Επιστημονικά Νέα

7 εξωγήινα πλάσματα που ζουν στα βάθη της θάλασσας

7 εξωγήινα πλάσματα που ζουν στα βάθη της θάλασσας

Αυτά τα θαλάσσια πλάσματα είναι τόσο παράξενα που δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν προέρχονται από το διάστημα! Όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι, όλα αυτά τα ζώα βρίσκονται στον πλανήτη Γη! Δείτε αυτά τα 9 θαλάσσια πλάσματα που είναι απλώς εξωπραγματικά!

Θαλάσσια ζωή ή ωκεάνια ζωή, είναι τα φυτά, τα ζώα και άλλοι οργανισμοί που ζουν στο αλμυρό νερό της θάλασσας ή του ωκεανού, ή το υφάλμυρο νερό των παράκτιων εκβολών. Σε θεμελιώδες επίπεδο, η θαλάσσια ζωή επηρεάζει τη φύση του πλανήτη. Οι θαλάσσιοι οργανισμοί, κυρίως μικροοργανισμοί, παράγουν οξυγόνο και δέσμευση άνθρακα. Οι ακτές διαμορφώνονται εν μέρει και προστατεύονται από τη θαλάσσια ζωή και ορισμένοι θαλάσσιοι οργανισμοί βοηθούν ακόμη και στη δημιουργία νέας γης. 

1. Φτερωτό Αστέρι

Αυτά τα τρελά θαλάσσια ζώα κυματίζουν τα «φτερά» τους για να κολυμπήσουν κάτω από το νερό. Τους αρέσουν τα ρηχά νερά, αλλά μερικές φορές μπορούν να βρεθούν σε πυθμένα ωκεανού έως και 9 χλμ. Κάτω από την επιφάνεια του νερού! Περιστρέφοντας τα πολλά φτερωτά πόδια τους στο νερό, μπορούμε σχεδόν να φανταστούμε πώς θα μοιάζουν να επιπλέουν στον έναστρο γαλαξία.

2. Glaucus Atlanticus

Το glaucus atlanticus είναι ένας τύπος γυμνοσάλιαγκα! Στην πραγματικότητα επιπλέουν ανάποδα στα κύματα: οι μπλε κοιλιές τους βλέπουν προς τα πάνω για να ταιριάζουν με την επιφάνεια και οι ασημένιες πλάτες τους στραμμένες προς τα κάτω για να αναμειχθούν με το φως.

3. Γαρίδες Mantis

Αυτοί οι εξωτικοί πολεμιστές του ουράνιου τόξου μπορεί να είναι μικροί, αλλά είναι εξαιρετικά δυνατοί. Οι λαμπερές πράσινες πλάτες τους, τα κόκκινα πόδια, τα διογκωμένα μάτια και οι μεγάλες κεραίες κάνουν σίγουρα τις γαρίδες mantis ένα από τα πιο εξωγήινα πλάσματα στον πλανήτη!

4. Scotoplanes

Επίσης γνωστά ως θαλάσσιος χοίρος, αυτά τα πλάσματα που μοιάζουν με ζελέ είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος αγγουριού! Σε αντίθεση με το τραγανό και νόστιμο πράσινο λαχανικό, αυτό το αγγούρι θάλασσας ζει στο σκοτάδι στον πυθμένα του ωκεανού.

6. Leafy Sea Dragon

Προφανώς, δεν φυτρώνουν όλα τα φυλλώδη φυτά! Μπορεί να το βρείτε δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά ο φυλλώδης θαλάσσιος δράκος είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος ψαριού! Ίσως μπορείτε να δείτε την ομοιότητά τους με έναν ιππόκαμπο.

6. Τριχωτό βατραχόψαρο

Εάν λέγεται βατραχόψαρο, αυτό το κάνει βάτραχο… ή ψάρι; Η απάντηση είναι ένα είδος συνδυασμού! Αν και είναι επίσημα ψάρια, στην πραγματικότητα περπατούν κατά μήκος του πυθμένα της θάλασσας στα κάτω πτερύγια τους, αναζητώντας ένα νόστιμο γεύμα. Μπορεί να μοιάζουν με τέρατα, αλλά ο τριχωτός βάτραχος είναι πραγματικά καταπληκτικός όταν κρύβεται και μπορεί ακόμη και να αλλάξει χρώματα για να ταιριάζει με το περιβάλλον του!

7. Μέδουσες Granrojo

Το όνομα αυτού του ζελέ σημαίνει “μεγάλο κόκκινο”, το οποίο περιγράφει τέλεια αυτό το γιγαντιαίο, ρουμπινί τέρας του βαθιού. Μπορούν να μεγαλώσουν έως και 3 μέτρα (σχεδόν 10 πόδια), και αντί για πλοκάμια μεγάλου μήκους, έχουν «βραχίονες» που είναι κοντοί και άκαμπτοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αν αναρωτιέσαι γιατί να αγαπάς τη θάλασσα

Τα βρύα της θάλασσας μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος

Τι να προσέξεις στο σεξ μέσα στη θάλασσα

Τι σημαίνει το μυστηριώδες τραγούδι του μεγαλύτερου θηλαστικού στη θάλασσα;

Η μετάβαση της ώρας του τραγουδιού από το βράδυ κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε παρατηρηθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά τα δεδομένα από τις μεμονωμένες ετικέτες βοήθησαν τους επιστήμονες να συνειδητοποιήσουν ότι η αλλαγή ήταν ένα σαφές σημάδι αλλαγής συμπεριφοράς.

Επιστήμονες εντοπίζουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη βακτηριακών λοιμώξεων

Έρευνα: Επιστήμονες που μελετούν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού κατά των βακτηριακών λοιμώξεων έχουν εντοπίσει μια θρεπτική ουσία - την ταυρίνη - που βοηθά το έντερο να θυμάται προηγούμενες λοιμώξεις και να σκοτώνει τα βακτήρια που εισβάλλουν, όπως το Klebsiella pneumoniae (Kpn).

Πώς μια αγκαλιά πριν το γεύμα βοηθάει στην απώλεια βάρους

Για την παραγωγή ωκυτοκίνης βοηθούν ιδιαίτερα οι σεξουαλικές επαφές ή ο αυνανισμός. Τα χάδια είναι εξίσου αποτελεσματικά. Είναι εντυπωσιακό το πώς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, η ωκυτοκίνη απελευθερώνεται με τρομερή ταχύτητα – σαν να πατιέται κάποιο κουμπί! - φέρνοντας άμεσα τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι των θαλασσών

Το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι στον κόσμο - ικανό να τρώει θαλάσσια θηλαστικά που ζυγίζουν αρκετές εκατοντάδες κιλά - είναι ο μεγάλος λευκός καρχαρίας. Τα μόνα δύο ψάρια που είναι μεγαλύτερα από τον μεγάλο λευκό καρχαρία είναι ο καρχαρίας φάλαινα και ο καρχαρίας basking και τα δύο όμως τρ΄ρφονται απλώς με πλαγκτόν.