ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το μπέργκερ του χορτοφάγου

Το μπέργκερ του χορτοφάγου

Η ιδέα του βετζετέριαν μπέργκερ, ως εξέλιξη του κεφτέ λαχανικών ή οσπρίων ή συνδυασμού τους, είναι πολύ παλιά σε Ευρώπη και Ασία. Σας παρουσιάζουμε ένα πεντανόστιμο, θρεπτικό, χρωματιστό, πανεύκολο και κυρίως guilty free μπέργκερ που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από ένα κλασικό του είδους.

 

Υλικά (για 8 μπέργκερ):

700 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ

2 κολοκυθάκια τρυφερά, τριμμένα και καλά στραγγισμένα

1 καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

1 πράσινη πιπεριά σε ψιλά καρέ

1 κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, στραγγισμένο πολύ καλα

150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας

1 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 ασπράδια αυγών

1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί

αλάτι

πιπέρι

8 μικρά ψωμάκια μπριός ή άλλου είδους

 

Για το σερβίρισμα:

2 ντομάτες σε χοντρές φέτες

τα φύλλα από μια κόκκινη λόλα ή από πράσινη σγουρή σαλάτα

100 γρ. μαγιονέζα

 

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν. Βρέχουμε κάθε τόσο τα χέρια μας, για να μην κολλάει το μείγμα, αλλά και για να δώσουμε την απαραίτητη υγρασία, ώστε να γίνουν πιο αφράτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια, αλείφουμε ένα ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο ή απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου τα μπιφτέκια χρυσίσουν. Ανοίγουμε το ψωμάκι στη μέση, αλείφουμε με μαγιονέζα, βάζουμε τη λόλα, έπειτα το μπιφτέκι λαχνικών, την ντομάτα και κλείνουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγειρίτσα: Η κατεξοχήν συνταγή για να σπάσουμε τη νηστεία της Σαρακοστής

Brandy Alexander: Το ιδανικό κοκτέιλ μετά το εορταστικό γεύμα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.