Επιστημονικά Νέα

Ανοσοποιητικό σύστημα: Πώς η κακή μυϊκή υγεία επηρεάζει το ανοσοποιητικό σας;

Ανοσοποιητικό σύστημα: Πώς η κακή μυϊκή υγεία επηρεάζει το ανοσοποιητικό σας;

Ανοσοποιητικό σύστημα: Δεδομένου ότι οι μύες είναι σημαντικοί για την κίνηση και πρέπει να διατηρούνται καθώς γερνάμε για να διατηρηθεί η δύναμη και η λειτουργία, οι μύες έχουν σημασία.

Η οικοδόμηση και η διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος είναι σημαντική για μια υγιή, υγιεινή ζωή, και αυτό ισχύει τώρα περισσότερο από ποτέ. Τα άτομα με χρόνιες ασθένειες χρειάζονται ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα ακόμη περισσότερο για να αποτρέψουν τις μικρές λοιμώξεις από το να μετατραπούν σε πιο σοβαρές συνέπειες. Ενώ είναι κοινώς αποδεκτό ότι η κατανάλωση μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής βοηθά στη δημιουργία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η αδύναμη μυϊκή υγεία στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Μυϊκή μάζα και ανοσοποιητικό σύστημα

  • Η σύνδεση μεταξύ των μυών, του ανοσοποιητικού συστήματος και της διαχείρισης ασθενειών. Δεδομένου ότι οι μύες είναι σημαντικοί για την κίνηση και πρέπει να διατηρούνται καθώς γερνάμε για να διατηρηθεί η δύναμη και η λειτουργία, οι μύες έχουν σημασία. Υπάρχουν δεδομένα που υποδηλώνουν ότι οι μύες εμπλέκονται επίσης στην ανοσολογική λειτουργία. Οι ενώσεις που παράγονται και απελευθερώνονται από τους μύες είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη, την ενεργοποίηση και την κίνηση ορισμένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, είναι σημαντικοί προμηθευτές αμινοξέων που χρειάζεται το σώμα όταν βρίσκεται υπό πίεση ή έχει μολυνθεί. Τόσο η φυσιολογία των ανδρών όσο και των γυναικών αλλάζει μετά την ηλικία των 40. Το πιο σημαντικό, μεταξύ 40 και 80 ετών, το σώμα αρχίζει να χάνει μυϊκή μάζα πιο γρήγορα – έως και 33 τοις εκατό πιο γρήγορα. Πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι η απώλεια μυϊκής μάζας μπορεί να συμβάλει σε εξασθενημένη ανοσία και λοιμώξεις. Η χαμηλή μυϊκή μάζα και η ανεπαρκής κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί επίσης να εμποδίσουν την αντίδραση του σώματος σε τραυματισμό ή μόλυνση. Ο καθένας πρέπει να βάλει την υγεία των μυών του πρώτα για να αποφύγει την απώλεια μυών καθώς γερνούν, αλλά τα άτομα με χρόνιες παθήσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Για παράδειγμα, ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, οι χρόνιες πνευμονικές διαταραχές και άλλες μπορούν να επιταχύνουν την απώλεια μυών και να μειώσουν την ισχύ.
  • Μπορεί ένας υγιεινός τρόπος ζωής να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ανησυχιών για την υγεία των μυών; Η απάντηση είναι ναι. Η διατήρηση της καλής υγείας, η υποστήριξη των μυών και η βοήθεια στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα εξαρτώνται από την τακτική άσκηση. Επιδιώξτε τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης κάθε εβδομάδα. Τα οφέλη της σωματικής άσκησης είναι πολλά! Ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι όταν συμπεριλαμβάνουμε σωματική δραστηριότητα βοηθά στη μείωση της κοιλιακής παχυσαρκίας, βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ μας. ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Η δοκιμασία πρόκλησης καρέκλας είναι ένας εύκολος τρόπος για να δοκιμάσετε τη μυϊκή σας δύναμη, να κατανοήσετε την ηλικία των μυών σας και να υιοθετήσετε οποιαδήποτε έγκαιρα διορθωτικά μέτρα. Ο χρόνος που χρειάζεται για να κάνετε 5 sit-ups σε μια καρέκλα περίπου. Το ύψος 43 cm (1,4 πόδια) μπορεί να σας πει την ηλικία των μυών σας. Για παράδειγμα, για άντρες μεταξύ 40 και 50 ετών μυϊκής ηλικίας θα πρέπει να χρειαστούν περίπου 6,8 έως 7,5 δευτερόλεπτα και για τις γυναίκες ο χρόνος που απαιτείται θα πρέπει να είναι 6,9 έως 7,4 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθεί η εξέταση. Εκτός από την άσκηση και την υιοθέτηση συνηθειών υγιεινού τρόπου ζωής, η ενσωμάτωση καλών διατροφικών πρακτικών στην καθημερινή ζωή είναι επίσης απαραίτητη.
  • Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή γεμάτη λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Τρώτε αρκετές τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο, θαλασσινά, αυγά, ξηρούς καρπούς, φασόλια ή γαλακτοκομικά. Οι ενήλικες θα πρέπει να επιδιώκουν να τρώνε περίπου 15 έως 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κύριο γεύμα. Ωστόσο, οι ενήλικες άνω των 65 ετών μπορεί να χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη από τους νεότερους ενήλικες, ιδιαίτερα εκείνοι με προβλήματα υγείας.

  • Δώστε προτεραιότητα σε ποιοτικά τρόφιμα που περιέχουν μικροθρεπτικά συστατικά για την υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, όπως βιταμίνη C, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α και βιταμίνη D. Η λήψη όλων των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για την κατάλληλη υποστήριξη της υγείας των μυών και του ανοσοποιητικού σας συστήματος δεν είναι πάντα απλή. Αυτό γίνεται πολύ πιο δύσκολο για όσους πάσχουν από χρόνιες ασθένειες που πρέπει επίσης να διαχειριστούν τις συνταγές και τις καθημερινές ρουτίνες τους και που πιστεύουν ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουν τα γεύματα και τα σνακ εκ των προτέρων. Προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να διασφαλιστεί η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να λάβουν ειδικά για την ασθένεια συμπληρώματα διατροφής ως μέρος ενός προγράμματος υγιεινού τρόπου ζωής.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καλοκαιρινό κρυολόγημα: Γιατί τόσοι πολλοί το έχουν υποστεί φέτος;

Ο καρκίνος μπορεί να προκληθεί από έναν ιό σε σε άτομα με «συμπεριφορά υψηλού κινδύνου»

Το CDC διευκολύνει την καθοδήγηση για την COVID σε αλλαγή προσέγγισης

Τι είναι τα αδενοειδή και πότε πρέπει να αφαιρεθούν;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιατρική διαμάχη στη Γαλλία για τη μη εγκεκριμένη κλινική δοκιμή για τη θεραπεία της COVID

Το νοσοκομείο δήλωσε στο AFP ότι περιμένει τη γνώμη της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων ANSM προτού συνεχίσει τις δοκιμές. "Το ερευνητικό νοσοκομείο IHU Mediterranee πρέπει να δείξει ότι έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες" πριν επιτραπούν οι δοκιμές σε ανθρώπους, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ANSM, χωρίς να θέσει χρονοδιάγραμμα.

Γιατί πονάει ο ουρανίσκος σας;

Ουρανίσκος πόνος: Πότε να ανησυχήσετε εάν πονάει επίμονα ο ουρανίσκος σας και τι σηματοδοτεί για την υγεία σας;

Πώς το Botox εισέρχεται στα εγκεφαλικά κύτταρα - Ανακάλυψη που θα μπορούσε να σώσει ζωές

Η ανακάλυψη σημαίνει ότι μπορούν να εντοπιστούν νέοι θεραπευτικοί στόχοι για την ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπειών για την αλλαντίαση - μια σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα βακτηριακή λοίμωξη. «Τώρα γνωρίζουμε πώς αυτό το σύμπλεγμα επιτρέπει την εσωτερίκευση της τοξίνης, μπορούμε να αποκλείσουμε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ οποιωνδήποτε δύο από τους τρεις υποδοχείς για να σταματήσουμε τις θανατηφόρες τοξίνες να εισέλθουν στους νευρώνες», είπε ο καθηγητής Meunier.