Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το πιάτο της ημέρας: Πιλάφι με σαφράν και λαχανικά

Το πιάτο της ημέρας: Πιλάφι με σαφράν και λαχανικά

Σε αυτή τη συνταγή σας παρουσιάζουμε ένα δροσερό και ιδιαίτερα αρωματικό πιλάφι. Πλούσιο σε λαχανικά, τα οποία θα μπορούσατε να τα εμπλουτίστε, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και την εποχικότητα.

Σε αυτή τη συνταγή σας παρουσιάζουμε ένα δροσερό και ιδιαίτερα αρωματικό πιλάφι. Δροσερό, γιατί είναι πλούσιο σε λαχανικά, τα οποία θα μπορούσατε να τα εμπλουτίστε, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και την εποχικότητα. Ιδιαίτερο, λόγω της προσθήκης του σαφράν, ή αλλιώς γνωστού μας κρόκου (Κοζάνης), που του δίνει χαρακτηριστική γεύση, άρωμα, απόχρωση, αλλά και ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες.


 

ΥΛΙΚΑ

80 γρ. ελαιόλαδο
90 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
750 γρ. ζωμό κοτόπουλου
375 γρ. ρύζι parboiled
1 γρ. σαφράν
1 φύλλο δάφνης
50 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ, σοτέ
50 γρ. φασολάκια, βρασμένα
20 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσρα
50 γρ. αρακά, βρασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό, το σαφράν και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε.
  4. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι.
  5. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη σκεπασμένο με το καπάκι.
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορείτε να πίνετε κρασί κάθε μέρα;

Πώς μπορείτε να πείτε όχι στις υπερβολικές θερμίδες;

Ανανάς ακτινίδιο: Ένας χυμός στη μάχη κατά της παχυσαρκίας

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon