Συνταγές

Χούμους Συνταγές: Τα ρεβίδια ως ντιπ σε 3 εκδοχές

Χούμους Συνταγές: Τα ρεβίδια ως ντιπ σε 3 εκδοχές

Τα ρεβίθια είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αλλά και το ταχίνι περιέχει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη.

Χούμους Συνταγές: Το χούμους είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Μέσης Ανατολής που περιέχει ρεβίθια και ταχίνι ως βασικά συστατικά – χούμους σημαίνει ρεβίθια στα Αραβικά. Είναι βασική τροφή στην κουζίνα της περιοχής και σερβίρεται με πολλά γεύματα. Το απολαμβάνουν με αρκετό ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο ψωμί.

Αλλά τι το κάνει τόσο υγιεινό; Τα ρεβίθια είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αλλά και το ταχίνι περιέχει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη. Όπως και πολλά σπιτικά πιάτα, η παρασκευή χούμους διασφαλίζει ότι θα είναι όσο πιο φυσικό και υγιεινό είναι δυνατό.

Επομένως, και στην περίπτωση του χούμους, μειώνετε την πρόσληψη πρόσθετων συστατικών όπως συντηρητικά και αλάτι. Επίσης είναι ένας τέλειος τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα και να πειραματιστείτε και με άλλα υλικά.

3 διαφορετικοί τρόποι να φτιάξουμε χούμους στο σπίτι

Η απλή σπιτική μορφή

Υλικά

– 425 γρ. βρασμένα ρεβίθια

– 1 μικρή σκελίδα σκόρδο

– 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

– 2 κουταλιές νερό

– ½ κουταλάκι κύμινο

– ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής

Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια. Προσθέστε τα ρεβίθια, το ταχίνι, χυμό λεμονιού, νερό, αλάτι και κύμινο σε ένα μίξερ και χτυπήστε. Προσθέστε ελαιόλαδο και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει απαλό και κρεμμώδες.

Σπιτικό χούμους χωρίς ταχίνι

Υλικά

– 425 γρ. βρασμένα ρεβίθια

– ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό

– ¼ φλιτζάνι λευκό ή κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

– 1 φρέσκια σκελίδα σκόρδο

– 1 βρασμένη κόκκινη πιπεριά

– ¼ κουταλιά χυμό λεμονιού

– Αλάτι και πιπέρι

– Πάπρικα

– Επιπλέον ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής

Ρίξτε τα ρεβίθια σε ένα μίξερ ή μπλέντερ. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την κόκκινη πιπεριά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπήστε όλα τα υλικά καλά. Στο τέλος, μπορείτε να προσθέστε έξτρα ελαιόλαδο και πάπρικα.

Χούμους με φυστικοβούτυρο

Υλικά

– 500 γρ. βρασμένα ρεβίθια

– 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο

– 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

– 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου

– 1 κουταλιά ελαιόλαδο, επιπλέον αν χρειάζεται

– 2 κουταλιές νερό

– ½ κουταλάκι αλάτι

– Επιπλέον μπαχαρικά της επιλογής σας: κύμινο, πάπρικα ή πιπέρι καγιέν.

Μέθοδος παρασκευής

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε αεροστεγώς σε ένα μπολ και να το διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι και για μια εβδομάδα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως η Vegan Δίαιτα θα σας αλλάξει κοσμοθεωρία

Νοστιμιές της Καθαράς Δευτέρας απο την Ντίνα Νικολάου

Χάστε κιλά βάζοντας αυτές τις τροφές στη διατροφή σας!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.