Συνταγές

Βενετία Gourmet: Μαύρο ριζότο με σουπιές

Βενετία Gourmet: Μαύρο ριζότο με σουπιές

Ξεκινάμε τη διαδικασία του ριζότο, ρίχνοντας σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό θαλασσινών (1-2 κουτάλες της σούπας τη φορά). Η διαδικασία θα κρατήσει από 20 λεπτά έως μισή ώρα. Αλατοπιπερώνουμε.

Βενετία Gourmet: Παραδοσιακή συνταγή Βενετίας   

1  1/2 ώρα Χρόνος Εκτέλεσης

Συστατικά

  • 1/2 kg σουπιές
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοτριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοτριμμένο
  • 1 ποτ. κρασί λευκό
  • 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ρύζι arborio ή καρολίνα
  • 1200 ml ζωμός θαλασσινών ζεστός
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές και κρατάμε 2-3 φούσκες με το μελάνι τους. Ανάλογα με το μέγεθος τις κόβουμε σε 2-3 κομματάκια (με ψαλίδι κόβονται πολύ εύκολα).
  • Βάζουμε στο μάτι ένα βαθύ σκεύος (υπολογίστε ότι θα χωρέσει όλο το φαγητό), το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά σωτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Μετά ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε τις σουπιές.
  • Ανακατεύουμε καλά για 4-5 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ζεστό νερό, ακεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τις σουπιές και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λαδάκι.
  • Τότε ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε.
  • Ξεκινάμε τη διαδικασία του ριζότο, ρίχνοντας σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό θαλασσινών (1-2 κουτάλες της σούπας τη φορά). Η διαδικασία θα κρατήσει από 20 λεπτά έως μισή ώρα. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις σουπιές, το μελάνι, το βούτυρο, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Ελέγχουμε το αλάτι.
  • Αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει 5 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Να επιλέγω λευκό ή καστανό ρύζι;

Σουπιές γιουβέτσι: Αγιορείτικη συνταγή

Ριζότο έκπληξη!!! Γευστικότατο… σαν να τρως ντολμαδάκια!…

Τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας που θα λατρέψετε

Υγιεινό ριζότο με μανιτάρια και σπιτικό μπέργκερ

Συνταγή ημέρας: ριζότο…κρεμώδες,χυλωμένο

Τα θαλασσινά σε οικονομικά πιάτα

Λαχταριστή νηστίσιμη συνταγή “Ριζότο με καστανό ρύζι, λαχανικά & μανιτάρια”

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βετζετέριαν λαζάνια με μελιτζάνες και φέτα

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και το ψήνετε επί 45΄ στους 180ºC ή μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ από πάνω. Το βγάζετε απ’ τον φούρνο και το αφήνετε τουλάχιστον 20΄ πριν το κόψετε και το σερβίρετε για να πέσει η θερμοκρασία και να δέσουν τα υλικά, ώστε να κόβεται χωρίς να διαλυθεί, αλλά και να είναι στο μάξιμουμ της νοστιμιάς.

Ζεστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το τσένταρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστά.

Πιάτο με θαλασσινή αύρα το κριθαρότο γαρίδας

Τα τρία βασικά θέματα που διαπίστωσα σ’ αυτές τις συνταγές, ήταν ο ατυχής μαγειρικός χειρισμός της γαρίδας, η υπερβολή στοιχείων στη σύνθεση και η αδυναμία να εξηγήσουν τη διαδικασία του κριθαρότου επαρκώς, ώστε να διαφοροποιηθεί πλήρως απ’ τη λογική του φτιάχνουμε ένα κριθαράκι, όπως ξέραμε μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό κρίνω σκόπιμο να εξηγήσω στα τρία αυτά θέματα την άποψή μου  

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

Γιατί οι Ιταλοί, έχουν μεν παραδοσιακές συνταγές που είναι ήδη τεχνικά και γευστικά τέλειες, αλλά κυρίως, έχουν την γευστική παιδεία και ωριμότητα να αναγνωρίζουν ότι η πρόσθεση στη μαγειρική, συνήθως αφαιρεί απ’ τη σαφήνεια των γεύσεων.

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.