Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Νουντλς ρυζιού με γαρίδες

Συνταγή της ημέρας: Νουντλς ρυζιού με γαρίδες

 

Νουντλς ρυζιού με γαρίδες απο την Παναγιώτα Καρακασίδου διαιτολόγο-διατροφολόγο. Επιστημονικός συνεργάτης MediDiatrofi. Η τάση για πάντρεμα στις κουζίνες έφερε την παρακάτω συνταγή. Τα ασιατικής κουζίνας νουντλς μαζί με τα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας, κάνουν ένα θρεπτικό πιάτο.

Τα νουντλς ρυζιού είναι εξαιρετικά για παιδιά που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη ή για όσα δεν τους αρέσει η γεμάτη γεύση των ζυμαρικών ολικής άλεσης. Οι γαρίδες είναι μια πολύ καλή πηγή ιωδίου και ασβεστίου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα μας προμηθεύουν με άφθονο ψευδάργυρο και ω3 λιπαρά που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης στο αίμα. Οι γαρίδες, ένας κύριος εκπρόσωπος των θαλασσινών, είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για τα παιδιά καθώς βοηθούν σε καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα. Συνεπώς το παρακάτω πιάτο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ωραίο οικογενειακό γεύμα.

Για τέσσερις μερίδες

Υλικά που χρειαζόμαστε:

  • 250 γραμμάριανουντλς ωμά
  • 500 γραμμάριαγαρίδες
  • 2-3 κρεμμύδια
  • σκόρδο
  • δύο πιπεριές κόκκινες
  • δύο πιπεριές πράσινες
  • τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2-3 ντομάτες
  • μισό μαϊντανός
  • ¾ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • ρίγανη θυμάρι και βασιλικός

Τρόπος παρασκευής:

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Στη συνέχεια αχνίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λίγο νερό ενώ προσθέτουμε και την ντομάτα, την οποία έχουμε ψιλοκόψει.

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μαζί με τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο(εάν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες αφήστε τις να ξεπαγώσουν)

Πριν σωθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι σβήνουμε το φαγητό με λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά.

Μουσκεύουμε τα νουντλς για 2 ώρες.

Τοποθετούμε στο σβησμένο φαγητό τα νουντλς ρυζιού και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.