Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Νουντλς ρυζιού με γαρίδες

Συνταγή της ημέρας: Νουντλς ρυζιού με γαρίδες

 

Νουντλς ρυζιού με γαρίδες απο την Παναγιώτα Καρακασίδου διαιτολόγο-διατροφολόγο. Επιστημονικός συνεργάτης MediDiatrofi. Η τάση για πάντρεμα στις κουζίνες έφερε την παρακάτω συνταγή. Τα ασιατικής κουζίνας νουντλς μαζί με τα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας, κάνουν ένα θρεπτικό πιάτο.

Τα νουντλς ρυζιού είναι εξαιρετικά για παιδιά που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη ή για όσα δεν τους αρέσει η γεμάτη γεύση των ζυμαρικών ολικής άλεσης. Οι γαρίδες είναι μια πολύ καλή πηγή ιωδίου και ασβεστίου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα μας προμηθεύουν με άφθονο ψευδάργυρο και ω3 λιπαρά που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης στο αίμα. Οι γαρίδες, ένας κύριος εκπρόσωπος των θαλασσινών, είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για τα παιδιά καθώς βοηθούν σε καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα. Συνεπώς το παρακάτω πιάτο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ωραίο οικογενειακό γεύμα.

Για τέσσερις μερίδες

Υλικά που χρειαζόμαστε:

  • 250 γραμμάριανουντλς ωμά
  • 500 γραμμάριαγαρίδες
  • 2-3 κρεμμύδια
  • σκόρδο
  • δύο πιπεριές κόκκινες
  • δύο πιπεριές πράσινες
  • τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2-3 ντομάτες
  • μισό μαϊντανός
  • ¾ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • ρίγανη θυμάρι και βασιλικός

Τρόπος παρασκευής:

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Στη συνέχεια αχνίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λίγο νερό ενώ προσθέτουμε και την ντομάτα, την οποία έχουμε ψιλοκόψει.

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μαζί με τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο(εάν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες αφήστε τις να ξεπαγώσουν)

Πριν σωθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι σβήνουμε το φαγητό με λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά.

Μουσκεύουμε τα νουντλς για 2 ώρες.

Τοποθετούμε στο σβησμένο φαγητό τα νουντλς ρυζιού και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τόνος τατάκι ψημένος σε σουσάμια, αλά Ελληνικά

Βετζετέριαν λαζάνια με μελιτζάνες και φέτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ριζότο με σουπιές και το μελάνι τους

Ξεκινάμε τη διαδικασία του ριζότο, ρίχνοντας σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό θαλασσινών (1-2 κουτάλες της σούπας τη φορά). Η διαδικασία θα κρατήσει από 20 λεπτά έως μισή ώρα. Αλατοπιπερώνουμε.

Ζεστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το τσένταρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστά.

Πιάτο με θαλασσινή αύρα το κριθαρότο γαρίδας

Τα τρία βασικά θέματα που διαπίστωσα σ’ αυτές τις συνταγές, ήταν ο ατυχής μαγειρικός χειρισμός της γαρίδας, η υπερβολή στοιχείων στη σύνθεση και η αδυναμία να εξηγήσουν τη διαδικασία του κριθαρότου επαρκώς, ώστε να διαφοροποιηθεί πλήρως απ’ τη λογική του φτιάχνουμε ένα κριθαράκι, όπως ξέραμε μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό κρίνω σκόπιμο να εξηγήσω στα τρία αυτά θέματα την άποψή μου  

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

Γιατί οι Ιταλοί, έχουν μεν παραδοσιακές συνταγές που είναι ήδη τεχνικά και γευστικά τέλειες, αλλά κυρίως, έχουν την γευστική παιδεία και ωριμότητα να αναγνωρίζουν ότι η πρόσθεση στη μαγειρική, συνήθως αφαιρεί απ’ τη σαφήνεια των γεύσεων.

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.