Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: μπαγκέτες γεμιστές, νηστίσιμες και αρτίσιμες

Συνταγή της ημέρας: μπαγκέτες γεμιστές, νηστίσιμες και αρτίσιμες

 

Μπαγκέτες γεμιστές, νηστίσιμες και αρτίσιμες απο την Αργυρώ Μπαρπαρίγου

Υλικά

1. 3 φλ. αλεύρι για ψωμί
2. ½ κ. γλ. αλάτι
3. ¾ κ. γλ. ζάχαρη
4. ½ κ.γλ. μαγιά σκόνη
5. 4 κ.σ. μαργαρίνη
6. 1 φλ. χλ. νερό (περίπου)
7. Γέμιση
8. ½ κ.γλ. νιφάδες αλατιού
9. Ελιές διάφορες απυρήνωτες
10. Ντοματίνια
11. Σάλτσα πέστο
12. Φρέσκα μυρωδικά
13. Τυρί
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και τη μαργαρίνη. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό. Το προσθέτουμε και ανακατεύουμε με κουτάλι το μείγμα έως ότου μαζευτεί σε μπάλα. Το αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου για 15 ώρες έως ότου τριπλασιαστεί σε όγκο και φυσαλίδες εμφανιστούν στην επιφάνεια.

Αφού η ζύμη φουσκώσει μετά από πολλές ώρες, την αδειάζουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Διπλώνουμε 2-3 φορές την ζύμη. Της δίνουμε στρογγυλό σχήμα και την πλαταίνουμε λίγο με το χέρι.

Αλείφουμε την ζύμη με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
Απλώνουμε πετσέτα σε μια λαμαρίνα. Πασπαλίζουμε αλεύρι. Βάζουμε πάνω την ζύμη με τις ενώσεις προς τα κάτω. Αλείφουμε λιωμένη μαργαρίνη με πινέλο.
Αν η ζύμη κολλάει πασπαλίζω αλεύρι. Διπλώνουμε καλά την πετσέτα. Βάζουμε σε σβηστό φούρνο (ξηρό μέρος). Αφήνουμε τη ζύμη να ξαναφουσκώσει για 1 ½ – 2 ώρες. Όταν πιέζουμε την ζύμη δεν πρέπει να έχει επαναφορά. Αλλιώς την αφήνουμε ακόμα λίγα λεπτά να φουσκώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230ο C. Λαδώνουμε μία λαμαρίνα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Απαλά τεντώνουμε σε φυτίλια στο μήκος του ταψιού.

Τα αραδιάζουμε στη λαδωμένη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε ανθό αλατιού. Γεμίζουμε κάθε μπαγκέτα με διαφορετικό υλικό.
Πασπαλίζουμε μυρωδικά.

Ψήνουμε 15’ – 20’ να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

H συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 στις 02/4/2012.
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.