Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τα αμύγδαλα και η θετική τους επίδραση στο ζάχαρο

Τα αμύγδαλα και η θετική τους επίδραση στο ζάχαρο

Για τους περισσότερους από εμάς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με την αύξηση του βάρους, επειδή έχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες. Ως εκ τούτου τους αποφεύγουμε εντελώς, αλλά αυτό είναι λάθος. Σε μια ισορροπημένη διατροφή, οι ξηροί καρποί μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην υγεία μας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και τα αμύγδαλα και η θετική τους επίδραση στο ζάχαρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε.

Επίσης αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ινών, ριβοφλαβίνης και ασβεστίου. Στην πραγματικότητα, “τα αμύγδαλα είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών απ’ όλους τους καρπούς με κέλυφος”, λέει ο O’Shea Kochenbach, διαιτολόγος στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Γιατί τα αμύγδαλα είναι επωφελή για τα άτομα με πρόβλημα στο ζάχαρο

Τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά έχουν μοναδικά οφέλη για τους πάσχοντες από διαβήτη. “Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα μπορούν να περιορίσουν την αύξηση της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα και των επιπέδων ινσουλίνης μετά τα γεύματα”, λέει ο Kochenbach. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Metabolism, έδειξε ότι η κατανάλωση περίπου 45 γραμμαρίων αμυγδάλων ρίχνει τις τιμές της ινσουλίνης και της γλυκόζης.

Μειώνουν τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και πειραματικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2.

Κάνουν καλό στην καρδιά

Τα αμύγδαλα μπορεί να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Αυτό είναι σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη, διότι, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς, τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

“Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, το οποίο είναι το ίδιο είδος λίπους με εκείνο στο ελαιόλαδο, το οποίο είναι γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία της καρδιάς. Μια μερίδα αμυγδάλων περιέχει περίπου 13 γραμμάρια ακόρεστου λίπους και μόνο 1 γραμμάριο κορεσμένου λίπους”, λέει ο Kochenbach. Οι ξηροί καρποί είναι μια υψηλής θερμιδικής αξίας σνακ, αλλά, όταν καταναλώνονται με μέτρο (περίπου 23-45 γραμμάρια) δεν συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Μέχρι πόσα αμύγδαλα συνιστάται να τρώτε

Καλό είναι να καταναλώνετε καθημερινά περίπου 23 αμύγδαλα που περιέχουν 161 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια διαιτητικών ινών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

10 τροφές για την καταπολέμηση της κούρασης

Η τέλεια συνταγή πίτσας για τραγανή ζύμη και πλούσια γεύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζάχαρη καρύδας: Είναι πράγματι τόσο υγιεινή;

Ζάχαρη καρύδας: Η ζάχαρη καρύδας έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στην κανονική επιτραπέζια ζάχαρη. Προέρχεται από το χυμό του φοίνικα καρύδας και υφίσταται ελάχιστη επεξεργασία,

Πώς βοηθάει το λεμονόνερο στην αποβολή των λίθων στα νεφρά;

Λεμονόνερο: Δεν πρέπει να το σκεφτείτε ως θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά Η ποσότητα του κιτρικού οξέος που μπορείτε να πάρετε από μια λογική ποσότητα λεμονιού μπορεί να μην είναι αρκετή για να επηρεάσει σημαντικά το pH των ούρων σας.

Η θρεπτική αξία των σπόρων καρπουζιού και οι ευεργετικές τους ιδιότητες

Σπόροι καρπουζιού: Οι σπόροι καρπουζιού, που συχνά απορρίπτονται, προσφέρουν στην πραγματικότητα αρκετά εκπληκτικά οφέλη για την υγεία όταν καταναλώνονται με μέτρο. Αυτοί οι σπόροι είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και μπορείτε να τους απολαύσετε καβουρδισμένους,

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να εντάξετε τα φασολάκια στην διατροφή σας

Σαλάτα φασολάκια: Η σαλάτα με πράσινα φασόλια είναι ένα δροσιστικό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τραγανά τρυφερά πράσινα φασόλια με ζωηρά ντοματίνια, πεντανόστιμα κόκκινα κρεμμύδια και τραγανά καβουρδισμένα αμύγδαλα

Συνταγή για νουντλς με σάλτσα φυστικιού, εύκολη και οικονομική

Συνταγή νούτλς: Τα noodles με σάλτσα φυστικιού είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή πιάτο που συνδυάζει την πλούσια, κρεμώδη γεύση του φυστικοβούτυρου με τις αλμυρές γεύσεις της σάλτσας σόγιας, του σκόρδου και του τζίντζερ

Φτιάξτε τάρτα με δαμάσκηνα, μια απολαυστική γεύση του καλοκαιριού

Τάρτα δαμάσκηνα: Αυτή η συνταγή για τάρτα με δαμάσκηνο συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των ώριμων δαμάσκηνων με μια βουτυρώδη, νιφάδα κρούστας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό επιδόρπιο που γιορτάζει τις ζωηρές γεύσεις του καλοκαιριού.

Υγιεινές κρέπες βρώμης: Μια θρεπτική ανατροπή σε μια κλασική συνταγή

Υγιεινές κρέπες βρώμης: Αυτές οι κρέπες βρώμης είναι μια υγιεινή και ευέλικτη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές κρέπες, παρέχοντας ένα θρεπτικό ξεκίνημα στη μέρα σας με την καλοσύνη της βρώμης και την ευελιξία να προσαρμόζετε τις επικαλύψεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Close Icon