Επιστημονικά Νέα

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: “Ελέγξτε όλα τα παιδιά για καρδιακά προβλήματα”

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: “Ελέγξτε όλα τα παιδιά για καρδιακά προβλήματα”

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Ελέγξτε όλα τα παιδιά για καρδιακά προβλήματα, λένε οι παιδίατροι Πρέπει επίσης να σημειωθεί το οικογενειακό ιστορικό συμβάντων που σχετίζονται με την καρδιά, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την αθλητική τους κατάσταση, θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής σε δήλωση πολιτικής τη Δευτέρα.

Η ομάδα περιελάμβανε τέσσερις ερωτήσεις για ενσωμάτωση στις προβολές, συμπεριλαμβανομένων δύο που σχετίζονται με το οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων.

“Ο απροσδόκητος θάνατος ενός φαινομενικά υγιούς παιδιού είναι μια τραγωδία όχι μόνο για την οικογένεια αλλά και για την οικογενειακή κοινότητα”, δήλωσε ο AAP σε δήλωση σχετικά με την πολιτική, η οποία θα δημοσιευτεί στο τεύχος Ιουλίου Παιδιατρικής. “Πολλές μελέτες έχουν εξετάσει ξαφνικούς θανάτους σε νέους είτε στο σύνολό τους είτε με μεμονωμένες διαδικασίες ασθένειας.

Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες δημοσιεύονται σε καρδιολογικά περιοδικά.

Ο στόχος της πολιτικής AAP-PACES είναι να παρουσιάσει εκτεταμένες πληροφορίες σε παιδίατρους και άλλους παρόχους πρωτοβάθμιας περίθαλψης.”

Οι οδηγίες προτείνουν τον έλεγχο για ξαφνική καρδιακή ανακοπή (SCA) και ξαφνικό καρδιακό θάνατο (SCD) θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της φυσικής αξιολόγησης πριν από τη συμμετοχή ή τουλάχιστον κάθε τρία χρόνια ή κατά την είσοδο στο γυμνάσιο και το λύκειο.

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Η ομάδα είπε ότι ο έλεγχος δεν πρέπει να περιορίζεται σε μία υποομάδα παιδιών. “Συνειδητοποιώντας ότι οι μέθοδοι πρωτογενούς πρόληψης είναι λιγότερο από τέλειες, η πολιτική στρατιωτική δευτεροβάθμια πρόληψη, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για τα σχολεία και του ρόλου του παρόχου πρωτοβάθμιας περίθαλψης ως υποστηρικτή της CPR και της αυτοματοποιημένης εξωτερικής εκπαίδευσης απινιδωτή. Παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή αξιολόγηση μετά από καρδιακή ανακοπή / θάνατο, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης πένθους, αυτοψιών και γενετικών εξετάσεων.

Τέλος, υπάρχει μια ενότητα για τους επιζώντες καρδιακής ανακοπής κατά την επιστροφή στη δραστηριότητα μετά την ανάρρωση. ”

Η ομάδα συμβουλεύει επίσης ότι το ΗΚΓ θα είναι το πρώτο τεστ που θα διατάσσεται όταν υπάρχει ανησυχία για κίνδυνο SCA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ποσοστά παιδικής υπέρτασης αυξάνονται ραγδαία

Οι παλμοί της καρδιάς προειδοποιούν για πιθανά προβλήματα υγείας

Ποια προειδοποιητικά σημάδια δείχνουν καρδιακή προσβολή

Παλμοί της καρδιάς και πιθανά προβλήματα υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο ήπατος που σχετίζεται με το NASH

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αποδυναμώνουν τη λειτουργία του εντερικού φραγμού, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση και τη συσσώρευση λιποτεϊχοϊκού οξέος στο ήπαρ. Το συσσωρευμένο λιποτεϊχοϊκό οξύ διεγείρει τη διάσπαση της πρωτεΐνης γαδερμίνης D, σχηματίζοντας πόρους της κυτταρικής μεμβράνης, όπου οι παράγοντες SASP IL-1β και IL-33 απελευθερώνονται από τα ηπατικά αστερικά κύτταρα. Η IL-33 ενεργοποιεί τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα που καταστέλλουν την ανοσολογική απόκριση, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καρκίνου.

Οι πολιτικοί ζουν περισσότερα χρόνια από τον γενικό πληθυσμό

Νέα μελέτη: Μεγάλο το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ομάδων ελίτ και γενικού πληθυσμού. Νέα μελέτη, διαπιστώνει ότι από τον 20ο αιώνα, οι πολιτικοί έχουν αυξανόμενο πλεονέκτημα επιβίωσης συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία ο μέσος πολίτης είχε 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο από ό,τι ένας πολιτικός της ίδιας ηλικίας και φύλου.

Η μέτρηση γλυκόζης συμβάλλει στην ανίχνευση των αντισωμάτων του κορωνοϊού

Covid-19: Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο προσδιορισμός πρωτεΐνης αντισώματος-ινβερτάσης που βασίζεται σε μετρητή γλυκόζης θα μπορούσε να ανιχνεύσει με ακρίβεια τα αντισώματα IgG κατά του SARS-CoV-2 και η απόδοσή του ήταν συγκρίσιμη με τα εμπορικά διαθέσιμα ELISA.

Ουσιαστικός ο ρόλος του λίπους στην ανάπτυξη καρκινικού όγκου

Καρκίνος: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και του MIT αποκαλύπτουν γιατί τα καρκινικά κύτταρα συχνά αναγκάζονται να εισαγάγουν λίπος για να αναπτυχθούν. Το εύρημά τους θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης του όγκου.

Ποιες είναι οι αιτίες της υπομελάγχρωσης;

Υπομελάγχρωση: . Η υπομελάγχρωση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα όλων των φυλών, αλλά μπορεί να είναι πιο αισθητή σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα λόγω της αντίθεσης μεταξύ του φυσικού χρώματος του δέρματος και των λευκών κηλίδων.

Εξέταση αίματος θα μπορούσε να διαγνώσει το Πάρκινσον

Νόσος του Πάρκινσον: Μια ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου του Κιέλου ανέπτυξε μια μέθοδο που εντοπίζει αξιόπιστα τις πρωτεϊνικές αλλαγές στο αίμα που είναι χαρακτηριστικές της νόσου του Πάρκινσον.