Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζελέ φράουλας με μπισκότο και κρέμα βανίλιας

Ζελέ φράουλας με μπισκότο και κρέμα βανίλιας

Δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο, ένα γλυκό που θα λατρέψετε και που θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα. Ζελέ φράουλα με κρέμα βανίλιας και μπισκότο! Χωρίς πολλά υλικά, φτιάχνεται πανεύκολα και η γεύση του πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 12 μερίδες είναι 6 κουταλιές της σούπας σκόνη για κρέμα βανίλια, 1 λίτρο γάλα φρέσκο με κανονικά λιπαρά απ’όπου 4 κουταλιές της  σούπας θα το χρησιμοποιήσετε για το άλειμμα των μπισκότων, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ και 2 φακελάκια ζελέ φράουλα.

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, όμως χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και  4 κουταλιές ζάχαρη όπως ήδη προαναφέραμε αντί για τις προτεινόμενες ποσότητες. Όταν η κρέμα ετοιμαστεί την απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας και την αδειάζουμε σε διαφορετικό σκεύος. Το καλύπτουμε με μία μεμβράνη που θα ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε το μείγμα να προσαρμοστεί σε θερμοκρασία δωματίου. 

Στη συνέχεια φτιάχνουμε το ζελέ όπως επίσης αναγράφουν οι οδηγίες στη συσκευασία του, το αφήνουμε κι αυτό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου όπως και η κρέμα βανίλιας και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλετε το γλυκό σας να έχει πιο έντονη τη γεύσης της φράουλας μπορείτε αντί για νερό στην παρασκευή του ζελέ να χρησιμοποιήσετε δύο ποτήρια έτοιμο χυμό από το συγκεκριμένο φρούτο.

Επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο ταψί και τα αλείφουμε με τις δύο από τις τέσσερις κουταλιές σούπας γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Από πάνω βάζουμε ακόμη μία στρώση μπισκότα που τα αλείφουμε κι αυτά με το υπόλοιπο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Εν συνεχεία βγάζουμε από μέσα το ζελέ και βλέπουμε αν βρίσκεται σε κατάσταση που έχει αρχίσει να πήζει, αν ναι το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στην κρέμα.

Βάζουμε το ταψί με το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα εντελώς. Καλή επιτυχία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon