Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το μπέργκερ του χορτοφάγου

Το μπέργκερ του χορτοφάγου

Η ιδέα του βετζετέριαν μπέργκερ, ως εξέλιξη του κεφτέ λαχανικών ή οσπρίων ή συνδυασμού τους, είναι πολύ παλιά σε Ευρώπη και Ασία. Σας παρουσιάζουμε ένα πεντανόστιμο, θρεπτικό, χρωματιστό, πανεύκολο και κυρίως guilty free μπέργκερ που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από ένα κλασικό του είδους.


 

Υλικά (για 8 μπέργκερ):

700 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ

2 κολοκυθάκια τρυφερά, τριμμένα και καλά στραγγισμένα

1 καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

1 πράσινη πιπεριά σε ψιλά καρέ

1 κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, στραγγισμένο πολύ καλα

150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας

1 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 ασπράδια αυγών

1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί

αλάτι

πιπέρι

8 μικρά ψωμάκια μπριός ή άλλου είδους

 

Για το σερβίρισμα:

2 ντομάτες σε χοντρές φέτες

τα φύλλα από μια κόκκινη λόλα ή από πράσινη σγουρή σαλάτα

100 γρ. μαγιονέζα

 

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν. Βρέχουμε κάθε τόσο τα χέρια μας, για να μην κολλάει το μείγμα, αλλά και για να δώσουμε την απαραίτητη υγρασία, ώστε να γίνουν πιο αφράτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια, αλείφουμε ένα ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο ή απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου τα μπιφτέκια χρυσίσουν. Ανοίγουμε το ψωμάκι στη μέση, αλείφουμε με μαγιονέζα, βάζουμε τη λόλα, έπειτα το μπιφτέκι λαχνικών, την ντομάτα και κλείνουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κλασική συνταγή για υγιεινές μπάμιες με ντομάτα 

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon