ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

εμβόλια κορωνοϊός : Αυτές είναι οι παρενέργειες που δημιουργούν

εμβόλια κορωνοϊός : Αυτές είναι οι παρενέργειες που δημιουργούν

εμβόλια Κορωνοϊός : σε διάφορες περιοχές του κόσμου, 15 εμβόλια COVID-19 έχουν εγκριθεί για χρήση. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τους τύπους και τις αναφερόμενες παρενέργειές τους.

Ένα εμβόλιο δεν μπορεί να προκαλέσει COVID-19. Κανένα εμβόλιο δεν περιέχει πλήρη μορφή του ιού που ευθύνεται για αυτήν την ασθένεια. Ενώ το σώμα του χτίζει ανοσία, είναι φυσιολογικό ένα άτομο να εμφανίζει μικρές παρενέργειες.

Σύμφωνα με την Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ενός εμβολίου COVID-19είναι:

  • πυρετός
  • κούραση
  • πονοκεφάλους
  • πόνοι σώματος
  • κρυάδα
  • ναυτία
  • Ένα άτομο μπορεί επίσης να εμφανίσει ανεπιθύμητες ενέργειες γύρω από το σημείο της ένεσης, που είναι συνήθως ο άνω βραχίονας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πρήξιμο, πόνο, ερυθρότητα, κνησμό εξάνθημα και άλλες ήπιες μορφές ερεθισμού.

Οι υγειονομικές αρχές αναγνωρίζουν ότι καθένα από τα 15 εγκεκριμένα εμβόλια COVID-19 μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Αυτά είναι συχνά ήπια και διαρκούν μόνο λίγες ημέρες. Δεν είναι απροσδόκητα.

Μετά τον εμβολιασμό στις ΗΠΑ, πρέπει να δηλώνονται ανεπιθύμητα συμπτώματα

  • Κάθε εγκατάσταση εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναφέρει συγκεκριμένα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό, γνωστά ως ανεπιθύμητες ενέργειες, στο κυβερνητικό σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων (VAERS). Τα άτομα μπορούν επίσης να υποβάλλουν αναφορές μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας .
  • ο Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA),και CDC, και άλλοι ρυθμιστικοί φορείς παρακολουθούν στενά το VAERS για να ελέγχουν την ασφάλεια των εμβολίων που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ

Το ίδιο σύστημα εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες

  • Παρόμοια συστήματα ισχύουν και σε άλλες χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, το σύστημα ονομάζεται Κίτρινη Κάρτα . Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τους πολίτες να αναφέρουν ύποπτες παρενέργειες στους ιατρούς τους ή να συμπληρώσουν ειδικές ηλεκτρονικές φόρμες.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τις παρενέργειες του εμβολίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σε διαζύγιο οδηγούνται οι σχέσεις Οδυσσέα Έρσης και Μιλτιάδη Κατερίνας

Πώς θα επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας μετά τα 40

Εμβόλιο Κορωνοϊός : 12 χρονες συμμετάσχουν στην δοκιμή εμβολίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι συνέπειες του χρόνιου στρες στην υγεία

Άγχος Συνέπειες: Το άγχος είναι παντού και για κάθε άνθρωπο σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Και ενώ το λίγο άγχος είναι εντάξει - ένας βαθμός άγχους είναι και ωφέλιμος - το πολύ άγχος μπορεί να σας κουράσει και να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας, τόσο ψυχική όσο και σωματική.

H άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας νόσου

Αθλητισμός: Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευαισθησία των ατόμων στην ινσουλίνη, αυξάνει την υγεία της καρδιάς, ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.