Συνταγές

Συνταγή της ημέρας : Τυρόπιτες με φρέσκο δυόσμο απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή της ημέρας : Τυρόπιτες με φρέσκο δυόσμο απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Υλικά

  • 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένα
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο σηκώσει (περίπου 500 γραμμ.)
  • Για τη γέμιση:
  • 300 γραμμ. φέτα βαρελίσια σε τρίμματα
  • 200 γραμμ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σουσάμι για πασπάλισμα

Σ ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί.

Τα ανακατεύουμε με σύρμα ή με κουτάλι. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω από το κουτάλι, τη μαζεύουμε σε μπάλα και τη ζυμώνουμε για 1΄-2΄ να ενωθεί. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια, αλλά να είναι λαδερή, απαλή και να πλάθεται. Τη βάζουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30΄.

Σε μπολ βάζουμε τα θρυμματισμένα τυριά, το δυόσμο, το πιπέρι και τα αυγά. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τη γέμιση. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 ίσα μέρη. Κάνουμε μπαλάκια και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο ή, για πιο μεγάλη ευκολία, την πατάμε ανάμεσα στις παλάμες να γίνει πλακέ.

Τοποθετούμε 1 κ.γλ. γέμιση στη μέση, βρέχουμε με λίγο νερό το φύλλο γύρω γύρω και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τσιμπάμε τη ζύμη τριγύρω στην ένωση να κλείσει καλά. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Αφού ετοιμάσουμε όλες τις τυρόπιτες, τις αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις και τις τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 25΄-30΄ έως ότου φουσκώσουν ελαφρά και ροδίσουν.

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.

Υπέροχο επιδόρπιο με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας για όλη την οικογένεια

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Πεϊνιρλί για όλη την οικογένεια

Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Δεν υπάρχει λόγος να τα στραγγίζουμε γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους για τον τραχανά. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον τραχανά, τα αυγά, τη φέτα τριμμένη και ρίχνουμε το γάλα.

Μυστικά της μοναδικής Ελληνικής "χωριάτικης" σαλάτας

Αν βάλετε πρώτα ξύδι θα μπορέσει να δώσει ένταση στα λαχανικά. Αν έχει μπει όμως πρώτα το λάδι, το ξύδι θα γλιστρήσει και θα πάει στον πάτο. Στη σαλάτα δεν σηκώνει να μπει μέτριο ξύδι της σειράς. Μόνο καλής ποιότητας.

Πρώτο πιάτο για καλοκαιρινό γκουρμέ δείπνο

Σαφώς και μπορείτε να κάνετε παραλλαγές, αλλά αναλογιστείτε σε κάθε επιλογή που θα κάνετε, τον γευστικό ρόλο του κάθε υλικού, ακολουθώντας το σκεπτικό της σύνθεσης που εγώ επέλεξα, το οποίο έχω αναλύσει