Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Vitamin shakes: Λόγοι για να μην πίνετε μιλκσέικ από φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C

Vitamin shakes: Λόγοι για να μην πίνετε μιλκσέικ από φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C

Vitamin shakes: Αν συνδυάσετε γάλα με εσπεριδοειδή, τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, μπορεί να σας προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κοιλιά. 

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε τα milkshakes, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Λαμβάνονται συνήθως κατά τη διάρκεια του πρωινού. Πλούσια σε γεύση, τα milkshakes είναι χορταστικά και θεωρούνται και υγιεινά. Είναι όμως όλοι τους υγιείς; Θα μπορούσαν κάποια μιλκσέικ να βλάψουν την υγεία σας σε τέτοιο βαθμό που να οδηγήσουν σε προβλήματα στο στομάχι και στο πεπτικό σύστημα; Ναι είναι δυνατόν. Επομένως, συνιστάται να γνωρίζετε τον τύπο του milkshake που καταναλώνετε και τα συστατικά του — κυρίως τα φρούτα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του. Πιστεύεται ότι αν συνδυάσετε γάλα με εσπεριδοειδή, τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, μπορεί να σας προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κοιλιά. 


Αποφύγετε να πίνετε αυτά

Σύμφωνα με ειδικούς συγγραφείς και προπονητές για την υγεία του εντέρου και της Αγιουρβέδα, ορισμένα μιλκσέικ φρούτων μπορεί να είναι ασύμβατα και να θεωρούνται τοξικά στη φύση τους. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τα ακόλουθα:

  • Milkshake λεμόνι
  • Milkshake πορτοκαλιού
  • Milkshake σταφυλιού
  • Milkshake παπάγια
  • Milkshake  πεπόνι

Γιατί δεν πρέπει να τα καταναλώνετε;

Οι ειδικοί εξήγησαν ότι η κατανάλωση των προαναφερθέντων milkshakes μπορεί να προκαλέσει κράμπες στην κοιλιά σας και ακόμη και να προκαλέσει διάρροια και συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Πλούσιες πηγές βιταμίνης C

Οι ειδικοί επίσης λένε ότι αυτά τα φρούτα δεν είναι μόνο κιτρικά ή όξινα στη φύση τους, είναι επίσης πλούσιες πηγές βιταμίνης C. «Η έρευνα δείχνει ότι η βιταμίνη C — επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ — είναι μια όξινη ένωση που μπορεί να προκαλέσει τις πρωτεΐνες στο γάλα να μετουσίωση και πήξη, οδηγώντας σε πήξη του γάλακτος», εξήγησε σε ένα βίντεο. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα IBS, σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου και αύξηση της τοξικότητας στο αίμα, η οποία μπορεί να προκαλέσει δερματικές διαταραχές, προειδοποίησε ο ειδικός.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει για τα ακόλουθα:

  • Μήλα
  • Μούρα
  • Κεράσια
  • Φράουλες
  • ανανάδες
  • Αχλάδια
  • Γκουάβα

Οι ειδικοί λένε ότι αυτά τα φρούτα περιέχουν επίσης βιταμίνη C, η οποία αντιδρά με όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα που οδηγεί σε μεταβολικά απόβλητα στο στομάχι μας. «Η μεταβολική αντίδραση μεταξύ των δύο ομάδων τροφίμων μπορεί να προκαλέσει κοιλιακούς πόνους, αίσθημα καύσου, κράμπες, οξύτητα, διάρροια», προειδοποίησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Milkshake μπανάνα: Ένα δροσιστικό ρόφημα με φρουτένια γεύση για όλες τις ώρες

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα τρόφιμα με βάση το γάλα;

Τα εκπληκτικά οφέλη της κατανάλωσης μαύρων σταφυλιών για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon