Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τάρτα αχλάδι: Καραμελωμένη τάρτα με αχλάδι και αμύγδαλο

Τάρτα αχλάδι: Καραμελωμένη τάρτα με αχλάδι και αμύγδαλο

Τάρτα αχλάδι: Είναι ένα απλό αλλά κομψό επιδόρπιο που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα των ώριμων αχλαδιών, ενισχυμένο από καραμέλα και βουτυρένια βάση αμυγδάλου.

Αυτή η καραμελωμένη τάρτα με αχλάδι και αμύγδαλο είναι ένα απλό αλλά κομψό επιδόρπιο που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα των ώριμων αχλαδιών, ενισχυμένη από καραμέλα και βουτυρένια βάση αμυγδάλου.


Συστατικά:

  • 3 ώριμα αχλάδια
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • 1 αυγό
  • Ζάχαρη άχνη (για γαρνίρισμα)
  • Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  • Προετοιμάστε τα αχλάδια: Ξεφλουδίστε και κόψτε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες κατά μήκος.
  • Καραμελώστε τα αχλάδια: Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τις φέτες αχλαδιού. Μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι τα αχλάδια να είναι ελαφρώς τρυφερά και καλυμμένα με τη σάλτσα καραμέλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο: Ρυθμίστε τον στους 190°C.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα: Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ένα παραλληλόγραμμο, πάχους περίπου 1/4 ίντσας. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με περγαμηνή. Χαράξτε ελαφρά ένα περίγραμμα γύρω από τις άκρες της ζύμης, περίπου 1/2 ίντσας από την άκρη, χωρίς να το κόψετε μέχρι το τέλος.
  • Συναρμολογήστε την τάρτα: Τακτοποιήστε τις καραμελωμένες φέτες αχλαδιού μέσα στο χαραγμένο περίγραμμα της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε από πάνω τα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες.
  • Χτυπήστε το αυγό και περάστε το κατά μήκος του περιγράμματος της ζύμης για ένα χρυσαφί φινίρισμα.
  • Τοποθετούμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ζύμη.
  • Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Περιχύστε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου αν θέλετε.

Απολαύστε τη ζεστή τάρτα σας με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή με λίγη σαντιγί για επιπλέον απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αχλάδια ως ένα φυσικό καθαρτικό και διουρητικό

Πώς να απολαύσετε την φθινοπωρινή εποχή;

Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής

Ένας φυσικός σύμμαχος κατά της ρευματοπάθειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon