Συνταγές

Χούμους Συνταγές: Τα ρεβίδια ως ντιπ σε 3 εκδοχές

Χούμους Συνταγές: Τα ρεβίδια ως ντιπ σε 3 εκδοχές

Τα ρεβίθια είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αλλά και το ταχίνι περιέχει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη.

Χούμους Συνταγές: Το χούμους είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Μέσης Ανατολής που περιέχει ρεβίθια και ταχίνι ως βασικά συστατικά – χούμους σημαίνει ρεβίθια στα Αραβικά. Είναι βασική τροφή στην κουζίνα της περιοχής και σερβίρεται με πολλά γεύματα. Το απολαμβάνουν με αρκετό ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο ψωμί.

Αλλά τι το κάνει τόσο υγιεινό; Τα ρεβίθια είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αλλά και το ταχίνι περιέχει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη. Όπως και πολλά σπιτικά πιάτα, η παρασκευή χούμους διασφαλίζει ότι θα είναι όσο πιο φυσικό και υγιεινό είναι δυνατό.

Επομένως, και στην περίπτωση του χούμους, μειώνετε την πρόσληψη πρόσθετων συστατικών όπως συντηρητικά και αλάτι. Επίσης είναι ένας τέλειος τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα και να πειραματιστείτε και με άλλα υλικά.

3 διαφορετικοί τρόποι να φτιάξουμε χούμους στο σπίτι

Η απλή σπιτική μορφή

Υλικά

– 425 γρ. βρασμένα ρεβίθια

– 1 μικρή σκελίδα σκόρδο

– 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

– 2 κουταλιές νερό

– ½ κουταλάκι κύμινο

– ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής

Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια. Προσθέστε τα ρεβίθια, το ταχίνι, χυμό λεμονιού, νερό, αλάτι και κύμινο σε ένα μίξερ και χτυπήστε. Προσθέστε ελαιόλαδο και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει απαλό και κρεμμώδες.

Σπιτικό χούμους χωρίς ταχίνι

Υλικά

– 425 γρ. βρασμένα ρεβίθια

– ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό

– ¼ φλιτζάνι λευκό ή κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

– 1 φρέσκια σκελίδα σκόρδο

– 1 βρασμένη κόκκινη πιπεριά

– ¼ κουταλιά χυμό λεμονιού

– Αλάτι και πιπέρι

– Πάπρικα

– Επιπλέον ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής

Ρίξτε τα ρεβίθια σε ένα μίξερ ή μπλέντερ. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την κόκκινη πιπεριά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπήστε όλα τα υλικά καλά. Στο τέλος, μπορείτε να προσθέστε έξτρα ελαιόλαδο και πάπρικα.

Χούμους με φυστικοβούτυρο

Υλικά

– 500 γρ. βρασμένα ρεβίθια

– 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο

– 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

– 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου

– 1 κουταλιά ελαιόλαδο, επιπλέον αν χρειάζεται

– 2 κουταλιές νερό

– ½ κουταλάκι αλάτι

– Επιπλέον μπαχαρικά της επιλογής σας: κύμινο, πάπρικα ή πιπέρι καγιέν.

Μέθοδος παρασκευής

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε αεροστεγώς σε ένα μπολ και να το διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι και για μια εβδομάδα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πως η Vegan Δίαιτα θα σας αλλάξει κοσμοθεωρία

Νοστιμιές της Καθαράς Δευτέρας απο την Ντίνα Νικολάου

Χάστε κιλά βάζοντας αυτές τις τροφές στη διατροφή σας!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι

Τρεις αυθεντικές συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Εύκολο φαγητό αν έχεις περίσσευμα από φακές της προηγούμενης μέρας. Αλλιώς, πάμε τη συνταγή: Πλένεις και βάζεις τις φακές για βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και αφήνεις μέχρι να ψηθούν τελείως.

Πεντανόστιμα καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

Θεωρώ ότι μια λεπτή και γλυκιά γεύση όπως το καλαμάρι, οφείλει να συνδυάζεται με υλικά που δεν την ανταγωνίζονται αλλά την συμπληρώνουν και έτσι πάντα επέλεγα ως βάση της γέμισής μου, αφενός το πλιγούρι που είναι γήινο και τραγανό χωρίς εντάσεις και αφετέρου ένα συνδυασμό λαχανικών που να βγάζει γλύκα και ήπιες γεύσεις ώστε να επιτρέπουν στο καλαμάρι να πρωταγωνιστεί.

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

Η βασική ιδέα πίσω από το φίνο κουρκούτι τεμπούρα της συνταγής, είναι να είναι πολύ ελαφρύ και ταυτόχρονα τραγανό . Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν δύο τεχνικές προϋποθέσεις που μας έχουν οδηγήσει σε τέσσερα μικρά τεχνικά μυστικά

Το απόλυτο κόλπο για υπέροχο σάντουιτς – Δεν «τρέχει» τίποτα, δεν μπερδεύονται τα υλικά και έχει γίνει viral

Η ιδέα είναι απλή: Αντί να τοποθετήσετε όλα τα συστατικά πάνω σε μία τορτίγια, βάζοντας το καθένα στο δικό του τεταρτημόριο, σημαίνει ότι μπορείτε να διπλώσετε τις τέσσερις γωνίες, την μία επάνω στην άλλη για να δημιουργήσετε μία τέλεια τριγωνική τορτίγια σε χρόνο ρεκόρ.