Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τρικ για να καθαρίσεις εύκολα το βραστό αυγό

Τρικ για να καθαρίσεις εύκολα το βραστό αυγό

Υπάρχει τρόπος για να καθαρίζεται εύκολα και δίχως απώλειες το βραστό αυγό; Σου δίνουμε μερικά μυστικά.


Είναι το πρόβλημα των περισσοτέρων με τα βραστά αυγά, αρχίζεις να τα ξεφλουδίζεις και καταλήγεις να πετάς το μισό ασπράδι. 

Σε γενικές γραμμές ο κανόνας είναι ένας: Όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό, τόσο πιο δύσκολα ξεφλουδίζεται. χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να επιλέγεις πάντα τα μπαγιάτικα. Σίγουρα τα αυγά μερικών ημερών (3 ή 4) ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα απ΄ότι τα εξαιρετικά φρέσκα, όπου η μεμβράνη κολλάει στο τσοφλι, ωστόσο, υπάρχουν λύσεις και σε αυτή την περίπτωση.

Το κρύο νερό (παγωμένο ακόμη καλύτερα) θα σφίξει το ασπράδι και θα βοηθήσει στο ξεφλούδισμα ενώ λίγη μαγειρική σόδα κατά το βράσιμο θα εξασφαλίσει σίγουρο αποτέλεσμα.

Γιατί σόδα; Τα ασπράδια των αυγών έχουν χαμηλό pH γι΄αυτό και κολλούν στο τσόφλι. Η σόδα αυξάνει το pH με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το ξεφλούδισμά του.

Ρίξε μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα μέσα στο νερό που βράζεις τα αυγά και τα τσόφλια θα απομακρυνθούν ευκολότερα και ταχύτερα παρά ποτέ.

Γιατί παγωμένο νερό; Αφενός για να μην κάψουμε τα δάχτυλά μας και να μπορέσουμε να το καθαρίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία κι αφετέρου διότι όταν το ασπράδι κρυώνει, σφίγγει ακόμη περισσότερο και ξεκολλάει ευκολότερα από το τσόφλι. Μάλιστα, όσο πιο παγωμένο το νερό τόσο το καλύτερο!

Άσε το αυγό μέσα σε παγωμένο νερό για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το καθαρίσεις (βάλε παγάκια μέσα σε νερό της βρύσης αν δεν έχεις νερό στο ψυγείο) και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon