Συνταγές

Υγιεινή συνταγή για λαζάνια με σπανάκι

Υγιεινή συνταγή για λαζάνια με σπανάκι

 

Μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή, λαζάνια με σπανάκι σας προτείνει σήμερα το www.Life2day.gr.

Υλικά:

Ένα πακέτο λαζάνια

Ένα κιλό σπανάκι φρέσκο

Ένα κρεμμύδι μέτριο

Τριμμένο κεφαλοτύρι (200γραμμάρια)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

1 ½ ποτήρι γάλα

2 – 3 κουταλιές κορν φλάουρ

3 – 4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το μαραίνουμε στην κατσαρόλα. Το βγάζουμε σε ένα μπολ και καλό είναι να έχει κρατήσει λίγα υγρά.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε. Όταν πάρει διάφανο χρώμα, προσθέτουμε το σπανάκι, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφού φτιάξουμε και τη μπεσαμέλ βάζουμε σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ λίγο ελαιόλαδο, μια στρώση λαζάνια και τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση λαζάνια και γέμιση. Στο τέλος σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ και το ψήνουμε για μισή περίπου ώρα στους 180ο  βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.