Συνταγές

Υγιεινή συνταγή με κινόα ή πλιγούρι

Υγιεινή συνταγή με κινόα ή πλιγούρι

Συνταγή σαλάτας ταμπουλέ με κινόα ή πλιγούρι

ΜΕΡΙΔΕΣ 2-4

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Ιδανική ως συνοδευτικό θαλασσινών, ψαριών και κεφτέδων με βάση τα λαχανικά όπως οι κολοκυθοκεφτέδες. Στα μυρωδικά δεν αναγράφεται κάποια ποσότητα συγκεκριμένη γιατί λειτουργούμε ανάλογα με τα προσωπικά μας γούστα.

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. Κινόα ή Πλιγούρι

60 ml Ελαιόλαδο

40 ml Χυμό λάιμ (και το ξύσμα από το μισό)

3 Φρέσκα κρεμμύδια (σε ροδέλες)

2 Ντομάτες (μέτριες, σε μικρά καρέ)

1 Κολοκύθι (μέτριο, σε μικρά καρέ)

1 Κρεμμύδι (μεγάλο, σε μικρά καρέ)

½ Αγγουράκι (μέτριο, σε μικρά καρέ)

Μαϊντανό

Δυόσμο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε την κινόα σε ένα μπολ με φρέσκο κρύο νερό και την ανακατεύουμε ελαφρά. Την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να μουλιάσει. Αν χρησιμοποιήσουμε πλιγούρι χρειάζεται ζεστό νερό. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας κόβοντας την ντομάτα, το αγγουράκι, το κολοκύθι και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα κόβουμε σε ροδέλες.

Βράζουμε την κινόα για 15 λεπτά. Μόλις βράσει τη σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι με ψιλή σίτα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό του λάιμ και το ξύσμα. Ανακατεύουμε ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε μια γενναία δόση από τα μυρωδικά μας, αν θέλουμε ένα πιο αρωματικό αποτέλεσμα. Τέλος ρίχνουμε την κινόα που έχουμε αφήσει από πριν στην άκρη να κρυώσει και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.