Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζάχαρη: Υποκατάστατα ζάχαρης που πρέπει να δοκιμάσετε στη μαγειρική σας

Ζάχαρη: Υποκατάστατα ζάχαρης που πρέπει να δοκιμάσετε στη μαγειρική σας

Ζάχαρη: όλα αυτά τα υποκατάστατα ζάχαρης είναι καλύτερα από την κανονική επιτραπέζια ζάχαρη και αξίζει να τα δοκιμάσετε σε μια ποικιλία από νόστιμες συνταγές.

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη ζάχαρη στις συνταγές τους επειδή ενισχύει τη γεύση και γλυκαίνει το φαγητό. Η ζάχαρη βοηθά επίσης στη δημιουργία γέλης, αποτρέπει τον αποχρωματισμό και καθυστερεί την αλλοίωση των τροφίμων.


ΜΕΛΙ

Το μέλι δεν είναι μόνο γλυκό, αλλά είναι γεμάτο με μια σειρά από οφέλη για την υγεία ! Πριν την κατανάλωση, θα πρέπει να  πειραματιστείτε  για να προσδιορίσετε την αναλογία μελιού προς ζάχαρη με την οποία αισθάνεστε άνετα. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι προτιμούν ένα φλιτζάνι μέλι για κάθε φλιτζάνι ζάχαρη, ενώ άλλοι συνδυάζονται με μισό φλιτζάνι μέλι. Πρέπει επίσης να μειώσετε την ποσότητα του υγρού στη συνταγή σας. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μελιού αντί της ζάχαρης περιλαμβάνουν ταχύτερο ρόδισμα και περισσότερη υγρασία.

ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ

Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει λίγη ζάχαρη, οπότε καταναλώστε το μάλλον ελάχιστα. Τούτου λεχθέντος, έχει θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο και μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης κατά περίπου 33% χρησιμοποιώντας σιρόπι σφενδάμου. Το σιρόπι σφενδάμου είναι επίσης πιο φιλικό προς το σάκχαρο του αίματός σας, με γλυκαιμικό δείκτη 54 έναντι 65 της επιτραπέζιας ζάχαρης.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ

Η χρήση σάλτσας μήλου ως ένα από τα υποκατάστατα ζάχαρης σημαίνει ότι καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και προσλαμβάνετε περισσότερες φυτικές ίνες. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε μάρκες χωρίς ζάχαρη ή να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα μήλου για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη.

ΦΡΟΥΤΑ

Φρούτα όπως οι μπανάνες, τα σύκα και οι χουρμάδες μπορούν να κάνουν εξαιρετικές προσθήκες σε μια δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη. Αν σας αρέσει η γεύση της μπανάνας, θα απολαύσετε περισσότερες φυτικές ίνες και κάλιο με αυτήν την επιλογή. Τα σύκα και οι χουρμάδες παρέχουν μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρο, και οι σταφίδες είναι ένα άλλο καλό υποκατάστατο ζάχαρης.

ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ

Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο είναι ζάχαρη που δεν έχει ραφιναριστεί . Δεδομένου ότι έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία, έχει περισσότερες βιταμίνες από το εκλεπτυσμένο αντίστοιχο. Η γλυκόζη, η φρουκτόζη και η σακχαρόζη βρίσκονται όλα στη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Αν και είναι πιο υγιεινό από την επιτραπέζια ζάχαρη, θα πρέπει να διατηρήσετε τη χρήση της στο ελάχιστο σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα καρότα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

3 ροφήματα για υγιές, λαμπερό δέρμα

Γιατί το σκόρδο είχε ιατρικές ιδιότητες στην αρχαιότητα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon