Επιστημονικά Νέα

Απώλεια Βάρος: Αυτό που υπάρχει στο έντερό σας μπορεί να κρατά το κλειδί σύμφωνα με έρευνα

Απώλεια Βάρος: Αυτό που υπάρχει στο έντερό σας μπορεί να κρατά το κλειδί σύμφωνα με έρευνα

"Τουλάχιστον, αυτή η εργασία μπορεί να οδηγήσει σε διαγνωστικά για τον εντοπισμό ατόμων που θα ανταποκριθούν καλά σε μετριοπαθείς αλλαγές υγιεινού τρόπου ζωής και εκείνων που μπορεί να απαιτήσουν πιο δραστικά μέτρα για να επιτύχουν απώλεια βάρους"

Απώλεια Βάρος: Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης δείχνουν ότι η ικανότητα ενός ατόμου να χάσει κιλά θα μπορούσε να έχει σχέση με το τι βρίσκεται στο έντερό του – συγκεκριμένα, το μικροβίωμά του. Τα μικροβιώματα είναι μικροοργανισμοί που μας βοηθούν να διασπάσουμε τα τρόφιμα και ο καθένας έχει έναν στρατό από αυτούς τους μικροσκοπικούς βοηθούς. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Βιολογίας Συστημάτων στο Σιατλ αποφάσισαν να ρίξουν μια ματιά στον ρόλο που μπορεί να παίξει το μικροβίωμα όταν πρόκειται για απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν το βασικό μικροβίωμα 105 ατόμων που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος και διαπίστωσαν ότι παρά το σύνολο της ομάδας που εφαρμόζει πιο υγιεινές αλλαγές στη διατροφή, περίπου οι μισοί από αυτούς δεν έχασαν βάρος. Εξετάζοντας το αρχικό μικροβίωμα των συμμετεχόντων, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα των οποίων το σώμα ήταν ανθεκτικό στην απώλεια βάρους είχαν μικρόβιο με χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης βακτηρίων από τους πλέον λεπτότερους ομολόγους τους.

Αυτό που τελικά έδειξε η μελέτη ISB ήταν ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν χάνουν βάρος απλώς λόγω αλλαγών στη διατροφή και ότι αυτοί οι άνθρωποι πιθανότατα χρειάζονται μεγαλύτερες παρεμβάσεις από την απλή αλλαγή του φαγητού τους. “Τουλάχιστον, αυτή η εργασία μπορεί να οδηγήσει σε διαγνωστικά για τον εντοπισμό ατόμων που θα ανταποκριθούν καλά σε μετριοπαθείς αλλαγές υγιεινού τρόπου ζωής και εκείνων που μπορεί να απαιτήσουν πιο δραστικά μέτρα για να επιτύχουν απώλεια βάρους”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Επίκουρος Καθηγητής ISB, Δρ Sean Gibbons. Ο γιατρός, ο οποίος είναι αντίστοιχος συγγραφέας στην εφημερίδα, εξήγησε:

«Κατανοώντας ποια μικρόβια και μεταβολικές διαδικασίες βοηθούν στην προώθηση της απώλειας βάρους στο μικροβίωμα του εντέρου, μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε στοχευμένες πρεβιοτικές και προβιοτικές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να ωθήσουν ένα μικρόβιο ανθεκτικό στην απώλεια βάρους να μοιάζει περισσότερο με ένα επιτρεπτό μικροβίωμα απώλειας βάρους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα έρευνα με το "κλειδί της επιτυχίας" για την απώλεια κιλών

Ο σύνδεσμος μεταξύ εντερικής μικροχλωρίδας και κατάθλιψης

Ο ρόλος της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος στη συνολική μας υγεία,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα e-τσιγάρα δεν βοηθούν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα-Πιθανότερη η υποτροπή λένε οι ειδικοί

Διακοπή καπνίσματος: Μια νέα ανάλυση από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Επιστήμης Ανθρώπινης Μακροζωίας Herbert Wertheim στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο και στο UC San Diego Moores Cancer Center αναφέρει ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου—ακόμη σε καθημερινή βάση—δεν βοήθησε τους καπνιστές να σταματήσουν με επιτυχία το τσιγάρο. Η ανάλυση δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό τεύχος του JAMA Network Open, στις 19 Οκτωβρίου 2021.

Οι γυναίκες άνω των 50 ετών που θήλασαν τα μωρά τους είχαν καλύτερες επιδόσεις σε γνωστικά τεστ

«Θα χρειαστούν μελλοντικές μελέτες για να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ του ιστορικού θηλασμού των γυναικών και της γνωστικής απόδοσης σε μεγαλύτερες, γεωγραφικά διαφορετικές ομάδες γυναικών.

Κανονικά η δεύτερη δόση εμβολίου στον Καναδά

Η Δρ Theresa Tam, επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, λέει ότι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό, εάν εγκριθεί από γιατρό.

Ο θηλασμός θωρακίζει όχι μόνο το βρέφος, αλλά και τη θηλάζουσα μητέρα

Θηλασμός γνωστική λειτουργία: Ο θηλασμός είναι πολύτιμος για τα βρέφη. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να βοηθήσει και τη μητέρα στις γνωστικές της λειτουργίες στην ηλικία των 50 ετών και άνω, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Νέα τεχνολογία vNOTES για λιγότερες ουλές και ταχύτερη ανάρρωση στην υστερεκτομή

Υστερεκτομή vNOTES: Λιγότερες ουλές, ταχύτερη ανάρρωση και καλύτερη ποιότητα ζωής προσφέρονται από την καινοτόμο διαδικασία σε σχέση με την παραδοσιακή επέμβαση υστερεκτομής.