Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ντοματόσουπα: Μια απλή και γευστική επιλογή για τη ζέστη

Ντοματόσουπα: Μια απλή και γευστική επιλογή για τη ζέστη

Ντοματόσουπα: Αυτή η σπιτική σούπα ντομάτας είναι ανακουφιστική, γευστική και ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου.

Αυτή η σπιτική σούπα ντομάτας είναι ανακουφιστική, γευστική και ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τη φυσική γλυκύτητα της ώριμης ντομάτας σε ένα θρεπτικό μπολ σούπας.


Συστατικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό (περίπου 4 φλιτζάνια) ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500 ml (2 φλιτζάνια) ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά, για να εξισορροπηθεί η οξύτητα)
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα (για γαρνίρισμα)
  • Κρέμα ή ελληνικό γιαούρτι (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Σοτάρουμε: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει.

Προσθέστε ντομάτες: Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για περίπου 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να διασπώνται και να βγάλουν τους χυμούς τους.

Σιγοβράζουμε: Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Φέρτε το μείγμα σε βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει ακάλυπτη για περίπου 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι ντομάτες.

Blend: Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ανακατεύουμε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταφέρετε τη σούπα σε παρτίδες σε ένα μπλέντερ και να ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Να είστε προσεκτικοί καθώς τα ζεστά υγρά διαστέλλονται όταν αναμειγνύονται.

Εποχή: Καρυκεύστε τη σούπα με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη (αν χρησιμοποιείτε), για γεύση. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Σερβίρετε: Ρίξτε τη ντοματόσουπα σε μπολ. Γαρνίρετε κάθε μπολ με κρέμα γάλακτος ή ελληνικό γιαούρτι (αν θέλετε) και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Απολαύστε: Σερβίρετε τη σούπα ντομάτας ζεστή με ψωμί κρούστας ή μια συνοδευτική σαλάτα για ένα χορταστικό γεύμα.

Αυτή η σπιτική σούπα ντομάτας είναι ανακουφιστική, γευστική και ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τη φυσική γλυκύτητα της ώριμης ντομάτας σε ένα θρεπτικό μπολ σούπας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καλοκαιρινή πίτα με ντομάτα και βασιλικό

Δημιουργώντας κεφτέδες για χορτοφάγους

Ένας ισχυρός σύμμαχος για λιπαρές και κουρασμένες επιδερμίδες είναι η ντομάτα

Η πιο νόστιμη σάλτσα για να συνοδεύσετε τα μακαρόνια σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon