Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Διατροφικές Συνήθειες: Η αλλαγή σε μια πιο υγιεινή διατροφή μπορεί να προσθέσει δέκα χρόνια στη ζωή σας

Διατροφικές Συνήθειες: Η αλλαγή σε μια πιο υγιεινή διατροφή μπορεί να προσθέσει δέκα χρόνια στη ζωή σας

Οι ερευνητές προτείνουν ότι οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την πολιτική για τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής των ανθρώπων γενικά, όπως η προσθήκη φόρων στα ανθυγιεινά τρόφιμα και η επιδότηση των υγιεινών.

Διατροφικές Συνήθειες: Διεθνής ομάδα ειδικών σε θέματα δημόσιας υγείας, ερευνητών εθισμού, επαγγελματιών καρδιαγγειακής και μεταβολικής υγείας και διατροφολόγων διαπίστωσε ότι η μετάβαση από μια τυπική δυτική διατροφή σε μια πιο υγιεινή αγωγή θα μπορούσε να προσθέσει 10 χρόνια ζωής στον μέσο μεσήλικα. Στη μελέτη τους, η οποία παρουσιάστηκε στο περιοδικό Nature Food, η ομάδα ανέλυσε διατροφικά δεδομένα για άτομα που ήταν εγγεγραμμένα στη μελέτη UK Biobank.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η ανθυγιεινή διατροφή οδηγεί σε περισσότερους από 75.000 πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλες μελέτες έχουν υποδείξει ότι υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου για τους ανθρώπους που ζουν στις ΗΠΑ. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, η ερευνητική ομάδα είχε πρόσβαση σε δεδομένα από τη μελέτη Βιοτράπεζα του Η.Β. (UK Biobank) μια μακροπρόθεσμη μελέτη που ασχολείται με τη διερεύνηση της συμβολής της γενετικής προδιάθεσης έναντι της περιβαλλοντικής έκθεσης όσον αφορά την ανάπτυξη ασθενειών στους ανθρώπους. Τρέχει από το 2006 και περιλαμβάνει τη συλλογή τεράστιου όγκου δεδομένων από μισό εκατομμύριο εθελοντές στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι εγγράφηκαν όλοι μεταξύ των ηλικιών 40 έως 69 ετών. Το σχέδιο είναι να παρακολουθείται η υγεία των εγγεγραμμένων για τουλάχιστον 30 χρόνια. Για τη νέα αυτή μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν συγκεκριμένα τις διατροφικές συνήθειες όλων των εθελοντών της τράπεζας δεδομένων. Για να μάθουν περισσότερα για την επίδραση της διατροφικής συμπεριφοράς στο προσδόκιμο ζωής, ομαδοποίησαν τους ανθρώπους με βάση τις διατροφικές συνήθειες, σημειώνοντας πώς αυτές μεταβλήθηκαν με την πάροδο των ετών. Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των ανθρώπων που μετατοπίστηκαν από ανθυγιεινά σε υγιεινά διατροφικά πρότυπα με εκείνα των ανθρώπων που δεν μετατοπίστηκαν σε πιο υγιεινή διατροφή, διαπίστωσαν ότι η στροφή σε πιο υγιεινή διατροφή θα μπορούσε να προσθέσει χρόνια στο προσδόκιμο ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι τα άτομα μέσης ηλικίας που μετατοπίστηκαν από μια ανθυγιεινή διατροφή σε μια υγιεινή διατροφή και διατήρησαν αυτό το πρότυπο πρόσθεσαν κατά μέσον όρο σχεδόν 10 χρόνια στη ζωή τους. Η μεταστροφή αργότερα στη ζωή πρόσθεσε επίσης χρόνια, αλλά όχι τόσα πολλά. Οι ερευνητές προτείνουν ότι οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την πολιτική για τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής των ανθρώπων γενικά, όπως η προσθήκη φόρων στα ανθυγιεινά τρόφιμα και η επιδότηση των υγιεινών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ζάχαρη - Αντικαταστήστε τα γλυκά με φρούτα και χουρμάδες

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη;

Ποιες τροφές πρέπει να περιορίσετε για υγιή καρδιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η υπερκαλιαιμία και πώς αντιμετωπίζεται

Υπερκαλιαιμά: Οι πιο κοινές αιτίες υπερκαλιαιμίας περιλαμβάνουν νεφρική νόσο, υπερβολική πρόσληψη καλίου και αφυδάτωση. Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν ανεπάρκεια των επινεφριδίων, λοιμώξεις ή βλάβη των ιστών.

Πώς να φτιάξετε λιθρίνι και να τους εντυπωσιάσετε όλους;

Λιθρίνι φαγητό: Το λιθρίνι είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο ψάρι που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει τις μοναδικές του γεύσεις και υφές.

Σύνδρομο Lemierre: Συμπτώματα, αιτίες, διάγνωση, θεραπεία 

Σύνδρομο Lemierre: Η πρόγνωση είναι γενικά καλή με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή εάν εμφανιστούν επιπλοκές όπως σηπτικό σοκ ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Νέο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει να δοθεί προτεραιότητα σε βρέφη υψηλού κινδύνου για ανοσοποίηση RSV 

RSV: Ένα νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε από ερευνητές μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αξιολογήσουν καλύτερα τον κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης από RSV σε μεμονωμένα βρέφη, επιτρέποντας στοχευμένες στρατηγικές ανοσοποίησης.

Close Icon