Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόπιτα

Συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόπιτα

 

Κολοκυθόπιτα μία εύκολη και γρήγορη συνταγή την οποία δίνει στο www.Life2day.gr η Παναγιώτα Καρακασίδου διαιτολόγο-διατροφολόγο. Επιστημονικός συνεργάτης MediDiatrofi.

Υλικά που χρειαζόμαστε:
• 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 φλιτζάνι αλεύρι άσπρο (ή και αυτό ολικής άλεσης)
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
• 6-8 κολοκύθια
• μία σκελίδα σκόρδο
• ένα κρεμμύδι
• δυόσμο, μαϊντανό ή άνηθο
• 250 γρ. τριμμένο τυρί φέτα ή ανθότυρο
• 2 αυγά
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο τρίφτη (στην μεγαλύτερη πλευρά) τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον άνηθο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε συνεχώς, στην συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και χτυπημένα τα αβγά, ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να έχει μια καλή ομοιογένεια. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε με ένα πινέλο το ταψάκι ή τοποθετούμε στο ταψάκι λαδόκολλα και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στον αέρα ή πάνω κάτω για 40 περίπου λεπτά στους 200οC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.