Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τριμμένες πατάτες: Γιατί δεν πρέπει να μουλιάζετε τις τριμμένες πατάτες;

Τριμμένες πατάτες: Γιατί δεν πρέπει να μουλιάζετε τις τριμμένες πατάτες;

Τριμμένες πατάτες: Η παλιά παροιμία για το νερό και το λάδι που δεν αναμειγνύονται μπορεί να εφαρμοστεί στον κόσμο της μαγειρικής.


Ενώ τα αυγά μπορεί να είναι η πρωτεΐνη στο πιάτο του πρωινού, τα τραγανά, χρυσαφένια hash browns (πατατοκροκέτες) μπορούν να κλέψουν την παράσταση. Η σπιτική εκδοχή είναι ακόμα πιο νόστιμη όταν ο μάγειρας θυμάται να αποφύγει να μουλιάσει τις τριμμένες πατάτες. Προσοχή στη σημασία του αμύλου στη δημιουργία τραγανών, καλοσχηματισμένων hash browns. Το ξεφλούδισμα και το τρίψιμο πατάτας εκ των προτέρων μπορεί να είναι επιζήμιο για αυτό το τελικό προϊόν.

Το ξέπλυμα ή το μούλιασμα τριμμένων πατατών σε νερό αφαιρεί πάρα πολύ άμυλο. Το άμυλο είναι το κλειδί για τη συγκράτηση των κομματιών πατάτας. Εάν αυτό το βασικό συστατικό ξεπλυθεί, μειώνεται η πιθανότητα να πάρετε ένα τραγανό τηγάνισμα σε αυτές τις πατάτες. Ενώ μερικοί μάγειρες μπορεί να σκέφτονται ότι πλένοντας και ρίχνοντας το νερό στην αποχέτευση, η πραγματικότητα είναι ότι το θολό υγρό που βλέπουν ενώ ξεπλένουν θα μπορούσε να είναι μια μαγειρική κατσαρόλα με χρυσό που κατεβαίνει στην αποχέτευση.

Το άμυλο πατάτας είναι τόσο αποτελεσματικό που ήταν ένα μαγείρεμα για να κάνει τα τηγανητά τρόφιμα πιο τραγανά. Η λευκή, πολτοποιημένη ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηγανητό κοτόπουλο ή ακόμα και σε κουρκούτι τεμπούρα. Με το hash brown, είναι καλύτερο να κρατήσετε το άμυλο στις πατάτες παρά να το αφήσετε να πάει χαμένο.

Από τις άψογα τηγανισμένες άκρες μέχρι την αντίθεση στις υφές, τα τραγανά hash browns είναι πολύ πιο ελκυστικά από τις μουσκεμένες πατάτες. Ενώ το άμυλο πατάτας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία τραγανότητας, η αφαίρεση της περίσσειας νερού είναι ένα άλλο κλειδί για καλύτερη εκτέλεση του μαγειρέματος.

Η παλιά παροιμία για το νερό και το λάδι που δεν αναμειγνύονται μπορεί να εφαρμοστεί στον κόσμο της μαγειρικής. Για να ροδίσουν ή να γίνουν τραγανά τα τρόφιμα, δεν μπορεί να υπάρχει περίσσεια νερού κατά το μαγείρεμα. Δεδομένου ότι οι πατάτες τείνουν να κρατούν νερό, όλο το νερό μέσα στις πατάτες πρέπει να αφαιρεθεί. Είναι κάτι περισσότερο από το να στεγνώνεις τις πατάτες. Το σφίξιμο, το κουδούνισμα και η επανειλημμένη διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία καλύτερου αποτελέσματος.

Επίσης, τυχόν υπερβολικό νερό μπορεί να προκαλέσει πιτσίλισμα των τροφίμων κατά το τηγάνισμα. Κανείς δεν θέλει να αποφεύγει τις φυσαλίδες λαδιού μπροστά από τη σόμπα. Αυτά τα σκάσματα είναι από το λάδι και το νερό που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Το μούλιασμα ή το ξέπλυμα της τριμμένης πατάτες πριν το μαγείρεμα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να διοχετευτεί υπερβολικό νερό στο τηγάνι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι αρνητικές επιπτώσεις των τρανς λιπαρών στην καρδιά μας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών;

Συνταγές γλυκοπατάτας που πρέπει απλά να δοκιμάσετε

Τα εκπληκτικά οφέλη από τις πατάτες που δεν γνωρίζατε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon