Επιστημονικά Νέα

Αιθουσαία αξιολόγηση: Βοηθά στην πρόβλεψη της νευροαισθητήριας απώλειας ακοής

Αιθουσαία αξιολόγηση: Βοηθά στην πρόβλεψη της νευροαισθητήριας απώλειας ακοής

Αιθουσαία αξιολόγηση: Για ασθενείς με αιφνίδια νευροαισθητήρια βαρηκοΐα (SSNHL), η αιθουσαία αξιολόγηση είναι ωφέλιμη για την πρόβλεψη της έκβασης της ακοής.

Για ασθενείς με αιφνίδια νευροαισθητήρια βαρηκοΐα (SSNHL), η αιθουσαία αξιολόγηση είναι ωφέλιμη για την πρόβλεψη της έκβασης της ακοής, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 15 Φεβρουαρίου στο Frontiers of Neurology. Ο Andrea Castellucci, M.D., από το Azienda USL—IRCCS di Reggio Emilia στην Ιταλία και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν προοπτικά 86 ασθενείς με SSNHL. Η ακοομετρία καθαρού τόνου/ομιλίας/σύνθετης αντίστασης, τα αυχενικά/οφθαλμικά προκλητικά μυογονικά δυναμικά (VEMPs), η παλμική κεφαλή βίντεο και η εξέταση βίντεο-Frenzel εξετάστηκαν ως μέρος της ακουστικής-αιθουσαίας διερεύνησης.

Λεπτομέρειες της μελέτης

Οι ασθενείς παρακολουθήθηκαν και ταξινομήθηκαν σε υποομάδες:

  • SSNHL-χωρίς ίλιγγο,
  • SSNHL+ίλιγγος,
  • και πρώιμου σταδίου νόσου Meniere (MD).

 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με ίλιγγο SSNHL που εμφάνισαν ακοογράμματα είτε με κατωφέρεια είτε με επίπεδου τύπου είχαν μεγαλύτερη διαταραχή της ακοής, ενώ η ακοή ήταν λιγότερο μειωμένη στην MD όπου οι χαμηλές συχνότητες ήταν κυρίως μειωμένες. Σε σύγκριση με τα ημικυκλικά κανάλια (SC), οι υποδοχείς ωτόλιθου εμπλέκονταν συχνότερα. Η χαμηλότερη αιθουσαία δυσλειτουργία παρουσιάστηκε από την υποομάδα SSNHL-no vertigo.

Αλλά το 52 και 72 τοις εκατό ανέπτυξαν δυσλειτουργίες ωτόλιθου και νυσταγμό, αντίστοιχα. Διαταραχή του πρόσθιου SC και αισιόδοξος αυθόρμητος/τοπικός νυσταγμός παρατηρήθηκε μόνο για άτομα με MD. εμφάνισαν επίσης συχνότερο συντονισμό συχνότητας αυχενικού-VEMPs και ψεύτικο αυθόρμητο νυσταγμό. Τα εξασθενημένα αυχενικά-VEMPs και το οπίσθιο SC παρατηρήθηκαν συχνότερα μεταξύ των ασθενών με SSNHL+ίλιγγο και είχαν μεγαλύτερο αριθμό εξασθενημένων υποδοχέων.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, η ακοή ήταν καλύτερη στην MD και χειρότερη στην SSNHL+ίλιγγο. Η ανάκτηση της ακοής επηρεάστηκε κυρίως από την έκπτωση των VEMPs του τραχήλου της μήτρας και τον αριθμό των υποδοχέων που εμπλέκονται. «Τα δεδομένα μας επιβεβαιώνουν ότι η αξιολόγηση της αιθουσαίας λειτουργίας αντιπροσωπεύει μια πολύτιμη μέθοδο για τη διερεύνηση των υποκείμενων παθομηχανισμών, καθώς παρέχει πρόσθετα δεδομένα για τη συμμετοχή των υποδοχέων του εσωτερικού αυτιού, υποστηρίζοντας περαιτέρω κατανόηση της λειτουργίας του λαβυρίνθου», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπετόβεν: Το DNA του κορυφαίου συνθέτη αποκαλύπτει γιατί αρρώστησε

Η υπερβολική χρήση ακουστικών μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής

Το NHS θα χρησιμοποιήσει τεστ που εμποδίζει την κώφωση των μωρών

Ο νυχτερινός θόρυβος πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο εμβοών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εικονική τεχνολογία αιμοφόρων αγγείων βελτιώνει τη φροντίδα καρδιομυοπάθειας

Καρδιομυοπάθεια: Οι ασθενείς με καρδιοπάθεια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από λιγότερο εκτεταμένες παρεμβάσεις χάρη στην τεχνολογία αιχμής τρισδιάστατων υπολογιστικών μοντέλων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την περιτομή;

Περιτομή: Κατανοώντας την περιτομή και συμμετέχοντας ενεργά στην ανάρρωση του αγοριού σας, μπορείτε να διευκολύνετε την επούλωση, να παρέχετε άνεση και να εντοπίζετε έγκαιρα τυχόν πιθανά προβλήματα.

Καρκίνος του προστάτη - Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας

Ενώ ο καρκίνος είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται, ο Humphreys δίνει τις εξής συμβουλές και ενθάρρυνση: "Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας σας και μια ομάδα εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας μπορεί να σας καθοδηγήσει στις λύσεις που είναι πιο προσαρμοσμένες για εσάς, τις επιθυμίες σας και το σώμα σας".

Η διακοπή της ανοσοθεραπείας μετά από δύο χρόνια είναι λογική σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα

«Αυτή η μελέτη παρέχει σημαντικά δεδομένα που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν τους ασθενείς να αισθάνονται λιγότερο ανήσυχοι για τους πιθανούς κινδύνους από τη θεραπεία και να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εάν αποφασίσουν να διακόψουν τη θεραπεία μετά από δύο χρόνια».

Eπηρεάζει η έλλειψη βιταμίνης D την γονιμότητα;

Βιταμίνη D γονιμότητα: Η βιταμίνη D, γνωστή και ως βιταμίνη του ήλιου, όχι μόνο βοηθά στη βελτίωση της υγείας των οστών και αναπληρώνει την ανεπάρκεια ασβεστίου, αλλά βοηθά επίσης στη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών.