ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Παγωτό σοκολάτα και η θερμιδική του αξία!

Συνταγή της ημέρας: Παγωτό σοκολάτα και η θερμιδική του αξία!

Το παγωτό σοκολάτα αποτελεί γευστική απόλαυση για μικρούς  και μεγάλους  και όπως λένε οι ειδικοί, ασκεί αγχολυτική δράση στον οργανισμό οπότε η μέτρια κατανάλωση δεν πρέπει να μας γεμίζει τύψεις. Το www.Life2day.gr σας προτείνει μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή .

Η  θερμιδική αξία  ποικίλει από 49 – 280 kcal στα 100 γραμμάρια.  

Υλικά:

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. μερέντα.
  • 3 σφηνάκια λικέρ μανταρίνι
  • Κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης για 30 δευτερόλεπτα ,όχι περισσότερο γιατί δεν πρέπει να φουσκώσει. Στην συνέχεια την τοποθετούμε σ ένα μπολ. Ξεπλένουμε τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα,το εβαπορέ, το κακάο  και τέλος προσθέτουμε τη μερέντα και τη υπόλοιπη ζάχαρη. Με το χέρι ανακατεύουμε τα υλικά για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα . Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4-6 ώρες . Μετά το τέλος παραμονής το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή, που θα προμηθευτείτε φθηνά από ένα κατάστημα,για 10 λεπτά και προσθέτουμε το λικέρ και μετά λίγα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος.

 Το παγωτό είναι έτοιμο !

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.