Το παγωτό σοκολάτα αποτελεί γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους και όπως λένε οι ειδικοί, ασκεί αγχολυτική δράση στον οργανισμό οπότε η μέτρια κατανάλωση δεν πρέπει να μας γεμίζει τύψεις. Το www.Life2day.gr σας προτείνει μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή .
Η θερμιδική αξία ποικίλει από 49 – 280 kcal στα 100 γραμμάρια.
Υλικά:
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. μερέντα.
- 3 σφηνάκια λικέρ μανταρίνι
- Κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης για 30 δευτερόλεπτα ,όχι περισσότερο γιατί δεν πρέπει να φουσκώσει. Στην συνέχεια την τοποθετούμε σ ένα μπολ. Ξεπλένουμε τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα,το εβαπορέ, το κακάο και τέλος προσθέτουμε τη μερέντα και τη υπόλοιπη ζάχαρη. Με το χέρι ανακατεύουμε τα υλικά για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα . Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4-6 ώρες . Μετά το τέλος παραμονής το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή, που θα προμηθευτείτε φθηνά από ένα κατάστημα,για 10 λεπτά και προσθέτουμε το λικέρ και μετά λίγα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος.
Το παγωτό είναι έτοιμο !
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις