέκταση στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες.

Οι παραλλαγές Eta, Iota, Kappa και Zeta εμπίπτουν στην κατηγορία VOI.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ μετάλλαξη δέλτα :" Έχει εξαπλωθεί σε 80 χώρες"

Η νέα παραλλαγή delta μπορεί να είναι 60% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Alpha παγκοσμίως

Εμβόλιο κορωνοϊός : Σπάνιες οι πρωτοποριακές λοιμώξεις λέει το CDC

Ως «παραλλαγή ανησυχίας» καταγράφει ο ΠΟΥ την Ινδική παραλλαγή

Η Φλόριντα οδηγείται σε περισσότερα κρούσματα που προκαλούνται από παραλλαγές.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η άσκηση προστατεύει την καρδιά μέσω μίας διαδικασίας γνωστής ως ισχαιμικής προετοιμασίας

Αθλητισμός: Μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν ότι η ισχαιμική προετοιμασία φαίνεται να προστατεύει την καρδιά εάν συμβεί έμφραγμα αργότερα, μειώνοντας τη βλάβη έως και 50%.

Νέα έρευνα εντοπίζει την πιθανή αιτία της νόσου Αλτσχάιμερ, παρέχοντας δυνατότητες για νέα θεραπεία

Αλτσχάιμερ: "Ενώ τώρα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, το αποτέλεσμα της μελέτης δείχνει ότι η αφθονία των τοξικών πρωτεϊνικών εναποθέσεων στο αίμα θα μπορούσε δυνητικά να αντιμετωπιστεί μέσω της διατροφής ενός ατόμου και ορισμένων φαρμάκων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν συγκεκριμένατα τα επίπεδα λιποπρωτεΐνης-αμυλοειδούς, μειώνοντας τον κίνδυνο ή επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ", είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής John Mamo από το Πανεπιστημίο Curtin.

Τι είναι η ειδική μάσκα που φοράει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι προσφέρει η χρήση της μάσκας στους ασθενείς με εγκαύματα στο πρόσωπο. Επί πόσες ώρες την ημέρα και πόσο καιρό συνήθως χρησιμοποιείται. Τι λένε οι ειδικοί στην αποκατάσταση εγκαυμάτων. Με το πρόσωπό της καλυμμένο με μια ειδική, λευκή, πλαστική μάσκα εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου, […]

H μεγαλύτερη στον κόσμο δοκιμή εξέτασης αίματος για την ανίνευση 50 τύπων καρκίνου ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προηγούμενη έρευνα σε όγκους σε στάδιο 1 έως 3 διαπίστωσε ότι η εξέταση Galleri εντόπισε το 67% μιας δωδεκάδας προκαθορισμένων καρκίνων που ευθύνονται για περίπου τα δύο τρίτα των θανάτων από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και περίπου το 41% όλων των καρκίνων.

H απεικόνιση αμφιβληστροειδούς ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ

Αλτσχάιμερ: Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η παρουσία κηλίδων αμφιβληστροειδούς στα μάτια συσχετίζεται με σαρώσεις εγκεφάλου που δείχνουν υψηλότερα επίπεδα εγκεφαλικού αμυλοειδούς. Το εύρημα υποδηλώνει ότι η μη επεμβατική απεικόνιση αμφιβληστροειδούς μπορεί να είναι χρήσιμη ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ.

Μηδενικός ο κίνδυνος αυτόματων αποβολών από τα mRNA εμβόλια λένε ερευνητές

Τα δεδομένα αυτά συνηγορούν υπέρ του ότι ο εμβολιασμός των εγκύων πριν την σύλληψη ή κατά την κύηση δεν αυξάνει τον κίνδυνο των αυτόματων αποβολών πέρα από το αναμενόμενο και υποστηρίζουν την ασφάλεια των mRNA εμβολίων.

Οι συνήθειες άσκησης της μητέρας επηρεάζουν την πνευμονική λειτουργία του βρέφους

Εγκυμοσύνη: "Στη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι τα μωρά που γεννήθηκαν από αδρανείς μητέρες ήταν πιο πιθανό να ανήκουν στην ομάδα με τη χαμηλότερη πνευμονική λειτουργία σε σύγκριση με τα μωρά που γεννήθηκαν από ενεργές σωματικά μητέρες", σημειώνει η παιδίατρος, Δρ Hrefna Katrin Gudmundsdottir.