Συνταγές

Βενετία Gourmet: Μαύρο ριζότο με σουπιές

Βενετία Gourmet: Μαύρο ριζότο με σουπιές

Ξεκινάμε τη διαδικασία του ριζότο, ρίχνοντας σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό θαλασσινών (1-2 κουτάλες της σούπας τη φορά). Η διαδικασία θα κρατήσει από 20 λεπτά έως μισή ώρα. Αλατοπιπερώνουμε.

Βενετία Gourmet: Παραδοσιακή συνταγή Βενετίας   

1  1/2 ώρα Χρόνος Εκτέλεσης

Συστατικά

  • 1/2 kg σουπιές
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοτριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοτριμμένο
  • 1 ποτ. κρασί λευκό
  • 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ρύζι arborio ή καρολίνα
  • 1200 ml ζωμός θαλασσινών ζεστός
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές και κρατάμε 2-3 φούσκες με το μελάνι τους. Ανάλογα με το μέγεθος τις κόβουμε σε 2-3 κομματάκια (με ψαλίδι κόβονται πολύ εύκολα).
  • Βάζουμε στο μάτι ένα βαθύ σκεύος (υπολογίστε ότι θα χωρέσει όλο το φαγητό), το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά σωτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Μετά ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε τις σουπιές.
  • Ανακατεύουμε καλά για 4-5 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ζεστό νερό, ακεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τις σουπιές και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λαδάκι.
  • Τότε ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε.
  • Ξεκινάμε τη διαδικασία του ριζότο, ρίχνοντας σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό θαλασσινών (1-2 κουτάλες της σούπας τη φορά). Η διαδικασία θα κρατήσει από 20 λεπτά έως μισή ώρα. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις σουπιές, το μελάνι, το βούτυρο, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Ελέγχουμε το αλάτι.
  • Αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει 5 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Να επιλέγω λευκό ή καστανό ρύζι;

Σουπιές γιουβέτσι: Αγιορείτικη συνταγή

Ριζότο έκπληξη!!! Γευστικότατο… σαν να τρως ντολμαδάκια!…

Τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας που θα λατρέψετε

Υγιεινό ριζότο με μανιτάρια και σπιτικό μπέργκερ

Συνταγή ημέρας: ριζότο…κρεμώδες,χυλωμένο

Τα θαλασσινά σε οικονομικά πιάτα

Λαχταριστή νηστίσιμη συνταγή “Ριζότο με καστανό ρύζι, λαχανικά & μανιτάρια”

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.