Επιστημονικά Νέα

Αθλητισμός: Η αερόβια άσκηση ενισχύει τα αποτελέσματα της ανοσοθεραπείας [vid]

Αθλητισμός: Η αερόβια άσκηση ενισχύει τα αποτελέσματα της ανοσοθεραπείας [vid]

Αθλητισμός: Η αερόβια άσκηση, η οποία περιλαμβάνει γρήγορο περπάτημα, κολύμπι, τρέξιμο ή ποδηλασία, μπορεί να βοηθήσει στον επαναπρογραμματισμό του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Η αερόβια άσκηση, η οποία περιλαμβάνει γρήγορο περπάτημα, κολύμπι, τρέξιμο ή ποδηλασία, μπορεί να βοηθήσει στον επαναπρογραμματισμό του ανοσοποιητικού συστήματος για τη μείωση της ανάπτυξης όγκου και την ενίσχυση των επιδράσεων της ανοσοθεραπείας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο στο Cancer Cell. Η μελέτη, η οποία επικεντρώθηκε στον καρκίνο του παγκρέατος, παρέχει μια νέα εικόνα για το πώς το ανοσοποιητικό σύστημα των θηλαστικών, σχεδιασμένο να επιτίθεται σε ξένους εισβολείς όπως τα βακτήρια, μπορεί επίσης να αναγνωρίσει τα καρκινικά κύτταρα ως μη φυσιολογικά.

Οι αυξήσεις που προκαλούνται από την άσκηση στα επίπεδα της ορμόνης αδρεναλίνης προκαλούν αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Περιλαμβάνει τη δραστηριότητα των κυττάρων που ανταποκρίνονται στη σηματοδοτική πρωτεΐνη ιντερλευκίνη-15 (IL-15). Η μελέτη διαπίστωσε ότι η άσκηση προάγει την επιβίωση των CD8 Τ κυττάρων που είναι ευαίσθητα στην IL-15 και διπλασιάζει τον αριθμό αυτών που προέρχονται από αδενοκαρκίνωμα παγκρεατικού πόρου (PDAC ) σε ποντίκια. Αυτά τα «ενεργά» Τ κύτταρα έχει αποδειχθεί από άλλες μελέτες ότι είναι ικανά να σκοτώνουν καρκινικά κύτταρα.

Άλλες δοκιμές διαπίστωσαν ότι η αερόβια άσκηση για 30 λεπτά πέντε φορές την εβδομάδα μείωσε τον ρυθμό σχηματισμού καρκίνου κατά 50 τοις εκατό σε ένα μοντέλο ποντικού PDAC και μείωσε το βάρος του όγκου κατά 25 τοις εκατό σε ένα άλλο μοντέλο, στο οποίο τα ποντίκια έτρεχαν σε διαδρόμους για τρεις. εβδομάδες. Σε συνεργασία με το Κέντρο Καρκίνου MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν στη συνέχεια ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν πριν από τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των όγκων του παγκρέατος είχαν περισσότερα CD8 τελεστικά Τ κύτταρα που εξέφραζαν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται granzyme B, η οποία προσδίδει ικανότητα θανάτωσης των κυττάρων του όγκου. Οι ασθενείς που ασκούνταν και είχαν περισσότερους από αυτούς τους τύπους κυττάρων είχαν 50 τοις εκατό υψηλότερη συνολική επιβίωση σε διάστημα πέντε ετών από άλλους ασθενείς με χαμηλότερα επίπεδα αυτών των κυττάρων.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν, για πρώτη φορά, πώς η αερόβια άσκηση επηρεάζει το ανοσοποιητικό μικροπεριβάλλον στους όγκους του παγκρέατος», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Emma Kurz, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο NYU Grossman School of Medicine. «Η εργασία βοήθησε να αποκαλυφθεί ότι η ενεργοποίηση της σηματοδότησης της IL-15 στον καρκίνο του παγκρέατος μπορεί να είναι μια σημαντική θεραπευτική προσέγγιση στο μέλλον».

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Bακτήρια στο έντερο επηρεάζουν την αθλητική σας απόδοση

Η άσκηση ενισχύει το μυαλό και τη διάθεσή σας

Η ιδανική ώρα άσκησης διαφέρει για άνδρες και γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο ήπατος που σχετίζεται με το NASH

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αποδυναμώνουν τη λειτουργία του εντερικού φραγμού, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση και τη συσσώρευση λιποτεϊχοϊκού οξέος στο ήπαρ. Το συσσωρευμένο λιποτεϊχοϊκό οξύ διεγείρει τη διάσπαση της πρωτεΐνης γαδερμίνης D, σχηματίζοντας πόρους της κυτταρικής μεμβράνης, όπου οι παράγοντες SASP IL-1β και IL-33 απελευθερώνονται από τα ηπατικά αστερικά κύτταρα. Η IL-33 ενεργοποιεί τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα που καταστέλλουν την ανοσολογική απόκριση, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καρκίνου.

Οι πολιτικοί ζουν περισσότερα χρόνια από τον γενικό πληθυσμό

Νέα μελέτη: Μεγάλο το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ομάδων ελίτ και γενικού πληθυσμού. Νέα μελέτη, διαπιστώνει ότι από τον 20ο αιώνα, οι πολιτικοί έχουν αυξανόμενο πλεονέκτημα επιβίωσης συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία ο μέσος πολίτης είχε 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο από ό,τι ένας πολιτικός της ίδιας ηλικίας και φύλου.

Η μέτρηση γλυκόζης συμβάλλει στην ανίχνευση των αντισωμάτων του κορωνοϊού

Covid-19: Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο προσδιορισμός πρωτεΐνης αντισώματος-ινβερτάσης που βασίζεται σε μετρητή γλυκόζης θα μπορούσε να ανιχνεύσει με ακρίβεια τα αντισώματα IgG κατά του SARS-CoV-2 και η απόδοσή του ήταν συγκρίσιμη με τα εμπορικά διαθέσιμα ELISA.

Ουσιαστικός ο ρόλος του λίπους στην ανάπτυξη καρκινικού όγκου

Καρκίνος: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και του MIT αποκαλύπτουν γιατί τα καρκινικά κύτταρα συχνά αναγκάζονται να εισαγάγουν λίπος για να αναπτυχθούν. Το εύρημά τους θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης του όγκου.

Ποιες είναι οι αιτίες της υπομελάγχρωσης;

Υπομελάγχρωση: . Η υπομελάγχρωση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα όλων των φυλών, αλλά μπορεί να είναι πιο αισθητή σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα λόγω της αντίθεσης μεταξύ του φυσικού χρώματος του δέρματος και των λευκών κηλίδων.

Εξέταση αίματος θα μπορούσε να διαγνώσει το Πάρκινσον

Νόσος του Πάρκινσον: Μια ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου του Κιέλου ανέπτυξε μια μέθοδο που εντοπίζει αξιόπιστα τις πρωτεϊνικές αλλαγές στο αίμα που είναι χαρακτηριστικές της νόσου του Πάρκινσον.