Επιστημονικά Νέα

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: “Ελέγξτε όλα τα παιδιά για καρδιακά προβλήματα”

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: “Ελέγξτε όλα τα παιδιά για καρδιακά προβλήματα”

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Ελέγξτε όλα τα παιδιά για καρδιακά προβλήματα, λένε οι παιδίατροι Πρέπει επίσης να σημειωθεί το οικογενειακό ιστορικό συμβάντων που σχετίζονται με την καρδιά, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την αθλητική τους κατάσταση, θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής σε δήλωση πολιτικής τη Δευτέρα.

Η ομάδα περιελάμβανε τέσσερις ερωτήσεις για ενσωμάτωση στις προβολές, συμπεριλαμβανομένων δύο που σχετίζονται με το οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων.

“Ο απροσδόκητος θάνατος ενός φαινομενικά υγιούς παιδιού είναι μια τραγωδία όχι μόνο για την οικογένεια αλλά και για την οικογενειακή κοινότητα”, δήλωσε ο AAP σε δήλωση σχετικά με την πολιτική, η οποία θα δημοσιευτεί στο τεύχος Ιουλίου Παιδιατρικής. “Πολλές μελέτες έχουν εξετάσει ξαφνικούς θανάτους σε νέους είτε στο σύνολό τους είτε με μεμονωμένες διαδικασίες ασθένειας.

Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες δημοσιεύονται σε καρδιολογικά περιοδικά.

Ο στόχος της πολιτικής AAP-PACES είναι να παρουσιάσει εκτεταμένες πληροφορίες σε παιδίατρους και άλλους παρόχους πρωτοβάθμιας περίθαλψης.”

Οι οδηγίες προτείνουν τον έλεγχο για ξαφνική καρδιακή ανακοπή (SCA) και ξαφνικό καρδιακό θάνατο (SCD) θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της φυσικής αξιολόγησης πριν από τη συμμετοχή ή τουλάχιστον κάθε τρία χρόνια ή κατά την είσοδο στο γυμνάσιο και το λύκειο.

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Η ομάδα είπε ότι ο έλεγχος δεν πρέπει να περιορίζεται σε μία υποομάδα παιδιών. “Συνειδητοποιώντας ότι οι μέθοδοι πρωτογενούς πρόληψης είναι λιγότερο από τέλειες, η πολιτική στρατιωτική δευτεροβάθμια πρόληψη, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για τα σχολεία και του ρόλου του παρόχου πρωτοβάθμιας περίθαλψης ως υποστηρικτή της CPR και της αυτοματοποιημένης εξωτερικής εκπαίδευσης απινιδωτή. Παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή αξιολόγηση μετά από καρδιακή ανακοπή / θάνατο, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης πένθους, αυτοψιών και γενετικών εξετάσεων.

Τέλος, υπάρχει μια ενότητα για τους επιζώντες καρδιακής ανακοπής κατά την επιστροφή στη δραστηριότητα μετά την ανάρρωση. ”

Η ομάδα συμβουλεύει επίσης ότι το ΗΚΓ θα είναι το πρώτο τεστ που θα διατάσσεται όταν υπάρχει ανησυχία για κίνδυνο SCA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ποσοστά παιδικής υπέρτασης αυξάνονται ραγδαία

Οι παλμοί της καρδιάς προειδοποιούν για πιθανά προβλήματα υγείας

Ποια προειδοποιητικά σημάδια δείχνουν καρδιακή προσβολή

Παλμοί της καρδιάς και πιθανά προβλήματα υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από Covid-19 δε ζούσαν σε γηροκομεία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αν και οι θάνατοι σε οίκους ευγηρίας έλαβαν πέρυσι τεράστια προσοχή, από μελέτες προκύπτει ότι η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από την covid δεν ζούσαν σε ιδρύματα.

ΕΚΠΑ: Ο χρόνος αποβολής του SARS-CoV-2 σε ασθενείς με COVID-19

ΕΚΠΑ: Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα από τη σχετική μετα-ανάλυση των D. Yan και συνεργατών (Front Public Health. 2021 Mar 19;9:652842.).

Οι έφηβες αναφέρουν μεγαλύτερη ψυχική δυσφορία εξαιτίας της πανδημίας από τους εφήβους

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης που δεικνύουν ότι οι έφηβες βιώνουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει η Covid πανδημία παγκόσμια, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους γονείς, φροντιστές, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας.

ΕΚΠΑ: Χυμική και κυτταρική ανοσία έναντι SARS-CoV-2 μετά από εμβολιασμό σε ασθενείς με μεταμόσχευση νεφρού και αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς

ΕΚΠΑ: Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό "The Lancet Regional Health".

Σπάνια τα μακροχρόνια συμπτώματα Covid-19 στα παιδιά σύμφωνα με νέα μελέτη

Κορωνοϊος Παιδιά: Κατά μέσο όρο, τα μεγαλύτερα παιδιά ήταν συνήθως άρρωστα για λίγο περισσότερο από τα παιδιά του δημοτικού, με τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 να χρειάζονται μια εβδομάδα για να αναρρώσουν, ενώ για τα μικρότερα παιδιά η ασθένεια κράτησε πέντε ημέρες.

Η υψηλή κατανάλωση καφέ σχετίζεται με κίνδυνο εγκεφαλικών παθήσεων όπως η άνοια και το εγκεφαλικό

Καφές: Η κατανάλωση περισσότερων από έξι φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο εγκεφαλικών παθήσεων όπως η άνοια και το εγκεφαλικό.

Συνδυασμός αεορόβιας άσκησης & θερμιδικής μείωσης για απώλεια βάρους & καρδιαγγειακή υγεία

Αθλητισμός: Η μείωση της πρόσληψης θερμίδων κατά περίπου 250 θερμίδες την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια βάρους και να βελτιώσει την αγγειακή υγεία σε ηλικιωμένους με παχυσαρκία.

Πλανήτες : H αστεροσεισμολογία καθορίζει την ηλικία τους

Πλανήτες : Ένα αστέρι που μοιάζει με τον ήλιο και χρονολογείται από την αυγή του Γαλαξία, ανακαλύφθηκε από μια διεθνή ομάδα αστρονόμων. Με ηλικία 11,2 δισεκατομμυρίων ετών, είναι το παλαιότερο αστέρι με πλανήτες μεγέθους Γης που βρέθηκαν ποτέ και αποδεικνύει ότι τέτοιοι πλανήτες σχηματίστηκαν σε όλη την ιστορία του Σύμπαντος.