Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: “Ταμπουλέ”

Συνταγή της ημέρας: “Ταμπουλέ”

 

Η νηστίσιμη συνταγή ”Ταμπουλέ” θα φέρει τα αρώματα  της   Μέσης Ανατολής στην κουζίνα σας  . Μάθετε, επίσης,   το   διατροφικό όφελος της συνταγής μας  , με την βοήθεια του διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη .     

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1φλ. πλιγούρι
  • 2φλ. νερό
  • 2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 3 λεμόνια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε το πλιγούρι στο νερό μέχρι να το απορροφήσει όλο. Μεταφέρουμε το μουσκεμένο πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά. Το ταμπουλέ είναι έτοιμο.

 Διατροφική ανάλυση   : Παραδοσιακό πιάτο του λιβάνου, το οποίο αποτελεί πλήρη τροφή για τους λαούς γενικότερα των αραβικών χωρών. Το πλιγούρι (couscous) διαθέτει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ο μαϊντανός αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C, φυλλικού οξέως και φυσικά αντιοξειδωτικών ουσιών. Με τον τρόπο αυτό ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύεται η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 3.318

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 83,0%

 << Από  το  νέο  βιβλίο  του Δημήτρη Γρηγοράκη & της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC >> 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.