Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τριμμένες πατάτες: Γιατί δεν πρέπει να μουλιάζετε τις τριμμένες πατάτες;

Τριμμένες πατάτες: Γιατί δεν πρέπει να μουλιάζετε τις τριμμένες πατάτες;

Τριμμένες πατάτες: Η παλιά παροιμία για το νερό και το λάδι που δεν αναμειγνύονται μπορεί να εφαρμοστεί στον κόσμο της μαγειρικής.

Ενώ τα αυγά μπορεί να είναι η πρωτεΐνη στο πιάτο του πρωινού, τα τραγανά, χρυσαφένια hash browns (πατατοκροκέτες) μπορούν να κλέψουν την παράσταση. Η σπιτική εκδοχή είναι ακόμα πιο νόστιμη όταν ο μάγειρας θυμάται να αποφύγει να μουλιάσει τις τριμμένες πατάτες. Προσοχή στη σημασία του αμύλου στη δημιουργία τραγανών, καλοσχηματισμένων hash browns. Το ξεφλούδισμα και το τρίψιμο πατάτας εκ των προτέρων μπορεί να είναι επιζήμιο για αυτό το τελικό προϊόν.


Το ξέπλυμα ή το μούλιασμα τριμμένων πατατών σε νερό αφαιρεί πάρα πολύ άμυλο. Το άμυλο είναι το κλειδί για τη συγκράτηση των κομματιών πατάτας. Εάν αυτό το βασικό συστατικό ξεπλυθεί, μειώνεται η πιθανότητα να πάρετε ένα τραγανό τηγάνισμα σε αυτές τις πατάτες. Ενώ μερικοί μάγειρες μπορεί να σκέφτονται ότι πλένοντας και ρίχνοντας το νερό στην αποχέτευση, η πραγματικότητα είναι ότι το θολό υγρό που βλέπουν ενώ ξεπλένουν θα μπορούσε να είναι μια μαγειρική κατσαρόλα με χρυσό που κατεβαίνει στην αποχέτευση.

Το άμυλο πατάτας είναι τόσο αποτελεσματικό που ήταν ένα μαγείρεμα για να κάνει τα τηγανητά τρόφιμα πιο τραγανά. Η λευκή, πολτοποιημένη ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηγανητό κοτόπουλο ή ακόμα και σε κουρκούτι τεμπούρα. Με το hash brown, είναι καλύτερο να κρατήσετε το άμυλο στις πατάτες παρά να το αφήσετε να πάει χαμένο.

Από τις άψογα τηγανισμένες άκρες μέχρι την αντίθεση στις υφές, τα τραγανά hash browns είναι πολύ πιο ελκυστικά από τις μουσκεμένες πατάτες. Ενώ το άμυλο πατάτας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία τραγανότητας, η αφαίρεση της περίσσειας νερού είναι ένα άλλο κλειδί για καλύτερη εκτέλεση του μαγειρέματος.

Η παλιά παροιμία για το νερό και το λάδι που δεν αναμειγνύονται μπορεί να εφαρμοστεί στον κόσμο της μαγειρικής. Για να ροδίσουν ή να γίνουν τραγανά τα τρόφιμα, δεν μπορεί να υπάρχει περίσσεια νερού κατά το μαγείρεμα. Δεδομένου ότι οι πατάτες τείνουν να κρατούν νερό, όλο το νερό μέσα στις πατάτες πρέπει να αφαιρεθεί. Είναι κάτι περισσότερο από το να στεγνώνεις τις πατάτες. Το σφίξιμο, το κουδούνισμα και η επανειλημμένη διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία καλύτερου αποτελέσματος.

Επίσης, τυχόν υπερβολικό νερό μπορεί να προκαλέσει πιτσίλισμα των τροφίμων κατά το τηγάνισμα. Κανείς δεν θέλει να αποφεύγει τις φυσαλίδες λαδιού μπροστά από τη σόμπα. Αυτά τα σκάσματα είναι από το λάδι και το νερό που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Το μούλιασμα ή το ξέπλυμα της τριμμένης πατάτες πριν το μαγείρεμα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να διοχετευτεί υπερβολικό νερό στο τηγάνι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι αρνητικές επιπτώσεις των τρανς λιπαρών στην καρδιά μας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών;

Συνταγές γλυκοπατάτας που πρέπει απλά να δοκιμάσετε

Τα εκπληκτικά οφέλη από τις πατάτες που δεν γνωρίζατε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon