Συνταγές

Υγιεινή συνταγή για λαζάνια με σπανάκι

Υγιεινή συνταγή για λαζάνια με σπανάκι

 

Μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή, λαζάνια με σπανάκι σας προτείνει σήμερα το www.Life2day.gr.

Υλικά:

Ένα πακέτο λαζάνια

Ένα κιλό σπανάκι φρέσκο

Ένα κρεμμύδι μέτριο

Τριμμένο κεφαλοτύρι (200γραμμάρια)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

1 ½ ποτήρι γάλα

2 – 3 κουταλιές κορν φλάουρ

3 – 4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το μαραίνουμε στην κατσαρόλα. Το βγάζουμε σε ένα μπολ και καλό είναι να έχει κρατήσει λίγα υγρά.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε. Όταν πάρει διάφανο χρώμα, προσθέτουμε το σπανάκι, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφού φτιάξουμε και τη μπεσαμέλ βάζουμε σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ λίγο ελαιόλαδο, μια στρώση λαζάνια και τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση λαζάνια και γέμιση. Στο τέλος σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ και το ψήνουμε για μισή περίπου ώρα στους 180ο  βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιδανικος ο καιρός για μια ζεστή σούπα από τη Φινλανδία

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Μαλακό ζουμερό χοιρινό από λαιμό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα σε σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ

Ανάλογα με τα υγρά της κατσαρόλας ίσως απαιτηθεί να ρίξετε περισσότερο κορν φλάουρ προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό “δέσιμο” της σάλτσας σας.

Τόνος τατάκι ψημένος σε σουσάμια, αλά Ελληνικά

Πολύ εύκολη συνταγή, θα σας πάρει λίγα λεπτά προετοιμασία, μισή ώρα μαρινάρισμα και 4-5 λεπτά ψήσιμο.  Φροντίστε τα φιλέτα τόνου σας να μην είναι ούτε πολύ λεπτοκομμένα, ούτε υπερβολικά χοντρά, αλλά περίπου στο 1 εκ. πάχος.

Βετζετέριαν λαζάνια με μελιτζάνες και φέτα

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και το ψήνετε επί 45΄ στους 180ºC ή μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ από πάνω. Το βγάζετε απ’ τον φούρνο και το αφήνετε τουλάχιστον 20΄ πριν το κόψετε και το σερβίρετε για να πέσει η θερμοκρασία και να δέσουν τα υλικά, ώστε να κόβεται χωρίς να διαλυθεί, αλλά και να είναι στο μάξιμουμ της νοστιμιάς.

Ριζότο με σουπιές και το μελάνι τους

Ξεκινάμε τη διαδικασία του ριζότο, ρίχνοντας σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό θαλασσινών (1-2 κουτάλες της σούπας τη φορά). Η διαδικασία θα κρατήσει από 20 λεπτά έως μισή ώρα. Αλατοπιπερώνουμε.

Ζεστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το τσένταρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστά.