ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Υψηλό το κόστος ζωής για τους ασθενείς-Έρευνα

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Υψηλό το κόστος ζωής για τους ασθενείς-Έρευνα

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Αυτό σημαίνει ότι τα έξοδά τους είναι σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερα σε σύγκριση με άτομα χωρίς κληρονομική διαταραχή του αίματος, σύμφωνα με τη νέα μελέτη. «Ο εντοπισμός τρόπων μείωσης του φόρτου που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι που ζουν με [δρεπανοκυτταρική αναιμία] είναι ένα κρίσιμο μέρος της συντονισμένης έρευνας», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Κέιτ Τζόνσον, η οποία ολοκλήρωσε την ανάλυση στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, στο Σιάτλ. «Ελπίζουμε αυτή η ανάλυση να συμπληρώνει την ευρύτερη επιστημονική αναζήτηση για τον εντοπισμό θεραπειών για τη δρεπανοκυτταρική αναιμία».

Για τη μελέτη, η Johnson και η ομάδα της ανέλυσαν αιτήσεις ιδιωτικής ασφάλισης υγείας που υποβλήθηκαν μεταξύ 2007 και 2018 από σχεδόν 21.000 άτομα κάτω των 65 ετών με δρεπανοκυτταρική αναιμία και περισσότερα από 33.000 χωρίς τη νόσο. Η μέση ηλικία των δρεπανοκυτταρικών ασθενών ήταν τα 25 έτη. Το μέσο προσδόκιμο ζωής τους ήταν 51 χρόνια για τις γυναίκες και 50 για τους άνδρες. Αυτό σε σύγκριση με ένα μέσο προσδόκιμο ζωής 62 για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες χωρίς δρεπανοκυτταρική αναιμία που συμπεριλήφθηκαν στην ανασκόπηση. (Το μέσο προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών είναι 77 χρόνια, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.)

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα με δρεπανοκυτταρική αναιμία είχαν περισσότερα ιατρικά ραντεβού, πιο επείγουσα περίθαλψη και επείγουσες επισκέψεις, περισσότερες συνταγογραφήσεις και περισσότερα ιατρικά έξοδα από εκείνους που δεν είχαν τη νόσο. Τα κόστη κορυφώθηκαν μεταξύ των ασθενών που ήταν από 13 έως 24 ετών. Τότε είναι που πολλά άτομα με δρεπανοκυτταρική αναιμία μεταβαίνουν από την παιδιατρική σε ενήλικη φροντίδα και μπορεί να έχουν αυξημένες ιατρικές επισκέψεις, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης που υποστηρίζεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH).

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η μελέτη τους περιελάμβανε μόνο το ένα τρίτο των δρεπανοκυτταρικών ασθενών στις ΗΠΑ που καλύπτονταν από ιδιωτική ασφάλιση. Το κόστος μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο για όσους καλύπτονται από το Medicaid ή το Medicare ή τους ανασφάλιστους, διευκρίνισαν σε σχετική ανακοίνωση του NIH.

Η δρεπανοκυτταρική αναιμία επηρεάζει περίπου 100.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκατομμύρια παγκοσμίως. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν διαδικτυακά στις 16 Μαΐου στο περιοδικό Blood Advances.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για θρομβοφιλία και COVID-19

ΠΑΣΠΑΜΑ ΠΕΠΠΑΜΑ: Mε κοινή επιστολή ενημερώνουν τον Κ. Μητσοτάκη για τους κινδύνους των ελλείψεων αίματος

Eρευνητές αναπτύσσουν γονιδιακή θεραπεία για διαταραχές του αίματος

Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για πρόληψη αγγειοαποφρακτικών κρίσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής θα μπορούσε να έχει γεωπολιτικές επιπτώσεις στη ναυτιλία

Ενώ οι διαδρομές θα μπορούσαν να σημαίνουν εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων για το διεθνές εμπόριο, σημαίνουν επίσης ότι το μεταβαλλόμενο κλίμα στην Αρκτική θα θέσει σε κίνδυνο πολλά είδη που ζουν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Σύνδρομο Marfan: Μια διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος

Σύνδρομο Marfan: Το σύνδρομο Marfan είναι μια κληρονομική διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος, μιας ομάδας ιστών που διατηρούν τη δομή του σώματος και υποστηρίζουν εσωτερικά όργανα και άλλους ιστούς.

Καρκίνος νεφρού: Nέες προοπτικές θεραπείας

Καρκίνος νεφρού: Ερευνητές στο Karolinska Institutet στη Σουηδία συνδέουν την αντίσταση στη θεραπεία σε μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του νεφρού με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε μιτοχόνδρια στο κύτταρο. Όταν αύξησαν το μιτοχονδριακό περιεχόμενο με έναν αναστολέα, τα καρκινικά κύτταρα ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία. Τα ευρήματά τους, τα οποία δημοσιεύονται στο Nature Metabolism, προσφέρουν ελπίδα για πιο στοχευμένα φάρμακα για τον καρκίνο.

Καρκίνος παγκρέατος: Ανακαλύφθηκε μοριακός διακόπτης που πυροδοτεί τη μετάσταση

Καρκίνος παγκρέατος: Ερευνητές στο HICCC στο NewYork-Presbyterian/Columbia University ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη της οποίας το επίπεδο έκφρασης λειτουργεί ως μοριακός διακόπτης μεταξύ της πρωτοπαθούς ανάπτυξης καρκίνου και της μεταστατικής διάδοσης στα κύτταρα.

Ανακαλύφθηκαν νέοι DNA παράγοντες κινδύνου για Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Τα ευρήματα νέας μελέτης για τη νόσο του Πάρκινσον έχουν ανοίξει μια συναρπαστική οδό για την ανάπτυξη θεραπευτικών μεθόδων παρέμβασης στην εξέλιξη της κοινής κινητικής διαταραχής.

Οι γυναίκες παρουσιάζουν κνησμό λιγότερο συχνά από τους άνδρες

Φλεγμονή δέρματος: Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη καταστέλλει την ψωρίαση και ο προστατευτικός ρόλος της ορμόνης έχει παράσχει μια βάση για τις θεραπευτικές της δυνατότητες.