Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Άρθρωση Αντικατάσταση: Αύξηση του κινδύνου μόλυνσης μετά από χημειοθεραπεία – Μελέτη

Άρθρωση Αντικατάσταση: Αύξηση του κινδύνου μόλυνσης μετά από χημειοθεραπεία – Μελέτη

Η Κόνγουεϊ πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη μεταξύ των ατόμων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, για να βοηθηθεί να βρεθεί τρόπος προστασίας των ανθρώπων με αντικαταστάσεις αρθρώσεων από περιττές λοιμώξεις. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Μαΐου του Αρχείου Ορθοπεδικής και Τραυματικής Χειρουργικής (Archives of Orthopedic and Trauma Surgery).

Άρθρωση Αντικατάσταση: Εάν είστε ένας από τους εκατομμύρια Αμερικανούς που περπατούν με νέο γόνατο ή ισχίο, οι πιθανότητες μόλυνσης σε αυτήν την άρθρωση αυξάνονται εάν χρειαστεί ποτέ να υποβληθείτε σε χημειοθεραπεία για τον καρκίνο, αναφέρουν ερευνητές. «Δεδομένου του αριθμού των ατόμων που λαμβάνουν ολικές αντικαταστάσεις αρθρώσεων κάθε χρόνο, καθώς και του κόστους τόσο σωματικά, συναισθηματικά όσο και οικονομικά για εκείνους που αναπτύσσουν λοίμωξη και μπορεί να χρειαστούν μετέπειτα θεραπεία, πρέπει να καταλάβουμε ποιοι παράγοντες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για μετεγχειρητικές λοιμώξεις », δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Δρ Τζάνετ Κόνγουεϊ.

Είναι ορθοπεδικός χειρουργός στο Ινστιτούτο Προηγμένης Ορθοπαιδικής Rubin και είναι επίσης επικεφαλής Λοιμώξεων Οστών και Αρθρώσεων στο Νοσοκομείο Sinai στη Βαλτιμόρη. Η ομάδα της παρακολούθησε τα αποτελέσματα για περισσότερους από 17.000 ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε ολική αρθροπλαστική γόνατος, ολική αρθροπλαστική ισχίου ή ολική αρθροπλαστική ώμου. Εξέτασαν άτομα που είχαν επίσης υποβληθεί σε χημειοθεραπεία εντός ενός έτους από την επέμβαση αντικατάστασης της άρθρωσης. Η ομάδα διαπίστωσε ότι το να υποβληθείτε σε χημειοθεραπεία συνδέεται με υψηλότερες πιθανότητες για μόλυνση στην άρθρωση που είχε αντικατασταθεί, σε σύγκριση με άτομα με νέες αρθρώσεις που δεν είχαν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. «Γίναμε περίεργοι για τις πιθανές επιπτώσεις της μετεγχειρητικής χημειοθεραπείας και τον κίνδυνο μόλυνσης των αρθρώσεων καθώς είδαμε περιπτώσεις σε δικούς μας ασθενείς με αντικατάσταση αρθρώσεων», εξήγησε η Conway σε δελτίο τύπου του Sinai Hospital.

«Από όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που διερευνά διεξοδικά τον πιθανό κίνδυνο μετεγχειρητικής λοίμωξης των αρθρώσεων για ασθενείς που αργότερα λαμβάνουν χημειοθεραπεία», πρόσθεσε. Η Κόνγουεϊ πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη μεταξύ των ατόμων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, για να βοηθηθεί να βρεθεί τρόπος προστασίας των ανθρώπων με αντικαταστάσεις αρθρώσεων από περιττές λοιμώξεις. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Μαΐου του Αρχείου Ορθοπεδικής και Τραυματικής Χειρουργικής (Archives of Orthopedic and Trauma Surgery).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι πρέπει οπωσδήποτε να ξέρουμε για την επέμβαση σε αγκώνες;

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επέμβαση αποκατάστασης ισχίου;

Κατασκευασμένος χόνδρος αλλάζει τα δεδομένα για ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα

Εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων και τραυματισμών του γόνατος

Μπορεί το χειρουργείο να καταπολεμήσει τους πόνους της αρθρίτιδας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η διαστολή των ματιών μας μειώνεται με την ηλικία;

Όραση: Ο κακός φωτισμός ή οι έντονες αντιθέσεις μεταξύ φωτός και σκότους μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα των ηλικιωμένων να αντιδρούν στην καθημερινή ζωή, με αποτέλεσμα αρνητικό αντίκτυπο στον ρυθμό ύπνου-εγρήγορσης. 

Ανθυγιεινές πρακτικές που πρέπει να σταματήσετε για να διατηρήσετε τα νεφρά σας

Καρκίνος νεφρού: Ο καρκίνος του νεφρού είναι μια σοβαρή κατάσταση υγείας και ορισμένες ανθυγιεινές πρακτικές μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της ασθένειας.

Τα υπέρβαρα κορίτσια και οι νεαρές γυναίκες έχουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού καθώς μεγαλώνουν

Εγκεφαλικό υπέρβαρες: Στην πραγματικότητα, ο κίνδυνος εγκεφαλικού ήταν 1,41 φορές υψηλότερος για τις υπέρβαρες γυναίκες και 2,2 φορές υψηλότερος για τις παχύσαρκες γυναίκες σε σύγκριση με εκείνες που είχαν υγιές βάρος.

Αναφυλαξία: Μια σοβαρή και δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση

Αναφυλαξία: Η αναφυλαξία είναι μια σοβαρή και δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση που μπορεί να συμβεί μέσα σε δευτερόλεπτα ή λεπτά από την έκθεση σε ένα αλλεργιογόνο.

Τα υπάρχοντα φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να αποτρέψουν την επιληψία, σύμφωνα με μελέτη

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Meador, απαιτούνται τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές για να αποδειχθεί η συσχέτιση μεταξύ των αναστολέων των υποδοχέων της αγγειοτενσίνη με τη μείωση του κινδύνου επιληψίας πριν αλλάξουν οι κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας. Στην έρευνα συμμετείχαν και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπράουν.

Μελέτη ψωρίασης δείχνει υψηλό επίπεδο συμπτωμάτων αρθρίτιδας

Ψωρίαση: Το ποσοστό του 25% επιβεβαιώνει τις υπάρχουσες γνώσεις ότι έως και το ένα τρίτο θα αναπτύξει ψωριασική αρθρίτιδα (ΨΑ), η οποία προκαλεί φλεγμονή και επώδυνες αρθρώσεις και τένοντες.

Επίδραση της υπέρτασης σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες

Υπέρταση ηλικία: Η υπέρταση, ή η υψηλή αρτηριακή πίεση, επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τους νέους άνδρες και τις γυναίκες, θέτοντας σημαντικούς κινδύνους για την υγεία που μπορεί να έχουν άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Close Icon